Nyt fra Sigma 14mm – 135mm – 24-70 – 100-400

af Theis Poulsen

Sigma har virkelig fart på i tiden og deres popularitet vokser med lynets hast. Det skyldes uden tvivl at de har fokuseret på at hæve kvaliteten og ikke så meget på at pressen prisen i bund. Nu kommer de med 3 nye objektiver i deres meget roste Art serie og en i Contemporary. 

Sigma 14 mm F1.8

Sigma 14 mm F1.4 DG – Art serie objektiv

Så er der dømt våde drømme til vidvinkel folket. Selv bruger jeg Nikons 14-24mm og syntes at de 14mm er fantastisk. Nu giver Sigma os så muligheden for at få samme brede, men med en kæmpe åbning på F1.8.

Jeg har skudt tonsvis af koncerter med min 14-24 og ja det er da lækkert med lidt zoom i den situation. Når det er sagt så tror jeg at de F1.8 ville få mig til at skifte til en fast udgave. Det er jo alligevel på 14 mm det er sjovt at skyde 🙂

Sigma lover at deres nye optik skulle være skarp helt ud i hjørnerne. Hvis den lever op til de andre Art objektiver så er der vist ikke nogen tvivl om den er en sikker vinder.

Specifikationer

Lens Construction 16 Elements in 11 Groups
Angle of View 114.2º
Number of Diaphragm Blades 9 (Rounded)
Mininum Aperture f16
Minimum Focusing Distance 27 cm / 10.6 in
Filter Size (mm) N/A
Maximum Magnifications 1: 9.8
Dimensions
(Diameter x Length)
9.5in x 5.0in
Weight  1,170g/41.3 oz
Corresponding Mounts
Sigma DG
HSM
Nikon DG
HSM
Canon DG
HSM
* The appearance, specifications, and the like of the product are subject to change for improvement without notice.

Sigma 14 mm F1.8

 

Sigma 135 mm F1.8

Sigma 135 mm F1.8 DG – Art serie objektiv.

HIP HIP HIP HURRAH – det her objektiv har jeg ventet på i meget længe. Engang i sin tid skød jeg med Canon og jeg havde deres 135 L F2, som trods alderen var en udmærket optik. Siden er jeg blevet en glad Nikon bruger, men har altid savnet den brændevidde og det look den gav mig til portrætter. Faktisk så meget at jeg pt. har en manuel 135 mm F2 liggende i tasken.

Da Jakob og jeg var til Photokina snakkede vi med Sigma og en af de ting som vi råbte højt efter var netop den her optik. Vi kan jo nok desværre ikke tage hele æren, men vi gjorde hvad vi kunne og det lykkedes 🙂

Der er dog en lille ting der driller mig lidt ved den nye Sigma 135 mm. Hvorfor pokker har de ikke lavet den med billede stabilisering. Det er jo lige netop på et objektiv som dette at OS ville have været fantastisk. Jeg er klar over prisen ville stige, men det ville være det hele værd.

Det her er helt sikkert et objektiv, som det kun kan gå for langsomt med at få finger i – HINT HINT Sigma 🙂

Specifikationer

Lens Construction 13 Elements in 10 Groups
Angle of View 18.2º
Number of Diaphragm Blades 9 (Rounded)
Mininum Aperture f16
Minimum Focusing Distance 87.5 cm / 34.4 in
Filter Size (mm) 82mm
Maximum Magnifications 1: 5
Dimensions
(Diameter x Length)
4.0″x4.5″ in
Weight  1130g/ 40.2 oz
Corresponding Mounts
Sigma DG
HSM
Nikon DG
HSM
Canon DG
HSM
* The appearance, specifications, and the like of the product are subject to change for improvement without notice.

Sigma 135 mm F1.8

 

Sigma 24-70 mm F2.8 OS

Sigma 24-70 F2.8 DG HSM OS – Art serie objektiv

Det er vel noget nær det mest standard objektiv der findes. Det er et sted som rigtig mange starter og det er et objektiv, som rigtig mange presse folk ikke kunne leve uden. Sigma kommer nu med en opdateret udgave i deres Art serie. Objektivet har fået billedestabilisering (OS).

Jeg har selv Nikon 24-70 i deres gamle udgave uden VR. Det ville da være lækkert at have billedestabilisering, men jeg må også være ærlig at 24-70 nok er min mindst brugte optik. Derfor har jeg også overvejet at sælge den. Jakob var dog ved at falde ned af stolen da jeg sagde det, så jeg tænker jeg hellere lige må vente lidt.

Dog kunne jeg måske godt finde på at bytte den ud til Sigmas nye 24-70. Når jeg bruger min 24-70 så er det ofte til noget video og der ville det være lækkert med billedestabilisering.

Nu er jeg jo ikke som de fleste og, jeg er sikker på at Sigma med denne optik har en sikker vinder, som rigtig mange fotografer vil blive rigtig glade for.

Specifikationer

Lens Construction 19 Elements in 14 Groups
Angle of View 84.1-34.3º
Number of Diaphragm Blades 9 (Rounded)
Mininum Aperture f22
Minimum Focusing Distance 37 cm / 14.5 in
Filter Size (mm) 82mm
Maximum Magnifications 1: 4.8
Dimensions
(Diameter x Length)
3.5 x 4.2 in
Weight  TBD
Corresponding Mounts
Sigma DG
HSM
Nikon DG
HSM
Canon DG
HSM
* The appearance, specifications, and the like of the product are subject to change for improvement without notice.

Sigma 24-70 F2.8 DG IS HM Art

 

Sigma 100-400 mm F5-6.3 OS

Sigma 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM – Contemporary serie objektiv

Nu sider du måske og tænker hvad pokker tænker de på med den her optik. De har jo allerede en rigtig fed 150-600 mm og det er da meget federe, men jeg tænker nu at der er en god pointe i denne optik.

Objektivet her er ikke så lys stærkt, men det har en rigtig fornuftig brændevidde og til f.eks. landskabs fotografi er blænden helt fin. Den store fordel ved dette objektiv er i mine øjne klart størrelse og vægt. Den er lige godt 18cm lang og vejer lige over 1 kg. Til sammenligning så byder Nikons 70-200 F2.8 på godt 20 cm og mere end 1.5 kg.

Sigma 100-400 mm er altså en super kompakt lille sag, som giver en fantastisk zoom område. Størrelsen her gør faktisk at jeg kunne overveje at tilføje den til tasken. I øjeblikket har jeg ikke noget længere end 200 mm og det kan godt være lidt begrænsende engang imellem. Jeg har overvejet Sigma’s 150-600, men selvom jeg vælger contemporary udgaven er det en del vægt og fylde at skulle finde plads til i tasken.

Til mit fotografi vil det formodentlig betyde at den langt de fleste dage ville ende med at blive hjemme og der gør den jo ingen gavn.

Så hvis prisen på denne lille sag er rigtig så kunne det godt blive min nye lange arm 🙂

Specifiktaioner

Lens Construction 21 Elements in 15 Groups
Angle of View (35mm) 24.4º-6.2 º
Number of Diaphragm Blades 9
Mininum Aperture f22
Minimum Focusing Distance 160 cm / 6.3 in
Filter Size (mm) 67mm
Maximum Magnifications 1:3.8
Dimensions
(Diameter x Length)
86.4×182.3mm/ 3.4×7.2in
Weight 1160g/ 40.9oz.
Corresponding Mounts
Sigma DG OS HSM
Nikon DG OS HSM
Canon DG OS HSM
* The appearance, specifications, and the like of the product are subject to change for improvement without notice.

Sigma 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM

 

Pris og levering

Der er endnu ikke nogen priser eller oplysninger om leveringstider fra Sigma. Hvis det er som normalt så går der jo nok desværre lidt tid før vi kan forvente at objektiverne er klar til levering. Priser ja vi må bare væbne os med tålmodighed, men mon ikke de følger hvad Sigma normalt tager for deres Art serie.

Sådan Sigma

Jeg syntes denne nye liste af objektiver gør at Sigma fortjener en High-Five. Deres nye serier med meget bedre kvalitet end det gamle Sigma vinder hjerterne hos mange fotografer. Der er ingen tvivl om at Canon og Nikon skal tænke sig rigtig godt om og faktisk bliver lidt presset her.

Sigma viser i øjeblikket at det kan lade sig gøre at lave super gode objektiver. Det gør de i en tid hvor priserne hos Canon og Nikon stiger og stiger. Det gør helt sikkert at mange både hobby fotografer, men også professionelle kigger på Sigma.

Hvad mangler Sigma???

Ja hvad er så det næste som Sigma burde kaste sig over at få opgraderet til deres nye serier af objektiver.

Mit klare bud vil være at de skulle komme i gang med en 70-200 F2.8 i en pokkers fart og hvis de er snu så laver den en kompakt F4 udgave i samme ombæring. Personligt kunne jeg ikke leve uden min 70-200 og jeg ved at mange fotografer har det på samme måde, det er for mange arbejdshesten.

Jeg ville meget gerne se den i Sigmas sport serie, da det ville betyde at vi fik den i en weathersealed udgave.

Hvad syntes du Sigma burde lave i næste omgang ?? 

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Henrik Wessmann februar 21, 2017 - 12:43 pm

Theis,

Tag nu bare æren sammen med Jakob !

Og sælg din 24-70 og køb noget mere spændende….

Er enig med dig i at det næste må være en 70-200.

Mit indtryk er at tidligere købte man Sigma fordi de var billigere end mærke objektiver men nu kvalitet først og så pris men har lidt svært ved tanken om at Sigma skulle lave BEDRE objektiver end fx Nikon. Altså Nikon har været i gang i 100 år og har deres spidskompetance i glas..

Men måske er det sådan at man ved objektiv design må træffe valg og ikke kan få både og…?

Hilsen
Henrik

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 22, 2017 - 5:12 am

He he – jeg har faktisk lige smidt min 24-70mm ud… Den gik i stykker – og erstattet den med en 20mm og en 35mm..

Lidt spændende og ganske angst provokerende..

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 22, 2017 - 5:10 am

Wow – spænende nyheder, og Theis… Så kan du få din 135mm – den er længe ventet ved jeg!!

Må sige at Sigma smider nogle spændende ting på markedet, men det er altså irriterende når de ikke opdatere det der allerede er sendt ud – jeg venter stadig på at jeg får billedstabilisering tilbage på min 180mm – det virker af en eller anden grund ikke på D5??

Besvar

Smid en kommentar til os