Brochure 2009 (repost)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen tid til et tilbageblik, og idag skal vi langt tilbage, helt tilbage til 2009. I disse dage er jeg igang med at tage billeder til næste års brochure, og derfor tænkte jeg at vi lige kunne kigge tilbage på en gammel en af slagsen. I skal også nok komme til at se noget fra de billeder jeg er igang med nu, men ikke før at hele brochuren er i luften.

Randers Regnskov Brochure 2009

Som Randers Regnskovs fotograf er det selvsagt Brian der står for at producere de billeder der skal bruges i Randers Regskovs brochure. Dette er ikke nogen nem opgave, og en stor del af december blev derfor brugt på at planlægge, udarbejde skitser og tage billeder til den nye brochure som meget snart vil være at finde overalt. Her på siden kan du se lidt om det arbejde der ligger bag de mange billeder, og Brian fortæller lidt om hvordan de opgaver det var blev løst…

Forside

Forsiden på brochuren er nok den vigtigste side i hele brochuren, fordi det er den der skal gøre beskueren nysgerrig og få den til at samle brochuren op. Derfor går der mange tanker i en forside inden den bliver publiceret. I Randers Regnskov er det et hold af mennesker der står bag arbejdet med brochuren, og det er hele dette hold er beslutter sig for en forside. I år ville vi gerne vise at Regnskoven gemmer på nogle søde dyr som tiltaler alle, små som store.

Valget faldt derfor på at de rødbugede lemuere skulle på forsiden. Lemurene lever frit i den afrikanske kupel, og er derfor ikke lige nemme at få til at posere som man måske kunne ønske. Derfor krævede dette billede ekstra planlægning, da der både skulle tænkes i lys og hvor det ville være muligt at få begge lemuere hen. Jeg ønskede at tage billedet med på en relativ vidvinklet brændvidde, for at få noget miljø med i baggrunden, dette stillede yderligere større krav til det sted hvor billedet skulle tages.

Lemur forside 02(800)
Nikkor 17-55mm (17mm f5,6 1/30sek ISO 400) Med en blænde på 5,6 har billedet relativt meget dybde

I samarbejde med en af dyrepasserene fandt vi et passende sted, her gjorde jeg lyset klar, og så var det bare at vente til lemurene havde lyst til at blive fotograferet. Da lemurene kom, forsøgte dyrepasseren at holde lemurene på det ønskede sted længst muligt for at jeg kunne få det ønskede billede. Det tog flere forsøg at få det helt rigtige billede, da lemurene, kun kort varigt besøgte den udvalget plads. For at få en god kvalitet på lyset valgte jeg at skyde to SB800 ind i en reflekstion paraply, og på denne måde lægge et jævnt blødt lys på lemurene. Jeg brugte to SB800ere for at få en hurtigere lade tid efter hvert skud.

Panorama

Til brochuren skulle der bruges et billede for hver af de tre kupler, billederne skulle illustrere oplevelsen i Randers Regnskov. Det handlede derfor om at få hele oplevelsen med på et billede. Derfor valgte jeg at lave de tre oversigts billeder, som panorama billeder med min 10,5mm fiske øje. Jeg valgte fiskeøje objektivet, fordi jeg syntes at det lidt forvrængede perspektiv passede rigtig godt til ”regnskoven”. Jeg lavede en del prøve billeder for at finde den helt rigtige vinkel på de tre kupler, og for at få kuplens vigtigste elementer med..

Oversigtsbillederne bliv sat sammen af helt optil 10 billeder fotograferet efter hinanden, med forskellige grader imellem hinanden, alt efter hvordan motivet passede sammen. Alle billeder blev optaget ved samme lukker, blænde og hvidbalance, for at få en naturlig overgang mellem billederne. Billederne er optaget i højformat, og jeg valgte at fremstille et specielt beslag til mit kuglehoved for at lette brugen, når jeg fotografere lodret. Efterfølgerne er billederne manuelt sat sammen i Photoshop, da de skæve vinkler fra fiskeøje objektivet kan være svære for automatikken at sætte sammen.


Andre billeder

Der skal selvfølgelig rigtig mange billeder til for at lave en hel brochure, og en del af de billeder der er blevet brugt ar blevet taget i løbet af året, efterhånden som der er sket spændende ting, eller fordi der har været mulighed for at tage nogle gode portrætter af de enkelte dyr. Her kan du se et galleri med en del af de billeder der er blevet brugt.

Ha ha det er da lidt sjovt at se tilbage, så kan man se hvor man har rykket sig, og at man heldigvis er blevet bedre..

Relateret indlæg

1 Kommentar

Anders november 25, 2010 - 1:32 pm

Rigtig flotte brochurer, og fed udførsel med panoramo fisheye-billedet, selv om jeg dog ikke helt forstår teknikken ud fra din beskrivelse 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os