Vil du fordybe dig i fotografiet?

af Jon Detlefsen

Så tag med på fotografisk master class!

Nyt hold på Tag fotografiet personligt!-forløbet begynder til september –  de første pladser er allerede taget

Som tidligere nævnt, så kommer du ingen vegne med dit fotografi, hvis ikke du foretager dig noget. Du skal ud af vagten, ud i verden, ud og opleve.

Tag fotografiet personligt! er et fotografisk fordybelsesforløb, der strækker sig over otte dage i løbet af efteråret. Vi arbejder bl.a. med det personlige, visuelle sprog og med storytelling. Vi kigger både indad og udad i vores søgen efter, hvad vi har på hjerte som fotografer, som visuelle historiefortællere.

Et intenst og frisættende forløb, med en perlerække af personlige guldstunder 110% koncentreret om vores fælles passion: at fortælle fra hjertet med billeder.
– Susanne Dencker

Første hold har afsluttet, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang igen med et nyt hold. Der er ti pladser på holdet, og i skrivende stund er de første tre pladser allerede bookede.

SE MERE OG TILMELD HER

Gæsteunderviser: fotojournalist Bo Amstrup.

Første hold

Oplevelsen med første hold, der sluttede sidst i januar, var overvældende på alle parametre.

Jeg oplevede et hold med en håndfuld meget forskellige individer med det til fælles, at de alle var fototeknisk rigtig godt kørende.

At de alle ville noget mere, større og dybere med deres fotografi. Og at de alle havde en masse på hjerte og en masse at byde ind med.

Det var en stærk og bevægende oplevelse.

Kurset har sat gang i en fortløbende – og mere bevidst – diskussion med mig selv om, hvorfor, hvordan og hvilke billeder, jeg tager, og overvejelser om, hvornår motiver tiltrækker mig ud fra en følelse indeni mig, eller hvornår motiver fascinerer mig umiddelbart af æstetiske grunde.
– Lene Ahlmann

Tag fotografiet personligt!-vinterholdet 2018/2019 på arbejde. 

Formålet

Grundlæggende er formålet med forløbet at få horisonten udvidet, at fjerne skyklapperne og at få åbenbaret fotografiets uendelige muligheder.

Det sker gennem intens dialog, udfordrende opgaver, udforskning af fotografiets historie, af fotografiske forbilleder.

Vi kigger på billeder. Vi taler om billeder. Vi skaber billeder. Og vi bevæger os til nye steder i vores fotografiske tilstande.

 

Underviseren stiller krav om, at vi dels går ud på nye opdagelser og dels prøver vores grænser af, og er samtidig tilpas lydhør og opmuntrende, så vi udsættes for en selvforstærkende proces, hvor man får mere og mere mod på at blive bedre.
– Andreas Vedel

Hvorfor kalde det en master class?

En master class, eller mesterklasse, er et undervisningsforløb, hvor en kompetent person/personer underviser en klasse i en nærmere defineret disciplin. Det er et forløb, hvor man fordyber sig i et specifikt emne og udvikler sine evner.

”Master class [ˈmɑːsdʌˌklɑːs] :
a class given to 
students of a particular discipline
by an expert of that discipline”
– Wikipidia

Eksperterne på Tag fotografiet Personligt! er naturligvis undertegnede og de to kompetente gæsteundervisere fotojournalist Bo Amstrup og Fujifilm X-ambassadør Jonas Rask.

”Ekspert [εgsˈpæɐ̯d] : person der har en stor viden om et bestemt (fagligt) område;
som er dygtig til at gøre eller udføre noget på en bestemt måde.”
Den danske ordbog

Opgaverne pressede indimellem én helt ud på kanten. Det er hårdt, når det står på, men hvis man ikke bliver udfordret, så bliver det jo tæt på ligegyldigt.
– Claus Hillker

Fordybelse. 

Blæst væk

Jeg husker tydeligt følelsen efter første møde med første hold. Jeg sad derhjemme med en kildende fornemmelse i maven og en sitren i hele kroppen. Sitren efter mere. Jeg var, er, afhængig.

Deltager på vinterholdet 2018/2019 Susanne Dencker opsummerer det hele her i sin tilbagemelding (jeg kunne have skrevet det samme om min oplevelse med Susanne, de andre deltagere og gæsteunderviserne):

”Du (og Bo og Jonas og resten af holdet) har virkelig inspireret med viden og passion og måske især med tillid, mod og ærlighed. Det har været rørende. Jeg har virkelig sat pris på din ambition om at banke noget fotohistorisk viden ind i øjet på os – et par af de store fotografer, der har været på, har sådan helt konkret flyttet mit boldøje. Jeg er også taknemmelig for hvor forberedt og opmuntrende du har været hver eneste gang. Du har i den grad også vovet at miste fodfæstet lidt i forhold til os – vovet. Det sætter jeg pris på.”

– Susanne Dencker

Det er vist overflødigt at nævne, hvor rørt og overvældet jeg er over deltagernes tilbagemeldinger, som jeg generøst har fået lov at bruge her.

Gæsteunderviser: Fujifilm X-ambassadør Jonas Rask.

Vi holder kontakten ved lige

Efter ønske fra deltagerne på vinterholdet 2018/2019 har jeg etableret et videre forløb med kvartårlige møder for alle, der har deltaget på master class-forløbet.

Her møder du deltagere fra dit eget og tidligere hold, vi holder kontakten ved lige, vi får ny inspiration, vi tager fat i konkrete opgaver, udvikler og får rådgivning til projekter osv. Kort sagt: vi holder os i gang.

Vil du med til efteråret?

Holdstart 4/9 2019 i Randers.

SE MERE OG TILMELD HER

Arbejdet med det personlige i fotografiet har skubbet til min personlige udvikling – altså ikke kun den fotografiske.
– Niels Bach Vinther

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os