Photoshop for begyndere – Marquee Tool

af Mads - fotomalia.dk

Så er det tid til at komme lidt videre med vores begynder-guide.

Værktøj nr. 2 vi skal kigge på er det første selections-værktøj. Dvs. at vi kan udvælge nogle pixels i vores billede og herefter kan vi gøre, hvad som helst med dem – ændre farve, tilføje filtre, ændre deres form osv. osv… Men det skal vi dog ikke i gang med i dag.

Jeg starter ud med at vise jer nogle simple teknikker, så i kan lave en ny selektion og modificere den. I skal blot forstå, hvordan værktøjet virker, så kan vi altid bygge på at lave andre sjove ting. Men husk på at dette er en guide for begyndere, så hvis du kender bare lidt til photoshop, så er det ikke sikkert at du lærer noget nyt i denne video.

Anyway – god fornøjelse.

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Brian juni 14, 2010 - 7:15 pm

Hej Mads..

Super god video, dejligt med noget godt og kigge på når man ligger på sofaen med myllerbæ !!

Lige en ting du ikke havde med (tror jeg) hvis man holder shift nede, kan man lave en helt rund eller helt firkantet selektion (ikke?)

Nå vil lige tilbage til min sofa…. ØV

Besvar
Mads juni 14, 2010 - 7:20 pm

Hey Brian

Jo det er helt korrekt! Hvis man holder sin shift-tast nede når man laver en ny selection, så bliver cirklen helt rund og firkanten bliver… jeps helt firkantet.

God bedring med maven, det lyder ikke rart!

Besvar
Ole juli 2, 2010 - 2:14 pm

Hej Mads

Jeg bruger personligt ratio meget, når jeg skal lave en markering. Hvis jeg f.eks. skal have et udsnit af et billede, som skal ende med at være 500x300px men arbejder på et billede, som er 3008×2000 (formatet på mit D40), så sætter jeg ratio til 5:3, laver min selection, crop to selection og skalerer billedet efterfølende til 500x300px.
Meget hurtigt og let. Umiddelbart ikke så let at gøre med fixed size (men måske du har en god måde at gøre det på?).

Besvar
Mads juli 2, 2010 - 4:26 pm

Hej Ole

Hvis man som udgangspunkt ved at man kun skal bruge 500×300 px i billedet. Så ville jeg måske blot vælge crop tool – og indtaste 500 x 300 i min options-bar og f.eks 72 ppi.

Ved din metode får man selvfølgelig mulighed for at vælge, hvilken downsample metode man vil bruge, efter man har lavet sit crop – så jeg tror din er at fortrække, hvis man vil have fuld kontrol.

(håber jeg har forstået dit spørgsmål korrekt :))

Venlig hilsen Mads

Besvar

Smid en kommentar til os