Nikon Z6 + Z7 test – Del 1

Jeg har haft fingerne i både et Z6 + Z7, og det ser ikke så ringe ud endda

I dette første indlæg ud af to, vil jeg går igennem kameraet, tømmer mine tanker direkte ud på video.

Et eller andet sted, så syntes jeg ikke at jeg havde taget nogle billeder med de to Z’etter, men det viste sig at være en usandhed, faktisk havde jeg taget rigtig, rig mange, så dem er jeg ved at løbe en ekstra gang igennem, og de kommer i et senere indlæg.

Jakob Kjøller

Med en forkærlighed for lækkert grej, er jeg Fotograf med stort "F", hvor jeg gør, hvad jeg kan for at holde billederne ærlige og lige til.

Derudive er jeg i konstant bevægelse, og fiser rundt i verden for at deltage på foredrag, opsøger mentore, samt workshops. Det er den eneste måde jeg bliver en bedre fotograf.

Du kan måske også lide

Testzonen: Fujifilm X-H1 – vil du leve uden?

Testzonen: Sony A7R III – Seriøs Sony Power

Olympus Pen-F

Med Nikon 7500 til det nordligste Grønland

4 thoughts on “Nikon Z6 + Z7 test – Del 1”

 1. God gennemgang, kunne dog godt bruge lidt mere info omkring hvorfor Z6 er bedre til video end Z7. Har selv samme tanke omkring Z6 til video og vil gerne have lidt argumenter fra dig, Jakob 🙂
  Men, supersprød videokvalitet og audio-delen er squ’ da i top. Skal da vist til at lege lidt mere med video på min D850’er 🙂
  /Anders

  1. Hey Anders, takker 🙂

   De kloge siger, at grundet den mindre pixeltæthed på Z6, så bruger den hele sensoren til video, hvor imod Z7 opføre sig anderledes. Men for at være ærlig, så er det lige over mig tekniske niveau. Tag et kig her: https://www.youtube.com/watch?v=tDrqdu6Brow han har lavet en meget god 1:1 test.

   Derudover er der en højre ISO, og er formålet primært video, er der også en økonomisk foredel ved at købe Z6.

 2. Tak for en sober og saglig præsentation. I din afsluttende konklusion nævner du, at du overvejer at købe et Z6 til video og et ekstra D850 til øvrigt.
  Hvorfor ikke anvende D850 til video?
  Venlig hilsen
  Jørgen

  1. Hej Jørgen

   Takker 🙂

   Jamen, der er ikke noget der gør, at jeg ikke kan bruge D850 til video, det gør jeg også idag, og D850 er rigtigt godt til video.

   Grunden til at jeg kigger på Z6, er ret enkel, den har 10bit Nlog, hvilket vil give mig et meget bedre dynamisk omfang, samt at det vejer mindre. Derudover så har den 120 FPS, som mit D850 ikke har.

   Men det er Nlog delen, samt en mindre vægt, der gør det interssant for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *