Fotokursus: Tag fotografiet personligt!

Vil du fordybe dig i fotografiet og arbejde med dit personlige udtryk? Så tag med, når vi over otte vinter-onsdage udforsker og leger med fotografiet 

Nu har du chancen for at gå vinteren i møde med den betryggende tanke, at du skal dykke ned i en intens, fotografisk fordybelsestilstand.

I løbet af otte vinteronsdage udforsker vi fotografiet og tager det personligt. Vi kigger både indad og udad, når vi undersøger, hvem vi er som fotografer.

Fotografiet er personligt. Du er udgangspunktet, når du laver billeder. Din måde at fotografere på afspejler, hvordan du betragter og reflekterer over verden omkring dig. Og omvendt.

Målsætning

Målet med forløbet er bl.a. at blive klogere på sig selv som fotograf og derved at blive bedre, at få den fotografiske horisont udvidet, og at udvide sit netværk af fotografer med samme passion.

Og så er målet at finde eller genfinde glæden ved fotografiet og at finde ny inspiration og lyst til udforskning.

Vi arbejder med det personlige fotografi og med narrativet i billedserier. 

Hvad skal der ske?

Vi skal udforske og lege med fotografiet. Vi kigger på billeder, vi taler om billeder og vi laver selv billeder. Og vi finder inspiration i andre fotografers arbejde.

Vi udforsker en række fotografiske genrer, som eksempelvis streetfoto, dokumentarfoto, reportageportræt, kunstfoto oa.

Vi kigger på æstetik og historiefortælling i fotografiet.

Og vi bruger løs af det hele, når vi arbejder med det personlige udtryk og forsøger at finde ud af, hvem vi er som fotografer.

Deltagerne løser hjemmeopgaver, som præsenteres og evalueres på det efterfølgende møde.

Der kan være masser af historie blot i et enkelt billede. 

Gæsteoplæg

Undervejs i forløbet får vi inspirerende besøg ude fra, når de to spændende fotografer, fotojournalist Bo Amstrup og Fujifilm X-ambassadør Jonas Rask, holder gæsteoplæg:

Fotos: Bo Amstrup

Bo Amstrup – Fotojournalist. Arbejder freelance for bl.a. Ritzau Scanpix og Berlingske og underviser på fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Jonas Rask – Fujifilm X-ambassadør og streetfotograf. Arbejder bl.a. også med portrætter, fotograferer analogt og er medlem af fotokollektivet KAGE.

Fotos: Jonas Rask

Fotos: Jonas Rask

Hvad kan du forvente?

Du skal forvente at blive udfordret, at få skubbet dine fotografiske grænser og at se fotografiet og dets mangfoldige muligheder med nye, friske øjne.

Du skal forvente hjemmearbejde i form af fotografiske opgaver, som skal løses fra møde til møde. Opgaverne er tilpasset, så de burde være overkommelige – også for dig med en travl hverdag. Det er naturligvis frivilligt, men du får mest ud af hele forløbet ved at løse opgaverne.

Og så skal du forvente både at inspirere andre og selv at blive inspireret. Der opstår en helt særlig intimitet og energi, når vi arbejder intenst og personligt med fotografiet.

Fantasi eller virkelighed? Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet.

Forventninger til deltagere

Om du er professionel eller amatør, er ikke vigtigt. Og du behøver heller ikke være fototeknisk ekspert. Men du skal helst have nogenlunde styr på kameraets grundlæggende funktioner, så du kan rette din opmærksomhed mod fotografiet.

Du er interesseret i at arbejde med historiefortælling i dine billeder og ønsker inspiration og værktøjer til dette, ligesom du søger nye fotografiske veje at bevæge dig ad, når du tager dit fotografi personligt.

Underviseren

Jon DetlefsenJon Detlefsen er uddannet journalist og arbejder som freelancefotograf og underviser. På det fotografiske repertoire er bl.a. streetfoto, reportagefoto og bryllupsfoto, men han lader sig ikke binde af genrer, ligesom han gerne blander dem i nye konstellationer.

Hans tilgang til fotografiet er dybt personligt, og han binder en rød tråd mellem sine egne, personlige projekter og sit professionelle virke. Jons billeder er ofte dokumentariske med et indbygget lag, der tager beskueren med ind i en surrealistisk verden, hvor grænserne mellem virkelighed og fantasi udviskes.

Jon er erfaren underviser på adskillige fotoworkshops og arrangør af fotografiske events.

Den mørke vinter er den perfekte årstid, når fotografiet skal udforskes. 

Det praktiske

Hvornår: Kurset forløber over følgende otte onsdage:
14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12-2018, 9/1, 16/1, 23/1-2019.

Møderne foregår i tidsrummet kl. 17:30 – 21:00.

Sted: Kulturhuset UnderVærket, Stemannsgade 9c, 8900 Randers C.

Deltagere: antallet af deltagere er begrænset til maks. 10.

Pris: dkr. 4.700,-

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende en mail til workshop@sagaevent.dk. Herefter modtager du en betalingsopkrævning. Når den er betalt, har du sikret dig plads på kurset.

På gaden er der ingen grænser, når der skal leges fotografisk med narrativet, æstetikken og den personlige tilgang.