Morgentrafik ved Fuglehuset – Auto-blend Layers i Photoshop

af Anja Robanke

Nogle gange så driller projekter… og når man har med dyr, i dette tilfælde fugle at gøre, så tager ting bare længere tid.

Det hele startede med, jeg blev meget inspireret over Jons indlæg for en stund siden. Det har sat mig i gang med nogle fotoprojekter og giver mig en gnist til at give den lidt gas. Så i dag vil jeg gerne dele det ene af dem med jer… Altså ikke det endelig billede, da jeg IKKE er i mål, men det lod mig inspirere til noget andet midt i processen.

Fugle og kiks i luften

Jeg havde så mange “kiksere” af fugle flyvende over mit kamera, men ingen der ‘poserede’ lige som jeg ønskede 😉 Derfor fik jeg denne idé, jeg ville samle nogle af dem på ét billede, men så var der toningen i himlen og tænkte det ville komme til at tage en evighed. Hvorefter jeg lagde ideen lidt på hylden, men huskede så en funktion, der hedder ‘Auto-Blend Layers’ i Photoshop. Så det skulle jeg da lige prøve.

Jeg tog over 1000 billeder denne dag/opsætning. RIGTIG mange var der haler på, MEN endnu flere kun med fuglehuset.

Her er mit fugle-workflow

Til dette projekt bruger jeg mit Canon 6D, da det har WiFi. Det kobler jeg sammen med Canons Remote app ‘Carmera Connect’, så kan jeg sidde inde i stuen og se fuglene, samt bladre igennem billederne på telefonen, jeg allerede har taget. Hvis jeg synes, jeg ville ændre på blænde, lukketid og ISO, er dette også muligt i app’en. Jeg sætter objektivet på manuel og stiller skarp inden, jeg gik ind og fotograferede fuglene.

Så fik jeg taget en røvfuld billeder, men ikke dét ene billede, jeg drømte om. Derfor blev jeg inspireret til at lave dette billede. Og så må jeg se om jeg lykkes med projektet i løbet af foråret/sommeren.

Jeg redigerer billederne i Lightroom, hvor jeg slår ‘Auto Sync’ på de billeder, jeg har markeret, så de alle bliver redigeret ens på samme tid. Derefter redigerede jeg de småting, jeg ønskede at rette på de enkelte billeder.

Jeg endte med at bruge disse 8 billeder

Når billederne er som ønsket, holder jeg cursoren over ét af de markere billeder og højreklikker, vælger ‘Edit in’ og vælger ‘Photoshop in layers’. Så åbner alle de markerede billeder i ét billede i lag.

Marker alle lagene. Klik på ‘edit’ og derefter ‘Auto-Blend layer’. Klik på ’Stack Images’ af og sæt flueben i ’Seamless Tones and Colours’ for at justere farven og tonaliteten ved blanding. Og ’Content-aware Fill Transperent Areas’. Tryk ’OK’. Så arbejder Photoshop et stykke tid og Voila!! Så er der billede med alle 8 billeder i ét.

Efter blending, kan der være ting, der skal rettes op på

MEN, der var nogle småting, der lige skulle rettes på dette billede. Se på de to fugle, der sidder på højre side, de er lidt gennemsigtige. Men ellers har den tage højde for alle de forskellige toninger i himlen, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Efterfølgende har jeg rettet lidt til med adjustment layers.

Synes lige der skulle en hale med på billedet også, så lavede en ekstra blending med dette billede

 

Så dette blev det endelige billede, som jeg har navngivet ”Morgentrafik ved Fuglehuset”

Kan du så komme ud og lege!

Tænk tanken videre, så kan dette også gøres med ens hund i haven, konen i køkkenet, manden der slår græs eller børnene, der hopper rundt på en trampolin.

Så jeg tog lige billeder af mig selvovre i skoven, for at få et et billede mere at vise. Men det endte mere er skørt end kønt. For jeg har ingen ben flere steder 😉 Blendingen ville ikke det samme som mig. Og i dette tilfælde ville jeg faktisk sige, det var nemmere at lave maskerne selv, da lyset var det samme på alle billeder. Men så kan jeg da vise jer, at det ikke altid kan bruges, sådan I ikke får gråt hår 😉 Tænker baggrunden skal være mere rolig.

Hele tanken er ”Kom ud og leg!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os