Clone i perspektiv

af Mads - fotomalia.dk

Så er det jo fredag, hvilket betyder at vi skal kigge på photoshop

Jeg viste jer i sidste uge, hvordan man kan bruge Vanising Point filteret – og jeg lovede at vise lidt flere features som filteret kan tilbyde.
Dagens tutorial viser, hvordan vi kan fjerne ting i vores billeder ved at bruge Vanising Points clone stamp tool.

Clone stamp tool i Vanising Point er meget mere intelligent lavet, end det alm. clone stamp tool i selve Photoshop, da det kan regne ud, at det skal clone i perspektiv.

Hvad skal vi fjerne
I det her tilfælde vil jeg gerne fjerne en person, som klatre på en trævæg. Men det giver mig nogle problemer, da brædderne i væggen er i et skævt perspektiv. Jeg har prøvet lidt forskellige metoder, for at vise jer fordelen ved at bruge Vanising Point.

Her kan i hente billedet, hvis i vil prøve at lege med.

Alm. Clone stamp tool
Her har jeg brugt alm. clone stamp tool. Som i kan se, så er clone stamp tool ikke smart nok til at regne perspektivet i brædderne ud, og derfor får man et meget rodet billede. (ja ja – overdrivelse fremmer forståelsen 🙂 )

Den supersmart nye feature “Content Aware Fill”
I CS5 er der jo kommet den her nye funktion, som faktisk er superfed. Men jeg synes den kommer til kort, så snart det er et gentagende mønster; mursten, streger, og …brædder. Funktionen er helt klart uundværligt i mit daglige arbejde, ifht. at fjerne småfejl i billeder, men i det her tilfælde, der duer det ikke.

Vanising Point – Clone Stamp
Ja her kan i jo se resultatet, ved brug af Vanising Point Clone Stamp tool (gad vide, hvor mange gang der står “Vanising Point” i denne her post?) Helt klart det bedste resultat i mine øjne.

Håber i får en dejlig weekend – og at alt sneen holder jer inden døre, så i kan få Photoshoppet lidt 😉

Her er fredagens tutorial I videoen gennemgår jeg selvfølgelig alt ovenstående – god fornøjelse

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Catarina november 26, 2010 - 7:13 am

Super god tutorial. Det er da helt vildt hvor effektiv og hurtigt det kan lades sig gøre, når man bare bruger Vanising Point Clone og Stamp tool inde i det. 🙂

Mange tak for tippet. Jeg har siddet og clonet små bitte ting ad gangen, før jeg kendte til Vanising Point. 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 26, 2010 - 12:13 pm

Det er fandme et godt tip Mads!

Der ligger efterhånden et helt PS kursus herinde i form af indlæg som os fritidsbrugere af PS kan benytte os af når vi søger en oplysning. Genialt!!

Besvar

Smid en kommentar til os