Nikon D7000 – Video 2.0

af Brian - fotomalia.dk

Så har jeg leget lidt videre, og nu har jeg fået lavet mit første udkast til hvordan vi kunne lave videoer i Regnskoven.

Video i Regnskoven – DSLR vs. HandyCam

Planen er at vi gerne vil igang med at producere nogle små videoer i Regnskoven, og derfor overvejer vi om vi vil gøre det på Dslr eller på normale videokameraer – Videoerne vil primært være små indslag omkring dagligdagen i en moderne Zoologisk have, også nogle rejse videoer fra de ture vi hvert år tager på (ja så er jeg jo nok nød til a tage med hver gang – Øv øv)

Jeg er nok mest til at gøre det på et DSLR fordi så skal jeg ikke bøvle rundt med to forskellige kameraer og to forskellige måder at gøre tingene på. Det vil også helt klart være nemmere når jeg er på tur, fordi det holder vægten nede – og igen så skal man ikke til a omstille sig til et andet format,

At bruge DSLR ville betyde at jeg, mere eller mindre, altid ville have muligheden for at lave video – da jeg stort set altid har mit kamera over skulderen. Det er pokers praktisk fordi der ofte sker spændende ting i regnskoven. Et eksempel kunne være da tapiren pludselig fødte og jeg kom forbi med mit kamera – der var jeg nød til at bruge min iPhone til at lave video – der ville de jo have været rigtig fedt hvis mit D700 kunne lave video.

En anden klar fordel ved at bruge et DSLR er jo kvaliteten, og det look som man kan opnå med den lækre bokeh, det egner sig perfekt til at lave nogle fantasiske videoer både i regnskoven også på rejserne ikke mindst.

Her et eksempel på den lækre bokeh som man kan opnå på et DSLR – mmmmmhh f/: 1.4

Ulemperne ved at bruge et DSLR er nok at det i nogle situationer er noget mere bøvlet at bruge, her tænker jeg primært på at autofokussen er meget begrænset når man optager. Ud over det, er der også et par andre småting som med lyd og måske mere – min erfaring ud i video er ikke imponerende.

Et hurtig forsøg

I torsdags optog jeg en lille video mere, selve optagelserne tog omking 30min og klippe arbejdet har vel taget omkrig en til to timer.

Jeg er klar over a der er rigeligt plads til forbedringer, men nu er jeg da igang..

Videoen er optaget udelukkende med 14-24mm, på forskellige brændvidder, blændetal og ISO.

Fordele og ulemper

Jeg syntes egentlig at det var rigmeligt nemt til at arbejde med, og hvis man bare lader være med at bruge autofokussen, for det er sku ikke helt godt (stram op Nikon! stram op!), så er det fedt at arbejde med.

Men er der nogen af jer derude der har andre erfaringer som jeg og andre i samme situation kunne gavne af så kom med dem, jeg vil gerne hele vejen rundet inden jeg vælger..

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Mikkel Christensen januar 9, 2011 - 1:24 pm

Synes ik at lyden er helt på toppen. Har du brugt den indbyggede mikrofon eller en ekstern?

Besvar
Brian januar 9, 2011 - 2:20 pm

Hej Mikkel…

Ja jeg ved heller ikke lige hvad der sker med lyden… det er faktisk samme mikrofon som min sidste video. De vil sige at det er en lille mikrofon brugt med mikro-port, men jeg ved ikke hvad der er galt med den…

Det må jeg lige finde ud af..

Besvar
Catarina januar 9, 2011 - 2:43 pm

Jeg har desværre ingen erfaring overhovedet (men håber jeg engang får bare lidt), men jeg ved, at Nicolai Brix har skudt en del småfilm med D3S og der er faktisk ret gode. 🙂

PS. Husk at fjerne kortlinket på siden her:
http://www.fotograftips.dk/ 😛

Besvar
Catarina januar 9, 2011 - 2:44 pm Besvar
Brian januar 9, 2011 - 3:06 pm

Er du stadig i julekalender mode – eller savner du den bare så meget at du er begyndt at finde de gamle kortlink.. 😉

Besvar
Brian januar 9, 2011 - 3:08 pm

UPS nu er det vist mig der kludre..

Ja jeg har set dem Nicolai han har lavet, han er ret skarp til det..

Besvar
Catarina januar 9, 2011 - 3:16 pm

😆 ja, jeg er i julekalender mode, det var altså en super fed kalender. 😀

Måske du skal be’ regnskoven om et D3s, så er du vist klar til det hele og den film som ligger her i indlægget er ski da ret godt lavet. Virkelig nice. 🙂

Besvar
Anders januar 10, 2011 - 4:17 pm

Havde samme problem med mit Nikon D300s. Lige indtil jeg fandt ud af, at slå auto-gain fra og bruge en af de tre lydniveauer i menu’erne.

Jeg bruger en RØDE mikrofon, som yderligere kan dæmpe 0, 10 eller 20 dB. Kan være nødvendigt nogle gange.

Besvar
Brian januar 10, 2011 - 4:35 pm

Hej Anders..

Jeg kørte faktisk på den lave af de tre manuelle indstillinger, men jeg tror der er noget galt med mikrofonen..

Det lyder ihvertfald bedre når jeg bruger shotgun mikrofonen..

Jeg kan også dæmpe lyden på mikroporten, men det hjalp heller ikke

Besvar
Thomas Hupfeldt januar 10, 2011 - 6:02 pm

Det er sq en fin video og kvaliteten fejler ikke noget..

et lille forslag kunne være, at få fat på et steadycam, det vil give lidt flere muligheder når i skal gå rundt i regnskoven, og generelt give et langt roligere billede.. 🙂

Besvar
Mads januar 11, 2011 - 11:29 am

Jeg er helt bagud – super cool video. Det er spændende at komme med back stage og se hvordan tingene fungerer 🙂 hehe

Jeg har lige fundet et link til hvordan du kan arbejde med lyden i Premiere http://layersmagazine.com/automation-modes-live-audio-mixing-in-premiere-pro.html

Besvar

Smid en kommentar til os