Ok det her er cool – Photosynth

af Mads - fotomalia.dk

Jeg har været ved at lege lidt med Photosynth fra Microsoft – og det er faktisk rigtig sjovt!

Jeg har i lang tid leget med at stitche billeder sammen til panoramabilleder og Panollager® Men det her er super sjovt og så er det gratis.

Det eneste det kræver er:
• En windows-maskine – (Beklager Fanboys ) 🙂 Ej spøg til side, jeg tror også det kører fint på en Mac, men i skal nok skifte over til windows-mode. Det står i hvert fald som krav at det skal være en windows-machine?
• Silverlight (bvadr)
• En Photosynth-konto (det tager 2 min at oprette sig)
• og sidst men ikke mindst – en hulans masse billeder. Og jeg mener virkeligt mange forskellige billeder af det samme emne; zoom ind, gå rundt om, gå lidt væk og gå tæt på igen. Det giver helt klart den bedste Photosynth-oplevelse.

Det som Photosynth gør; er at kigge alle dine billeder igennem og sætter dem sammen, så man kan “bevæge” sig rundt i et “Matrix møder Minority Report-univers”. Det virker ret syret, når man begynder at klikke sig rundt i det her “3D-agtige” miljø, men jeg synes det er coooool.

(Det kræver måske også flere billeder, end jeg har taget her (137 i det ene og 38 i det andet) Men det er også bare lige for at teste halløjet.

Lidt tidskrævende
Det tager lidt tid at uploade billederne i Photosynth-programmet, som i kan se tog det en lille time for de 137 billeder.

Men så kan man jo passende løbe en lille tur, så man ikke sidder og kukkelurer foran skærmen imens! (Hint til Kasper og Brian)

Min tanke var at lave en video-guide der viser, hvordan det fungerer, men jeg tror faktisk det er meget lettere, hvis i selv klikker jer ind på Photosynth. Så kan i se om det er noget for jer.

Her kan i se de to eksempler som jeg har lavet.

Her er en lille tour i min baghave:

Her er vores hotelværelse fra Sharm El Sheik i Egypten (Billederne var egentlig tiltænkt som Panollage, men de fungerede heldigvis fedt til Photosynth også):

Jeg håber i har fået lidt blod på tanden til at lege lidt med det her – i må endelig poste links til jeres resultater i kommentarfeltet. Hvis i har lyst til at dele med os andre.

God fornøjelse.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Brian august 13, 2010 - 10:17 am

Det er sku sejt det der, man kan jo gå rundt om hjørnet!

Det skal jeg prøve i regnskoven.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 13, 2010 - 10:35 am

Hvor er det cool!! Det skal jeg helt sikkert prøve.

Gad vide om det også virker til ikke statiske scener, såsom en stor fest? Man skal vel bare sørge for at have nogle “forankringspunkter” programmet kan genkende?

Vore upload er 0,010 megabit herude på landet, så jeg kan jo deltage i copenhagen city marathon imens jeg uploader et par billeder, og det er vel og mærke med transporttiden derover plus et par overnatninger 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os