Nikon Z6 + Z7 test – Del 1

af Jakob Kjøller

Jeg har haft fingerne i både et Z6 + Z7, og det ser ikke så ringe ud endda

I dette første indlæg ud af to, vil jeg går igennem kameraet, tømmer mine tanker direkte ud på video.

Et eller andet sted, så syntes jeg ikke at jeg havde taget nogle billeder med de to Z’etter, men det viste sig at være en usandhed, faktisk havde jeg taget rigtig, rig mange, så dem er jeg ved at løbe en ekstra gang igennem, og de kommer i et senere indlæg.

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Anders Dahl Tollestrup januar 3, 2019 - 6:37 pm

God gennemgang, kunne dog godt bruge lidt mere info omkring hvorfor Z6 er bedre til video end Z7. Har selv samme tanke omkring Z6 til video og vil gerne have lidt argumenter fra dig, Jakob 🙂
Men, supersprød videokvalitet og audio-delen er squ’ da i top. Skal da vist til at lege lidt mere med video på min D850’er 🙂
/Anders

Besvar
Jakob Kjøller januar 4, 2019 - 8:32 am

Hey Anders, takker 🙂

De kloge siger, at grundet den mindre pixeltæthed på Z6, så bruger den hele sensoren til video, hvor imod Z7 opføre sig anderledes. Men for at være ærlig, så er det lige over mig tekniske niveau. Tag et kig her: https://www.youtube.com/watch?v=tDrqdu6Brow han har lavet en meget god 1:1 test.

Derudover er der en højre ISO, og er formålet primært video, er der også en økonomisk foredel ved at købe Z6.

Besvar
Jørgen Ortved januar 4, 2019 - 12:58 am

Tak for en sober og saglig præsentation. I din afsluttende konklusion nævner du, at du overvejer at købe et Z6 til video og et ekstra D850 til øvrigt.
Hvorfor ikke anvende D850 til video?
Venlig hilsen
Jørgen

Besvar
Jakob Kjøller januar 4, 2019 - 8:36 am

Hej Jørgen

Takker 🙂

Jamen, der er ikke noget der gør, at jeg ikke kan bruge D850 til video, det gør jeg også idag, og D850 er rigtigt godt til video.

Grunden til at jeg kigger på Z6, er ret enkel, den har 10bit Nlog, hvilket vil give mig et meget bedre dynamisk omfang, samt at det vejer mindre. Derudover så har den 120 FPS, som mit D850 ikke har.

Men det er Nlog delen, samt en mindre vægt, der gør det interssant for mig.

Besvar
Jørgen Ortved januar 26, 2020 - 10:30 am

Hej Jakob!
Jeg er ved at teste en Z6 med 24 – 70 Z objektiv til videobrug. Og jeg er imponeret. Jeg anvender D850 og D500 til video, og de er rimelige; men selv med kongeojektiverne støjer de meget med deres klik, klik, når de fokuserer og zoomer, det går direkte in på lydsiden. De nye Z objektiver er næsten helt lydløse og letløbende, og går ikke ind på lydsiden. Og de reagerer lynhurtigt uden hakkerri. M-fokus er ikke længere mekanisk, det en letløbende ring som kan betjenes med en finger, dvs en encoder som giver signal til stepmotoren.
Man siger, at et DSLR kamera er et fotografiapparat som kan videofilme – og et videokamera er et filmkamera der kan optage foto. Nu bør man tilføje: at Nikons Z6 Mirroless er et kamera der mester fotografi og video i høj kvalitet og med lav vægt, og udnytter WIFI mulighederne. Også via stedbarnet SnapBridge.

Besvar
Bent Guldbæk Larsen januar 23, 2019 - 9:13 pm

Fin gennemgang Jakob, også selv om jeg først ser den, efter jeg har købt min Z6’er.
Desværre har jeg ikke nået at bruge kameraet endnu, andet end at få opdateret firmwaren på mine Tamron glas, så de nu fungerer med Z6’eren.
Men mon ikke der kan dukke nogle spørgsmål op, når jeg kommer mere igang… ?
Hilsen Bent

Besvar
Jakob Kjøller januar 24, 2019 - 7:43 pm

Tillykke med der Bent, og du kommer bare med dem 😉

Besvar
Morten Pedersen januar 31, 2019 - 7:49 pm

Hej Jakob.
Når nu iso er lavere på z7 i forhold til z6. er det noget jeg skal tage højde for ?
Jeg har et D750 nu og har aldrig haft et så godt hus, hvor ville de iso 100.000 som z6 kan præstere være brugbart ?

Hvad ville du opfordre mig til at vælge lillebror eller storebror modellen.

mvh Morten

Besvar
Jakob Kjøller februar 1, 2019 - 9:14 am

Hej Morten,

Det du skal spørge dig selv om, er om du skal bruge de mange mpix i Z7, eller om du kan “nøjes” med de 24 i Z6. Her er nøjes i “”, da det for langt de fleste er mere end rigeligt når det kommer til megapixels. Jeg har også et hverdags kamera, der er på 24 samt et på 12, begge kan printes i A1 format uden problemer.

ISO er for mig vigtigt, det er det der gør, at jeg lader mit Leica blive hjemme, og jeg tager mit D850, hvis jeg ved at jeg skal presse ISOen. Man kan kort sagt, altid bruge en højere ISO, især hvis man tage billeder indendørs, og ikke har de helt lysstærke objektiver, eller for den sagsskyld bare gerne vil have en hurtig lukkertid.

Jeg håber det kunne hjælpe lidt 🙂

Besvar
Steen Kjær februar 19, 2019 - 3:38 pm

God side 🙂
Jeg overvejer om jeg skal købe et Z6 eller et Z7. Alle billeder og video jeg skal tage skal vises på 65″ skærme. Jeg skal også lave udsnit af billeder.
Der er ca. 13.000 at spare på et Z6, men kan jeg bruge det til ovennævnte?

Hilsen
Steen

Besvar
Jakob Kjøller februar 19, 2019 - 7:01 pm

Når du siger 65″ skærm, hvilken opløsning har den så?

Det burde ikke være et problem med Z6 og 4k, jeg har selv en 55″ så der kan jeg teste en af dagene?

Besvar

Smid en kommentar til os