Nikolaj Jessen – Refleksioner og illusioner

af Jakob Kjøller
En af de ting, der er så fantastisk ved Fatamogana, er at du har frie hænder!
En af de ting, der er så forfærdelige ved Fatamogana, er at du har frie hænder!

Som jeg talte med Theis om i dag, er en af de værste ting ved fotografiet “fri stil.” Der findes ikke noget værre, da man pludselig skal til at mærke lidt indad, om hvad der faktisk interesserer en selv og ikke en potentiel kunde.

En glaskasse fangede mig

Under en tur på Fatamogans hjemmeside faldt jeg over en glaskasse, der reflekterede en fodboldbane, og dette billede fangede mig. Efter en kort tur på Facebook fandt jeg manden bag, han hedder Nikolaj. Jeg spurgte Nikolaj, om hvorfor han havde taget billeder af en glaskasse?

Lige en note: jeg fangede Nikolaj på vej ud af landet, nærmere til Prag, hvor han skal starte på den nærmest sagnomspundene skole FAMU, der også har huset Søren Solkær. (undertegnede er misundelig).

Nikolaj fortæller kort

Tak for denne mulighed og for at give lidt opmærksomhed på mit projekt fra min Fatamorgana-tid.
Mit navn er Nikolaj Jessen, jeg har i sommeren 2018 afsluttet et 1-årigt ophold på Fatamorgana i København. Nu bor jeg i Prag, hvor jeg studerer på en international fotograflinie på skolen FAMU.
Jeg skabte denne skulptur gennem min fascination af refleksioner, illusioner og hvordan man kan se verden fra forskellige vinkler – men fra samme synsvinkel. Der blev skabt lysende linjer ved spejlets kanter, men overfladen manifesterede ikke andet end en refleksion.
Ved at arrangere og omarrangere skulpturen forstyrrer jeg visuelt landskabet.
Den resulterende serie af 6 fotografier undersøger inversionerne af himmel, skyer, træer, lys, venstre, højre, op og ned og farver.
Jeg arrangerede og omarrangerede skulpturen og derved forstyrrede jeg visuelt landskabet.
I kan følge med og se mere på min instagram @Nikjessen eller Tumblr https://nikolajjessen.tumblr.com

Billederne, det handler om

FotoMalia siger tak

Tak til Nikolaj, for at han lige ville tage sig tiden til at sende billederne og historien vores vej.

Relateret indlæg

1 Kommentar

Carsten Krog Pedersen september 21, 2018 - 4:57 pm

Meget spændende.

Besvar

Smid en kommentar til os