Nå men hvad skal jeg så vælge?

af Brian - fotomalia.dk

Som jeg skrev for noget tid siden, så går jeg faktisk med planer om at omstrukturer min udstyrsliste, jeg er bare ikke helt frisk på hvad jeg vælger!

Mit behov

Jeg er egentlig rigtig godt tilfreds med det grej jeg har, og jeg har altid kunne lave hvad jeg har haft behov for, men der er fornyligt opstået et nyt behov som jeg er nød til at kunne dække ind, og som mit nuværende grej ikke kan klare!

VIDEO! – Tja det måtte jo komme på et eller andet tidspunkt og det kom så nu!

Dette betyder at mine behov er som følger:

  • Høj ISO performance (ISO 1600 og op – så derfor FX)
  • Professionelt hus med stor optisk søger
  • Hurtig og præsis Autofokus
  • Gerne 8 fps
  • Video (1080p)
  • Backup hus til fotofælder (gerne DX)
Jeg tror i bunden at dette er de væsentligste behov jeg har til et kamera, så lad os kigge lidt på hvilke modeller jeg har været igennem!

Nikon D4

Der er ingen tvivl om at dette er kamera opfylder alle de krav jeg har, og så er det jo bare helt vildt lækkert!

Min første indskydelse var at det var en D4 jeg skulle investere i, og den opfylder som sagt også alle de behov jeg har – altså lige bort set fra at jeg skal bruge et kamera til fotofælder, men der har jeg jo stadig min D300 som fungere fremragende til dette!

MEN NEJ… det er ikke en D4 der skal være mit næste kamera – fucking øv! – Hvorfor? fordi 43.750 er et stykke over hvad jeg har i mit “købe nyt kamera” budget, så nej jeg kommer ikke på D4 vognen i første omgang 🙁

Nikon D3s

D3s kunne, ved lidt salg af noget gammelt grej, godt være inden for mit budget, og det er jo næææsten lige så fedt som D4 og det opfylder helt sikkert de fleste af mine mine behov

Ja men så er det da bare et D3s jeg skal have eller?

MEN NEJ… Det bliver så heller ikke et D3s, Øv  – Hvorfor – tjaa foto mæsigt er der faktisk ingen mangler, det kan hvad det skal, og den gør det den gør fremragende, men der er en mangel!

TV2 har fra starten af 2012 øget kravene til video, og nu skal alt video til TV2 afleveres i 1080p og den gode gamle D3s optager jo kun i 720p  – AARRGGGHH

Nikon D800

Tja rygterne siger jo at vi er meget tæt på en lancering, og mon ikke videodelen er meget tæt at være den samme som D4 – rygterne siger også at opløsningen får et kæmpe boost sådan at D800 skulle ende på 36MP, hvilket gør mig en anelse bekymret!

Hvorfor være bekymret over flere megapixel? – Tja normalt betyder flere megapixel mere støj ved høj ISO, og med 36MP, så er der altså rigtig mange flere pixel end feks. en D3s eller den nye D4, og min erfaringer med D3x var at der ikke skulle meget til at presse den.

Dette betyder i al sin enkelthed at; hvis D800 ikke levere en ordentlig billedekvalitet ved høj ISO, så er det ikke mit næste kamera – Men det må vi jo nok lige vente en uges tid før vi finder ud af!

Ny strategi

Hmm der var jo ikke noget der lige passede mit behov i den dyre klasse, så derfor tænkte jeg at jeg ville forsøge mig med en anden strategi for at finde ud af hvad jeg skulle købe. Mit D700 fungere jo egentligt ret fint, og i forhold til billeder levere den stort set hvad jeg har behov for, det er jo kun på videodelen der virkelig halter!

Derfor ændrede jeg taktik, og besluttede mig for at jeg bare ville købe det billigset DSLR jeg kunne, der kunne levere de video specs som jeg havde behov for – det var sikkert også en billigere løsning!

Nikon D5100

Tja den kan optage video i 1080p og man kan sætte en mikrofon til – jeg tænkte hvorfor ikke? Rent fotomæssigt er dette ikke et kamera jeg normalt ville kigge efter, men jeg besluttede mig faktisk for at jeg ville købe det, også bare bruge det til at filme med – det kunne jo fungere (tiltrods for at min lille grejnørd i maven, ikke var helt stolt ved beslutningen)

Heldigvis viste det sig, efter lidt mere research, at D5100 ikke skulle være mit næste kamera (til stor lettelse for grejnørden!) – hvorfor – det viste sig at man i D5100 ikke har mulighed for at indstille eksponeringen manuelt når man skuder video, kameraet kompensere på enten lukker eller ISO, uanset hvad man gør, og det dur jo ikke, jeg har brug for fuld kontrol!

Så desværre blev det heller ikke et D5100! 😉

Canon 550D?

Nøgle ordet i min nye stradegi var jo billigt, og derfor var jeg faktisk også et smut i den anden lejer for at se om der var nogen gode muligheder der, og Canon 550D så i et par minutter ret interessant ud, specielt fordi vi i regnskoven har en del Canon objektiver så var dette måske en god løsning?

Men Canon 550D har heldigvis også en lille hage, man har nemlig ikke muligheden for at kontrollere lyden uden at kameraet autogainer, og det dur jo heller ikke…. (igen var min lille grej nørd lige ved at få en blodprop, men blev heldigvis redet på målstregen af en lille lyd bug)

Nikon D7000

Så var der jo stort set kun en mulighed tilbage, og det er Nikon D7000, hvilket på rigtig mange måder er et fantastisk kamera, og den kan alt hvad jeg har brug for video mæssigt! – Det er heller ikke et helt dårligt fotokamera, og jeg kender det faktisk udemærket, da Kasper har et og dette er hvad vi primært filmer med i FotoMalia.

Så jeg ringede til vores gode venner i Goecker for at bestille et!

Men NEJ…. Af en eller anden grund har Nikon valgt at bygge deres fabrikker i Thailandsk, uden at tage hensyn til at det kunne være fornuftigt at vandtætne deres produktions lokaler – dette har resulteret i at alt har været oversvømmet de sidste mange måneder, og at deres produktion har været gået i stå – så derfor er D7000 cirka lige så sjælden i fotohandlere som sne er i Shahara!

Så ingen D7000 til mig i denne omgang!

Hvad gør man så?

Tja der er jo ikke så meget andet at gøre end at sætte sig ned og vente – måske er det fint at D7000 er i restordre, for hvis D800 er helt fantastisk, så ville det jo være surt at jeg havde smidt 10kilo efter en D7000…

Så, selv om det for min grej liderlige lille nørd i maven er næsten umuligt, så er der vist ikke andet at gøre end at vente!

 

Hvad siger i, hvad er jeres næste kamera, eller hvad ville i vælge hvis i var mig?

 

 

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Ole Condrup februar 2, 2012 - 4:33 pm

Gør som jeg – jeg savnede video og mere opløsning i mit D3, købte et 5D Mark II

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 2, 2012 - 7:54 pm

Hmm tja det kunne man jo gøre, men jeg har arbejdet med 5d-MKII, og er ikke vildt imponeret over autofokussen…
.
Ente det ikke med at være en ret dur omgang – hvis du altså skiftede objektiver og det hele samtidig?

Besvar
Søren Skovsgaard februar 2, 2012 - 5:22 pm

Jeg antager at du også skal bruge dine nuværende objektiver til video, så nok meget fornuftigt at blive ved Nikon (hvilket det tyder på din grejnørd også sætter pris på), Så jeg tror jeg vil vente hvis D800 er lige om hjørnet og så tage beslutningen mellem D7000 og D800 når du har fuld information. Indtil da kan du jo bare snuppe Kaspers og bruge det – ser jo alligevel ud til at han er gået under jorden, eller stadig er bevirket af hjemmebrændt .-)

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 2, 2012 - 7:55 pm

Det er også hvad jeg ente på… Vente vente vente…
.
Kasper? hvem er det? – Nååå ham der mangler at klippe finale videoen sammen så i kan se hvem der vandt – jeg ved det jo godt!

Besvar
Mr Click Click februar 2, 2012 - 6:04 pm

Du stiler ikke højt nok, du skal selvfølgelig have dit D4 bare til still billederne, også en RED ONE med Nikon mount til dit video..
http://www.red.com/store/red-one/product/red-one-s35-mysterium-x

RED’s tilbehør gør at du i årevis kan købe udstyr, så grejnøden kan tilfredsstilles.

Så det kan være du er nød til at snakke pænt til din bankrådgiver det næste mange år :o)

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 2, 2012 - 7:56 pm

Det er sku en god ide´det der Hr click… der sku det jeg gør!

Besvar
Frederik Overgaard februar 7, 2012 - 12:29 pm

Så landede Nikons D800..! :
http://www.nikon.dk/da_DK/product/digital-cameras/slr/professional/d800

Jeg synes nu stadig du skal købe dig en hængekøje. Med den kan du tage fantastiske billeder, og ergonomien er langt bedre end Nikons D300 !
Den kan samtidig deles med venner og familie og kan meget nemt transporteres rundt.
Den kan også indeholde langt flere billeder end alle dine flashkort tilsammen – faktisk kan alle dine flashkort være i den på samme tid, hvor der kun kan være to i dit kamera !

Klart en investering værd.

Besvar

Smid en kommentar til os