Throwback – Fotografens slaraffenland – Photokina

af Theis Poulsen

Tid til gear gear gear og mere gear. Lige om lidt drager Jakob og Theis imod Köln og fotomessen Photokina. 

Throwback

For ikke at starte helt forfra med at samle de samme ting igen for i her et lille throwback. Jakob og jeg (Theis) er ved at være mere eller mindre fast inventar til Photokina. Igen i år tager vi turen derned og vi glæder os!!

Kort sagt så er det, som skrevet i titlen, et slaraffenland for fotografer. Det er samtidig et sted hvor du kan netværke og lære en helt masse. Der er rigtig mange foredrag og flere steder hvor du kan få lov at prøve gearet.

Hvad skal vi spørge om / undersøge?

Nu for du chancen for at komme lidt på banen. Er du nysgerrig eller brænder du inde med et spørgsmål? Så smid os en kommentar herunder så skal vi forsøge at få fat i de rigtige folk og finde et svar til jer.

Kommer du?

Skal du også til Photokina så giv os lige en lyd. Det kunne jo være vi skulle rende sammen til en kaffe/øl eller en bid mad. Vi er klar på at netværke og det burde du også være 🙂


Photokina

Photokina er verdens nok største messe omkring foto. Her er ALT hvad du kan drømme inden for fotografiets verden. Kamera, objektiver, lys, droner, print, virtuel reality, flash, billede mapper, 360 grader, 3D printere og meget meget meget mere. Det er her nyhederne bliver præsenteret og vist frem fra alle de store. Nikon, Canon, Phaseone, Hasselblad, Broncolor, Profoto, Elinchrom og Leica, ja navne listen vil ingen ende tage.
Selvom navnet indeholder Kina så afholdes messen i Tyskland, nærmere betegnet i Köln. Det er altså ikke langt nok væk til, at du på nogen måde kan finde en undskyldning for ikke, at besøge det vidunder af et sted og bruge et par dage på at fordybe dig i både de store mærker og landet af Kina kopier i kælderen.

En oplevelse

Photokina finder desværre kun sted hver andet år. Du er dog så heldig at 2016 er året hvor det går løs. Jeg har selv været på messen nogle gange nu og jeg kan på det varmeste anbefale det. Det er simpelthen en kæmpe oplevelse med alt teknologien. Der er bare ALT der er ikke nogen inden for foto/video, som du ikke kan se og pille ved.

Udover det bliver der holdt et hav af små og store foredrag og undervisning sessions. Nogen med mindre kendte fotografer og andre med de helt store navne.

Dertil kommer den fantastiske stemning, som er så umulig at beskrive. For det er bare fantastisk at bevæge sig rundt imellem så mange mennesker der brænder for det samme som en selv.

 

Photokina 2012 – Roadtrip

Videoen her er helt tilbage fra 2012 da jeg desværre ikke fik optaget noget video i 2014. Det vil Jakob Kjøller og jeg selvfølgelig gøre noget ved i år 🙂

 

Kina land i kælderen til Photokina

 

Photokina 2014 galleri

Messen er fantastisk, men byen Köln skal man absolut heller ikke glemme. Jeg kan varmt anbefale at bo centralt så det er nemt at gå til messen. Det er muligt at bo i byens centrum og gå over en bro til messeområdet.

Top tips til Photokina

  1. Sæt mindst to dage af til at besøge messen.
  2. Husk GODE sko, gerne to forskellige par – du for ømme fødder.
  3. Book hotel i nærheden af centrum så du kan lade bilen stå.
  4. Undersøg hvad der er af foredrag de dage du er på messen
  5. Forbered dig selv på seriøs gear envy.
  6. Planlæg din tur nu!

Planlæg din tur allerede nu!

Messen finder sted i september fra 20-25. Vores helt store anbefaling er at du allerede nu får planlagt jeres tur. På den måde er du sikker på i kommer afsted. Hvis i bliver ved med at sige det kan vi gøre i næste uge ender i med ikke at få det gjort.

Fotomalia tager selvfølgelig afsted. Jakob og Theis og vil være på messen 23 & 24 september så vi glæder os til at hilse på jer.

http://www.photokina.com/

Hotels.com i Köln

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Christian juli 18, 2016 - 8:51 pm

Årgh… En overflod af Great Memories.. 🙂 Jøsses.. alt det sjov og god stemning… Fuck hvor er Photokina fantastisk..!!!

Besvar

Smid en kommentar til os