Sådan fotografere du et tusindben på 3min

af Brian - fotomalia.dk

Det er ikke altid man helt kan forudsige hvor man for en hjælpende hånd fra, men jeg havde sgu (beklager at jeg allerede bander i introen) aldrig troet at jeg skulle have hjælp fra en abe!

En af de hurtige..

Ja her snakker jeg ikke om motivet, for det er bestemt ikke et af de hurtigste dyr i skoven – nej jeg snakker om, en af de hurtige opgaver!

For et par dage siden, skulle jeg lave et billede af et tusindben, til en artikel i Randers Amtsavis’ tillæg “Eksotisk”. Billedet skulle passe til en tekst, der fortæller om, hvordan tusindben ruller sig sammen, når de føler sig truet, dette gør de for at beskytte sin bløde bug mod fjender. – Det lyder jo rimeligt simpelt!

For en gangs skyld var det ikke noget problem at få dyret til at possere på den rigtige måde, meeeen bare for at det ikke skulle være alt for nemt, så havde en af Sakiaberne valgt at foto var blevet dens store lidenskab – hvilket resulterede i at den meget gerne ville være med i shootet, desværre var den til stort set lige så meget hjælp som Kasper og Mads – så det ente faktisk med at være ret belastende!!

Som i kan se så er den ikke til den store hjælp, og jeg ligner en komplet spade, der ikke har nogen anelse om hvad det er jeg har gang i! – Godt der ikke altid er kamera på en!

Nå tilbage til billedet og til det det egentlig handler om – lyset! På videoen, kan man se at jeg bruger en lille softbox, som jeg meget akavet forsøger at ligge noget pænt lys med – dette var faktisk min umildbare plan, men det fungerede bare overhovedet ikke – og aben forsøger faktisk at fortælle mig hvad det er der mangler!

Det er jo tydeligt at se at dette ikke fungerer, og at der mangler noget meget vigtigt !

Men hvad var det aben forsøgte at fortælle mig? – Nååå ja, regnskovens skilte fungerer som en fremragende reflektor, når man har glemt sin fine dyre pop-up reflektor helt tilbage på kontoret i Danmark (jeg var jo i Sydamerika!)

Nå men jeg fik pillet et skilt ned, og fik sat det sat op med den hvide bagside lige over for min lyskilde, også havde jeg faktisk det resultat jeg ledte efter – simpelt og nemt!

Se det hjælp jo meget på billedet, og jeg syntes faktisk det ente med at blive et ret fedt billede!

Nogle gange skal der ikke så meget til! Tænk – det eneste jeg brugte var en flash, en softbox, en abe der gerne vil være fotograf, og et skilt – det burde jo være at finde i enhver fototaske!

Har i nogensinde fået hjælp fra en abe – eller noget lignede…?

HOV

Jeg kom lige til at tænke på noget, jeg skrev tidligere at aben var til lige så meget hjælp som Kasper og Mads, men det var faktisk ikke helt fair, for den hjalp jo faktisk! Kasper og Mads – de plejer jo bare at gå i vejen, og komme med dumme bemærkninger, det er jo tankevækkende!

Og min nye assistent har faktisk også lige så meget styr på hvad grejet skal bruges til som Kasper og Mads – Mads er selvfølgelig undskyldt da han meget sjældent kommer væk fra computeren!

Relateret indlæg

13 Kommentarer

Jacob Almtoft februar 5, 2012 - 11:39 am

Hehe…

Kan godt lide din dedikation og stædighed til at gøre det inde i kuplerne. Jeg havde nu nok taget et 1000-ben med ind i et lille studie.

Besvar
Jacob Almtoft februar 5, 2012 - 11:56 am

Man fornemmer i har en kende travlt alle 3. Men kæresten og familien begynder at presse på for at få plads i kalenderen (har jo selvfølgelig reserveret HELE februar), så finder i ikke snart en dato til at samles i grotten? (lyder lidt skummelt).
Eller eventuelt afslører den heldige vinder fra julekalenderen?

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 5, 2012 - 10:21 pm

Uhhh Jacob, du forstår at gnide salt i min dårlige samvitighed!
.
Vi har faktisk fundet vinderen, men Kasper den fnatmide ergået total i klippenørderi – og derfor er den lidt længere undervejs end forventet…
.
Med hensyn til Meetup, så mener jeg bare vi skrev at vi kom med datoen i februar!, og ikke mere specifikt? ellers er det bare noget jeg håber… Men jeg tror det er en god ide at holde den anden weekend i marts fri – Men det bliver mellem os to ! – Ikke?

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 5, 2012 - 10:22 pm

Hov… du er meget klogere i løbet af et par dage!

Besvar
Jacob Almtoft februar 5, 2012 - 10:26 pm

Så længe ordet nørderi indgår, er det selvfølgelig iorden 🙂

Jeg har hermed reserveret marts også… og det bliver selvfølgelig imellem os 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 6, 2012 - 8:53 pm

Nørderi er jo nøgle ordet i alt hvad vi laver!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 5, 2012 - 5:40 pm

HOV!!! Her er man væk et par dage og så bliver man sammenlignet med en abe!
.
Jacob, afgørelsen er liige på trapperne. Videoen er faktisk klar, så egentlig ved VI godt hvem der vinder MUUUHHAAAHAHAHAHAH!! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 5, 2012 - 10:23 pm

Kasper det er vel nærmest en opgradering at blive sammenlignet med en abe…

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 5, 2012 - 10:24 pm

Sjovt nok, så er Mads bare sunket i jorden – det er ihvertfald ikke meget man ser til ham på bloggen!

Besvar
Mr Click Click februar 6, 2012 - 8:50 am

Det er jo ikke den bedste måde du får det at vide på, men Mads er begyndt som Vejrrapporter for TV2. Det er selvfølgelig beklageligt at han ikke selv vil være ærlig og have fortalt Jer det først.. ;o)

http://vejret-dyn.tv2.dk/artikel/id-47823157:mystiske-cirkler-p%C3%A5-himlen-over-jylland.html (nederste billede)

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 6, 2012 - 8:54 pm

Han har faktisk blæret sig med det, men jeg havde ikke lige tænkt at han var ved at skride til den side.. HMM

Besvar
Jesper Elgaard februar 6, 2012 - 9:08 am

Brian, jeg er lidt nysgerrig mht. kameraet og fugten i kuplerne. Har du altid dit grej i varmestue, eller bruger du rent faktisk tid på at afklimatisere? De gange jeg har været forbi, går der altid 15-20 minutter med dug på optikken. Og i særdeleshed i vinterhalvåret, må det være et problem, at være klar på sekunder.

Dejlig hurtigt gennemgang. Din kreative tilgang til en opgave er helt kanon. 🙂

-Jesper

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 6, 2012 - 8:58 pm

Mange tak..
.
Ja men jeg har da lidt stald tips at dele ud af…
.
Jeg har som regel ikke de store problemer (selvom jeg ikke bruger et varme skab), men de dage hvor det er et problem, så tager jeg lige en tur på toilettet, og varmer grejet op under håndtørren – det var super, og jeg har aldrig oplevet nogle skader på grejet (bare man ikke stikker den lige op i blæseren!)
.
Grunden til at jeg ikke har de store problemer er fordi mit grej somregel står på mit kontor, og der bliver det aldrig så koldt som hvis man kommer i bil..
.
Jeg håber det var svar på dit spørgsmål!

Besvar

Smid en kommentar til os