Fuuuck hvor noget lort!!!

af Brian - fotomalia.dk

Jeg tror virkelig ikke at november er min måned… først bliver man kørt ned og nu det her!

Nikon 24-70mm f/:2.8G ED AF-S Nikkor vs. fald fra 1.5meter

Idag har jeg så valgt at teste faldstyrken på et 24-70mm objektiv… tror vi starter med 1,5meter – Nå det kunne  det vist ikke klare, fuck øv øv øv øv, jeg kan jo ikke leve uden dette objektiv, hvorfor fanden skulle det her nu lige ske.

Okay helt frivilligt var det ikke jeg lavede denne test, objektivet faldt simpelthen bare ud af fatningen på kameraet – hvordan det kunne ske aner jeg ikke, jeg syntes jeg plejer være meget omhyggelig ved objektivskift. Men det har jeg jo tydeligvis ikke været idag. Jeg må godt nok sige at jeg er helt nede i kul kælderen.. (håber på lidt sympati).

Her kan I se, hvor objektivet ramte – men heldigvis skete der ikke noget med betongulvet!

Skaden er sket

Ja, som I kan se har objektivet fået et ordentligt gog og som I måske også kan se, så er der faktisk kommet en bule ind i selve objektivet. Men hvad værre er, så har det også taget skade rent optisk, for det tegner simpelthen ikke skarpt på f:/ 2.8 mere.

Skarpheden er ok når jeg tager billeder på over f/: 5.6, men hvor fedt er det at have et f:/ 2.8 objektiv som du ikke kan bruge ved største blændeåbning.

Her et testskud ved f:/9, af min datters gode ven Ruben, her ser det jo fornuftigt skarpt ud.. (tryk på billedet for større version)

Ja og så samme motiv, men nu på f:/ 2.8. Som I kan se mangler der lige lidt skarphed, og det er ikke bare fordi jeg ikke ikke kan finde ud af at stille skarpt.

Jeg har tjekket for front- og backfokus, og det er ikke problemet, der er simpelt hen ikke noget der bliver skarpt på f:/ 2.8. Øv, det er bare træls (for dem der ikke forstår jysk – træls = irriterende, dumt, surt, møjsommeligt, overmodent (om frugt) etc.).

Hvad så nu

Tja, der er jo ikke så meget andet at gøre end at se, om Nikon kan deres kram og håbe på, at de kan leve op til deres gode ry omkring fantastisk service?? Det håber jeg og jeg håber, at Goecker kan være behjælpelige med et bytteobjektiv.

Det var desværre, hvad jeg havde til jer idag…

Relateret indlæg

14 Kommentarer

Rejen november 27, 2010 - 6:57 am

Øv hvor surt for dig, du får da virkelig brugt dine forsikringer i denne måned….Håber du får lidt “førstehjælp” så du klarer dig…Synd for dig…;-((

Besvar
Jesper Videbæk november 27, 2010 - 7:21 am

En stor dybtfølt kondolance herfra.

Besvar
Catarina november 27, 2010 - 7:36 am

Pisosse pisosse pisosse hvor uheldig har man lov til at være. :(((

Besvar
Kasper Solberg november 27, 2010 - 10:01 am

Det var virkelig synd. Det er vist vores alle sammens mareridt at skulle tabe et godt objektiv/DSLR

Besvar
Jacob Almtoft november 27, 2010 - 10:43 am

Tragisk… føler med dig!

Besvar
Mads november 27, 2010 - 11:29 am

Det er en trist dag!

Besvar
Søren Skovsgaard november 27, 2010 - 11:30 am

Øv, Øv og atter øv… Og selvom ikke-jyder måske ikke forstår ordet træls, så tror jeg nu alligevel at disse personer har en god fornemmelse af hvad det betyder efter dette indlæg – ellers lad mig skære det ud i pap.

Forestil dig at du køre på landevejen i din lille fiat 500 (eller en Berlingo for Kasper’s vedkommende), og så på et tidspunkt når du et punkt hvor der køre en flok HA rockere foran dig og spærre hele vejen. Du tænker – jeg giver lige et lille dyt for at gøre opmærksom på at du gerne vil forbi. Og så sker det….

Hornet sætter sig fast

Se det er træls!

Men det er det nu også at tabe et godt og dyrt objektiv.

Besvar
Brian november 27, 2010 - 7:31 pm

fedt at du også lige giver folk en fornemmelse af ordet.. og meget rammende beskrivelse..

tak for sympatien

Besvar
Mikkel Christensen november 27, 2010 - 1:33 pm

Er det helt umuligt at få objektiver repareret?

Besvar
Brian november 27, 2010 - 7:32 pm

jeg håber meget på at det kan blive repareret, men det vil tiden vise..

Besvar
Brian november 27, 2010 - 7:34 pm

Mange tak alle sammen, jeg håber på det bedste..

Og prøver at være optimistisk!

Jeg skal nok holde jer orienteret om hvordan det går!!

Besvar
helle ibsen november 27, 2010 - 11:17 pm

Pudsigt… katten hev mit 50D på gulvet fra køkkenbordet idag. Det er ellers ret tungt…

Besvar
7. December – Reparation af objektiv | Fotomalia.dk december 7, 2010 - 7:13 am

[…] I ved, så tabte jeg jo mit objektiv for en uges tid siden, og  jeg har nu været nede ved Goecker med det, og det er det vi skal kigge […]

Besvar
Apprøver sgu igen! “Nikon Lenses” | Fotomalia.dk januar 12, 2011 - 12:05 pm

[…] er det Nikon’s 24-70mm jeg har fundet – Den som Brian var så flink at smadre i gulvet, bare for at teste for jer læsere om det er muligt at reparere et ødelagt objektiv. Tak for det […]

Besvar

Smid en kommentar til os