NNPC 2015 – 3. plads

af Brian - fotomalia.dk

Så er årets nordiske naturfotokonkurrence NNPC 2015 afsluttet, og deltagelsen var større end nogensinde!

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er meget stolt over, at være præmieret igen i år.

 

NNPC

Nordic Nature Photo Contest, er navnet på konkurrencen, og den er med flere tusinder indsendte billeder, uden sammenligning nordens største natur-fotokonkurrence. NNPC koncentrerer sig primært om nordisk natur, med undtagelse en enkelt kategori, “foto- rejsen”, som jeg vandt i 2013

logo_nnpc

 

Torsdag aften var jeg til præmieoverraskelse i Norge, og hold nu op niveauet i år var højt – shit der er nogle dygtige folk derude!

Som sagt, så var jeg heldig at blive præmieret med en 3. plads i kategorien “nærbillede”. Det var et af mine hugormebilleder der klarede skærene og nåede hele vejen til top 3.

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)

Hugorm i “lyngskov” – Har du lyst til at fotografere hugormen, så er det lige nu tiden er til det!

Til trods for at Danmark har været fint repræsenteret de sidste par år, så var jeg den eneste dansker der blev præmieret i år. Som altid, så var det selvfølgelig Norge og Sverige der løb med størstedelen af placeringerne. Om dette skyldes, at vores nordiske brødre er os fotografisk overlegne, eller det er fordi de har en helt anden natur med både fjelde og fjorde, det skal jeg ikke kunne sige, men lad os bare antage, at det er det der med naturen.

Hvis du vil se de øvrige præmierede billeder, så kan du finde dem her

 

NNFF

Igen i år lå NNPC-sermonien i forbindelse med Norsk Natur Foto Festival. Jeg havde også i år fornøjelsen af at deltage i hele festivalen, og jeg må sige at Jan Magnus Reneflot og hans “crew” virkelig leverede en ekstraordinær indsats, som resulterede i, at hele festivalen kørte på skinner.

Navne som Christian Ziegler, Ragnar Axelsson og Sandra Bartocha slog uden tvivl hovedet på sømmet og de var med til at gøre festivalen til den inspirations indsprøjtning som NNFF er kendt for. Men det var ikke kun deres oplæg som gav genlyd – det er helt sikkert diversiteten af de mange oplægsholdere der går NNFF til noget ganske særligt.

Carsten Egevang og jeg havde i år æren af, at være de første danskere nogensinde der fik lov til at holde oplæg på festivalen, og vi gav den begge max gas inden for de stramme rammer af Pecha Kucha-konceptet – Pecha Kucha er et spændende koncept, der med sine 20×20 (20 billeder a 20sek hver) virkelig sætter fut under oplægsholderen. Den faste struktur tvinger oplægsholderen til at levere sit budskab på bare 6min og 40sek, og da hvert billede vises i præcis 20 sekunder skal timingen gerne sidde i skabet – helt sikkert en spændende udfording, og jeg tror skisme også at det gik godt.

_8102044

Carsten og jeg i færd med at lægge de sidste penselsstrøg på vores Pecha Kucha-oplæg – lidt spændt, men på den gode måde! (foto: Lars Holst Hansen)

 

Ud over de mange indtryk så var selvskabet på turen også i top, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Carsten og Lars for top hyggeligt samvær og ikke mindst Magnus for at sørge for overnatnings-muligheder i hans fantastiske hytte.

Hvis du nu sidder og tænker: ØV, hvorfor er jeg gået glip af det, så fortvivl ikke, for der er muligheder for lignende inspirations-indsprøjtninger lige her i Danmark!

22.-24. maj gennemføres dette års Fotofestival, og som noget nyt er den flyttet til Viborg – med andre ord, der er ingen undskyldninger for ikke at deltage, så smut ind og få det gjort!

_8101946Tænk, hvor heldig har man lov at være: En form for rovmåge lige midt i flyveren – måske var mågen en anelse iscenesat, men en rovmåge ikke desto mindre! (måske lidt for internt?) (foto: Lars Holst Hansen)

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Anja Robanke marts 22, 2015 - 6:27 pm

TILLYKKE!!! hvor er det bare sejt! (Thumbs up)
Nu kiggede jeg lige på linket til de andre billeder… Forstår ikke hvorfor du 1. og 3. pladsen ikke er byttet om. Synes da klart det er et flottere billede, du har taget. Men nu har jeg heller ikke den vilde forstand på det. Kigger bare og ser om det tiltaler mig og det giver en god mavefornemmelse. SÅ måske der er noget teknisk, der er bedre…? MEN jeg synes sgu dit er bedst! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 22, 2015 - 7:04 pm

He he Anja.. Det er jo altid en subjektiv vurdering, men jeg sætter pris på din kommentar 😉

Hugorme der slås er uhyr sjældent at se, og jeg ved slet ikke om jeg nogensinde har set billeder af det før – så det er ikke et nemt billede at tage 😉

Igen tak for kommentaren

Besvar
johnny møller marts 22, 2015 - 7:02 pm

Nu har jeg været vinderne igennem, og for dælen der er mange lækkerheder. Meget inspirerende og det kribler da helt vildt i aftrækkerfingeren☺️ Jeg må godt nok tilslutte mig Anja. Dit billede er i mine øjne noget bedre end vinderbilledet. Det er nok fordi din lidt mere kunstneriske tilgang tiltaler mig mere. Man bliver meget hurtigere “færdig” med vinderbilledet. Nå, men uanset, så er det jo bare super flot med tredjepladsen

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 31, 2015 - 8:34 am

Mange tak Johnny!

Og ja det er inspirerende, og JA det kildre i fingrene for at komme ud!

Tak for kommentaren!

Besvar
Jakob Kjøller marts 22, 2015 - 10:21 pm

Cool, godt gået!
Det er også et fedt billede 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 31, 2015 - 8:35 am

Mange tak mester! – og så fra en hugorme ekspert som dig 😉

Besvar

Smid en kommentar til os