Tapir unge

af Brian - fotomalia.dk

Ja så var det igen tid til at lege pressefotograf i regnskoven. Vores tapir havde valgt at idag skulle være dagen hvor hun skulle føde den lille nye.

Elendige lysforhold

Hele regnskoven har været helt oppe at køre idag, for der er ikke noget der er bedre end dyrebørn, og slet ikke noget der er sødere end tapir unger!

Nå til fotograferingen, forholdene var virkelig ikke gode, og det var ikke rigtig muligt at lave den helt store opstilling da det helst ikke skulle forstyrre den lille nye tapir alt for meget.

Tapirhunnen valgt at føde, det mørkeste og kedeligste sted i hele regnskoven, nemlig i hendes lille hule. – Tjaa der var kun en måde at løse opgaven på og det  var lige på og hårdt, altså med flashen på kameraet også forsøge at finde lidt naturligt lys at bløde op med.

Som i kan se er den ikke til at stå for sådan en lille ny.. (D700 – M – 1/15sek – f/:2.8 – ISO 1000)

I den givende situation var det næsten umuligt at lave noget der ville blive prisvindende billeder, – slagskygger og hårdt lys er detsværre resultatet af min meget opfindsomme lys lægning, men i nogen situationer er det vigtigste bare at få billedet og  hvor tit er det lige man ser en tapir unge blive vasket 5min efter den er født.

Den anden vinkel

Efter lidt tid var tapirhunnen så vendelig at lade mig komme ind i hendes hule, så jeg kunne skyde ud i mod regnskoven, og nu havde jeg pludselig en baggrund som jeg kunne arbejde med, desværre var det kun kort varrigt at jeg havde muligheden for at skyde den vej, men se en forkel det gør for baggrunden – jeg har flyttet mig 1,5meter!

Jeg syntes det er så fedt at der skal så lidt til at ændre så meget på et billede (D700 – M – 1/30sek – f/:2.8 – ISO1000)

Nu er jeg enig i at der er mere nærhed i det første billede, og det er nok også det som aviserne trykker, men jeg elsker når man finder de små smut huller og kan udnytte omgivelserne til sin fordel.

Nu blir det spændende hvad aviserne trykker

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Rejen november 24, 2010 - 5:48 am

Uanset lysforhold og baggrund, skygger eller ikke skygger, så er det sgi en sød unge, og det må være en fantatisk oplevelse at komme på så tæt hold til sådan en “speciel” unge..;-D

Besvar
Catarina november 24, 2010 - 8:18 am

Nåå hvor er den sød og du har ret, dyrebørn er altså noget særligt og helt fantastisk at de dyrene yngler i fangenskab, det betyder at de jo har det godt. 🙂

Kunne du ikke have smidt en af de inteligente gels (en gule) som følger med sb900 på for have givet et lidt mere blog farve, da flashen jo læser hvilken gels der er på?

Besvar
Brian november 24, 2010 - 8:47 am

Hej Catarina…

Blog farve, den kender jeg ikke lige… jeg er ikke helt med.. vil du ikke lige uddybe dit spørgsmål?

Besvar
Catarina november 24, 2010 - 9:13 am

Ups der skullehave stået varm farve. Ved ski ikke hvor blog kom indd billedet. 😳

Besvar
Brian november 24, 2010 - 12:12 pm

Hej Igen..

Jo jeg kunne godt have brugt et varmt filter, men hvis jeg havde ladet D700 og SB900 selv styre det havde den kompenseret for det med hvid-balancen og billedet (det med regnskoven i baggrunden)havde endt ud med at forgrunden (tapirene) havde været som de er nu og baggrunden havde været mere blålig (pga. hvidbalancen).

Giver det mening?

Hvis jeg havde sat et varmt filter på flashen som ikke var “intelligent” så ville forgrunden bliver varmere og baggrunden som den er på billedet nu.

En helt alternativ måde at gøre billedet varmer på var at ændre hvid balancen til overskyet, hvilket automatisk vælger et højere tal på kelvin skalaen.

Håber det var svar på spørgsmålet?

Besvar
Catarina november 24, 2010 - 2:42 pm

Jeps, troede bare ikke at det filter ville få baggrunde til at blive blålig, da den så er lidt lang væk. 😉

Men tak for gennemgangen, som altid er rigtig god og til at forstå. 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os