Hugorm

Forår betyder for slangenørder i DK, HUGORM, og jeg elsker årets første slange tur! Jeg har længe haft en ormetur på programmet, for jeg har faktisk ikke fotograferet hugorme siden 2006 – til trods for at det er et af mine absolut favorit dyr i  DK!

Mit arkiv trængte altså slemt til at blive opdateret – i dag får i et par friske hugorme billeder

 

MERE END BARE SKARPT

I 2006 havde jeg en lidt anden opfattelse af hvad det var jeg gerne ville have med hjem når jeg havde ligget på maven en hel dag og kigget efter hugorme – her jagtede jeg et skarpt, vel eksponeret og vel komponeret billede der klart og tydeligt viste en hugorm.

2005_juni_16_Dyr, Hugorm (Vipera berus), Krybdyr (Reptilia), Skæl klædte (Squamata), Slanger (Serpentes)

Ikke så mage dikkedarer, det her er en hugorm.

 

I dag var ambitionerne lidt anderledes – mit ønske var at komme hjem med hugorme billeder der skulle skille sig ud, altså billeder som man ikke har set før og som vil vække lidt forundring ved beskueren.

Jeg havde fået nys om en ny “ormelokalitet” (Tak Kim) som eftersigende skulle gemme på helt ensfarvede hugorme – noget jeg længe gerne har ville fotografere!

En solrig formiddag tog jeg afsted og håbede på det bedste!

Fra start havde jeg et klart billede i hovedet – et billede af hugormen gemt i en troldeagtig skov af “lyng” – og alt ud over det ville bare være bonus!

Efter cirka 6 timers arbejde med at lede, fotografere, lede, fotografere, lede og ikke mindst fotografere kunne jeg med god ro i maven atter vende snuden hjem af, da jeg havde på fornemmelsen at jeg havde noget jeg ville være tilfreds med.

Jeg håber også i syntes om billederne!

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)

Jeg syntes der er en fed kontrast imellem den ensfarvede mørke hugorm og det lyse sand.

 

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)-5

Den typiske måde man ser en hugorm på er godt gemt i mellem en tæt skov af lyng – den tætte lyng er oplagt at inkludere i billedet, og det giver et spændende udtryk

 

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)

Ved at lege lidt med for, mellem og baggrund kan man faktisk opnå nogle ret spændende effekter, som i mine øjne bidrager til det samlede udtryk

 

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)-7

Personligt er jeg ret vild med dette billede, jeg syntes den næsten skjulte orm giver den stemning jeg havde håbet på, og jeg syntes baggrunden fungere rigtig godt – så dette billede er jeg ret tilfreds med.

 

2014_marts_13_Hugorm (Vipera berus)-6

Sidst men ikke mindst så blev det også til et der er lidt mere traditionelt – altså hvor man rent faktisk kan se ormen – men stadig med den “fede” baggrund. Måske et billede der behager lidt flere, men personligt er det ikke min favorit.

 

Jeg syntes selv jeg har fået lavet et par gode billede, og er ret tilfreds med resultatet af min tur – men hvad syntes du, har jeg fået billeder der skiller sig ud fra “de normale” ormebilleder, og måske vigtigere – holder de eller er de blevet lidt for underlige, og skulle jeg holde mig til 2006 ?

Tak fordi du kiggede med!

Brian - fotomalia.dk

Brian arbejder til dagligt som fotograf i Randers Regnskov, og igennem dette arbejde kommer han vidt omkring i forhold til motiver. På en enkelt uge er det ikke unormalt at han har fotograferet alt fra parrende kongekobra og flyvende kæmpe flagermus til portrætter af børn, produkt billeder eller dele af dyrepassernes spændende hverdag

Du kan måske også lide

Sådan holder du gang i den fotografiske ild

SÅDAN FOTOGRAFERER DU FYRVÆRKERI NYTÅRSAFTEN!

Højtider er også kattenes skræk

Lux af Kennet Islandi Havgaard

18 thoughts on “Hugorm”

 1. Super fede skud, Brian – Billederne her holde sgu 200% – Jeg plejer at vise meget klare og skarpe detaljer af slangen, men næte gang jeg kommer et sted hen med masser af sand, vil jeg prøve at lave noget i den stil, og tyvstjæle lidt inspiration fra dig. Fede skud, alle sammen. Favoritterne for mig er de 2 mørke og det lyse hvor slangen er næsten skjult klare favoritter:-)

 2. Jeg syntes det ser rigtig godt ud Brian, bare jeg selv var kommet ud og havde taget nogle hugorme billeder. Jeg har gerne villet det de sidste par år, men jeg har endnu ikke været afsted 🙂

 3. Det er simpelthen superflot! Måske ikke lige det der skal til i en krybdyrnøgle, men bestemt noget der kunne gøre sig på et hvilken som helst bogomslag eller på såmænd på min stuevæg.

  1. Nej en krybdyrsnøgle ville de ikke være gode til, men den slags billeder har jeg vist også lavet rigeligt af 😉

   Dejligt at høre at det måtte få en plads på din stuevæg, så er det nok ikke helt ved siden af 😉

   Tak for kommentaren!

 4. Hej Brian

  Super fede billeder, kan du fortælle lidt om teknikken bag, altså hvordan kommer du så tæt på hugormen, og det uden den stikker af.
  Hvad skal man være opmærksom på og den slags?

  1. Hej Thomas..

   Det er jo en længere snak, som måske kommer i et andet indlæg – men tålmodighed, erfaring og det rigtige vejr er vigtige ingredienser 😉

   Hugormen er jo DK´s eneste giftige slange, så det skal man selvfølgelig være opmærksom på!

   Tak for kommentaren

 5. Super lækre billeder Brian.
  Jeg er sikker på meget af hemmeligheden bag, er de 6 timers tålmodighed og vedholdenhed men jeg vil nu også, som Thomas, gerne høre mere omkring tilblivelsen.

  1. Mange tak Jesper…

   Og ja du har helt ret – tålmodighed og vedholdenhed er vigtigt – dette kombineret med en del års slange erfaring og lidt slangetække, så er man godt på vej 😉

   Tak for kommentaren!

 6. Pingback: 3. Plads i NNPC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *