Idag kommer der en lille video omkring hvad jeg bruger mit teleobjektiv til.

Dette er ikke et video review, men en gennemgang af hvordan jeg bruge objektivet, og hvilken slags billeder man kan opnå med det.

Hvis man gerne vil læse et review af objektivet kan man finde det her.

Jeg vil ikke skrive så meget mere, det er bare at se videoen 😉

Håber i kunne bruge det til noget..

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Marie juni 15, 2010 - 8:14 am

Super video Brian – jeg synes det fungere rigtig fint med alle billede eksemplerne – for et er at høre om mulighederne med et objektiv noget andet er at se nogle praktiske eksempler.. Super fint – glæder mig til at se mere om dine andre objektiver..

Besvar
Catarina august 27, 2010 - 7:14 pm

Tak for en super gennemgang af hvad du bruger 70-200 til.

I din artikel skriver du at du: “ingen erfaringer har med dette objektiv på FX-formatet”, men du har da et D700 nu og du må derfor også have brugt det på det, eller og hvordan synes du om det på et FX kamera?

Grunden til jeg spørger, er fordi jeg overvejer at skifte mit D90 til en D700 og så skifte et par objektiver ud. 🙂

Besvar
Brian august 27, 2010 - 7:32 pm

Hej Catarina..

Du har ret, jeg har prøvet det på FX nu og jeg er stadig meget tilfred, jeg skal nok få opdateret artiklen, men skriver også lige et par tanker her til dig!

Der er nogen, til en del vignettering (mørkere hjørner) og det har det fået meget kritik på, for mig er det ingen problem jeg kan faktisk godt lide effekten, men det er jo en smagssag – det er nemt at korrigere for i ACR.

Det er hurtigt og fungere godt på FX, men der er ikke så meget tele (til solsorten på terrassen) og det kan være et problem hvis man bruger det meget..

Med hensyn til et skift til FX (D700) så kan jeg kun sige at for mig har det været pengene værd, men du skal gøre dig klat at alt bliver tungere, større og ikke mindst dyre, så tænk over det.

Med hensyn til D700 så er det et fantastisk kamera, og jeg har stort set ikke rørt mit D300 siden jeg har fået 700eren men jeg tror at der kunne være et nyt på vej, så alt efter hvor meget det er NU du skal bruge det, kan det være det var en idé at vente (bare en tanke)

Må jeg være lidt fræk at spørge hvorfor du vil skifte?

Det var et langt svar! håber du kan bruge det 🙂

Besvar
Catarina august 27, 2010 - 8:06 pm

Tak for dit svar og mail. 🙂

Jeg jeg kan bestemt bruge det til noget. Jeg har selv et par objektiver som har lidt vignettering og det har heller ikke været noget problem før.

Det er nettop pga. at der er noget nyt på vej fra Nikon at jeg overvejer at skifte til D700. Det er nu blevet billiger og de fleste steder kan det ikke længere få, dog kan man i Vejle, få et D700 med et 24-70mm f/2.8 til en rimelig pris.(28.399) Og så var det jeg overvejede at supplere med en 70-200, da jeg har 70-300 f/4.5-5.6, ville jeg lige læse hvad der var skrevet om 70-200 og kom ind her. 🙂 Men nu får vi at se hvad jeg ender op med. 😉

Jeg har prøvet et D700 da en af mine kollegaer har et og du har ret, det er større og lidt tungere, men ikke vildt meget, det var vel og mærket uden batterigreb, hvilket jeg heller ikke tror jeg kommer til at bruge, det bliver nok en kende for stort og tungt til at jeg gider rende rundt med det. 😉

Besvar
Brian august 27, 2010 - 9:26 pm

Hej Catarina,

Ja det var da en udemærket pris du kan finde det billigere på nettet, men ville også klart købe det i en butik hvis det var muligt.

Jeg mener ikke at kamerahuset er større og tungere, det er ihvertfald ubetydeligt, men når du skal have objektiver så er det, det bliver tungere… Men jeg syntes det er det værd..

Grunden til jeg spørger til hvad du skal bruge det til er fordi der er fordele ved både DX og FX men du er jo rimeligt erfaren efter hånden 🙂

Besvar
Catarina august 28, 2010 - 8:54 am

Jeg har som også ,overvejet om jeg skulle beholde mit D90 for nettop at have den ekstra længde som de 1,5 giver, men det er vist også lige i overkanten at have to kameraer, når det kun er en hobby. 😉

Jeg prøver så vidt muligt at købe lidt på nettet og lidt i butikker, for jeg vil jo gerne have at butikkerne og den service der følger med sådan et sted bevares.

Besvar

Smid en kommentar til os