”Et intenst og frisættende forløb, med en perlerække
af personlige guldstunder 110% koncentreret om vores fælles passion:
at fortælle fra hjertet med billeder.”
– Susanne Dencker, tidligere deltager.
Vil du noget mere med dit fotografi? Så tag med, når vi fordyber os i fotografiet, arbejder med vores personlige udtryk og undersøger, hvem vi er som fotografer.
Nu kan du dykke med ned i en intens, fotografisk fordybelsestilstand. I løbet af otte dage, fordelt på tre måneder, udforsker vi fotografiet og tager det personligt. Vi kigger både indad og udad, når vi undersøger, hvem vi er som fotografer.
Fotografiet er personligt. Du er udgangspunktet, når du laver billeder. Din måde at fotografere på afspejler, hvordan du betragter og reflekterer over verden omkring dig. Og omvendt.
Målsætning
Målet med forløbet er bl.a. at blive klogere på sig selv som fotograf og derved at blive bedre, at få den fotografiske horisont udvidet, og at udvide sit netværk af fotografer med samme passion.
Målet at finde eller genfinde glæden ved fotografiet og at finde ny inspiration og lyst til udforskning.
Og målet er at skabe vedkommende fotografi med noget på hjerte og med noget på spil.
”Kurset har sat gang i en fortløbende
– og mere bevidst – diskussion med mig selv om,
hvorfor, hvordan og hvilke billeder, jeg tager, og overvejelser om,
hvornår motiver tiltrækker mig ud fra en følelse indeni mig,
eller hvornår motiver fascinerer mig umiddelbart af æstetiske grunde.”
– Lene Ahlmann, tidligere deltager.
Hvad skal der ske?
Vi skal udforske og lege med fotografiet. Vi kigger på billeder, vi taler om billeder og vi laver selv billeder. Vi finder inspiration i andre fotografers arbejde – og andre relevante steder, som eksempelvis inden for kunst, musik, filosofi osv.
Vi udforsker en række fotografiske genrer, som eksempelvis streetfoto, dokumentarfoto, reportageportræt, kunstfoto oa.
Vi kigger på æstetik og historiefortælling i fotografiet.
Og vi bruger løs af det hele, når vi arbejder med det personlige udtryk og forsøger at finde ud af, hvem vi er som fotografer.
Deltagerne løser hjemmeopgaver, som præsenteres og evalueres på det efterfølgende møde.
Hvad kan du forvente?
Du skal forvente at blive udfordret, at få skubbet dine fotografiske grænser og at se fotografiet og dets mangfoldige muligheder med nye, friske øjne.
Du skal forvente hjemmearbejde i form af fotografiske opgaver, som skal løses fra møde til møde. Opgaverne er tilpasset, så de burde være overkommelige, også for dig med en travl hverdag. MEN du skal påregne at bruge noget tid mellem møderne.
Det er naturligvis frivilligt at løse hjemmeopgaverne, men du og dine meddeltagere får mest ud af hele forløbet ved at løse dem.
Og så skal du forvente både at inspirere andre og selv at blive inspireret. Der opstår en helt særlig intimitet og energi, når vi arbejder intenst og personligt med fotografiet.
”Opgaverne pressede indimellem én helt ud på kanten.
Det er hårdt, når det står på, men hvis man ikke bliver udfordret,
så bliver det jo tæt på ligegyldigt.”
– Claus Hillker, tidligere deltager.
Forventninger til dig
Om du er professionel eller amatør, er ikke vigtigt. Og du behøver heller ikke være fototeknisk ekspert. Men du skal helst have nogenlunde styr på kameraets grundlæggende funktioner, så du kan rette din opmærksomhed mod fotografiet.
Du er interesseret i at arbejde med historiefortælling i dine billeder og ønsker inspiration og værktøjer til dette, ligesom du søger nye fotografiske veje at bevæge dig ad, når du tager dit fotografi personligt.
”Underviseren stiller krav om, at vi dels går ud på nye opdagelser og dels prøver vores grænser af, og er samtidig tilpas lydhør og opmuntrende, så vi udsættes for en selvforstærkende proces, hvor man får mere og mere mod på at blive bedre.”
– Andreas Vedel, tidligere deltager.
Underviseren
Jon Detlefsen er uddannet journalist og arbejder bl.a. som freelancefotograf og underviser. På det fotografiske repertoire er bl.a. streetfoto, reportagefoto og bryllupsfoto, men han lader sig ikke binde af genrer, ligesom han gerne blander dem i nye konstellationer.
Hans tilgang til fotografiet er dybt personligt, og han binder en rød tråd mellem sine egne, personlige projekter og sit professionelle virke. Jons billeder er ofte dokumentariske med et indbygget lag, der tager beskueren med ind i en surrealistisk verden, hvor grænserne mellem virkelighed og fantasi udviskes.
Jon er erfaren underviser på adskillige fotoworkshops og arrangør af fotografiske events.
Vi formidler stemninger med vores fotografi.
Det praktiske
Start: Tirsdag d. 6/10 2020.
Derefter ligger møderne i 2020 på datoerne: 20/10, 27/10, 10/11, 17/11 (de resterende tre mødedatoer planlægges sammen med holdet på første mødedag).
Møderne foregår tirsdage i tidsrummet 17.30 – 21.00.
”Kurset har sat gang i en fortløbende – og mere bevidst – diskussion med mig selv om,
hvorfor, hvordan og hvilke billeder, jeg tager, og overvejelser om,
hvornår motiver tiltrækker mig ud fra en følelse indeni mig,
eller hvornår motiver fascinerer mig umiddelbart af æstetiske grunde.”
– Lene Ahlmann, tidligere deltager.
Stemninger fra tidligere masterclass-forløb.
Vil du mere?
Når du har gennemført dette forløb, har du muligheden for at deltage i MasterClass II med møder hver anden måned. Her møder du deltagere fra dit eget og tidligere hold, vi holder kontakten ved lige, vi får ny inspiration, vi tager fat i konkrete opgaver, udvikler og får rådgivning til projekter osv. Kort sagt: vi holder os i gang.
“Arbejdet med det personlige i fotografiet
har skubbet til min personlige udvikling – altså ikke kun den fotografiske.”
– Niels Bach Vinther, tidligere deltager.