Throwback – Lys Tutorial – Dark Princess

af Theis Poulsen

I starten af året (2015) var jeg en tur i Kolding til et fotograf/model/makeup artist meetup. 

Som du sikkert ved er Koldinghus et gammel slot. Det har igennem årene blandt andet været hjem for konge familien. Det er altså ikke bare den typiske faldefærdige bygning i udkanten af byen.
Har du mulighed for en location som Koldinghus så er det med at komme afsted og være klar til at lave det helt store.

Her er en lille lys tutorial på et af mine billeder fra dagen. 

Lys tutorial – model billede

Billedet er taget til et åbent foto meetup på Koldinghus. På en dag som denne er det op til modeller, fotografer og makeup artister at finde sammen og lave nogle billeder. Det hele arrangeres via Facebook. Arrangør står for at lave aftale med location, men det er dit eget ansvar at få aftale med model og makeup artist.

Der bliver arrangeret en masse af disse events af en masse forskellige mennesker. Dette var fra følgende Facebook side: https://www.facebook.com/groups/193938730729841/

Emnet til eventet var i den mere mørke stil. Vi havde på forhånd en ide om hvad vi ville lave og tøjet var klar. Som både fotograf og model kan i hjælpe jer selv rigtig meget ved at planlægge noget på forhånd. Det er nemt at gå helt kold når man står i situationen.

Især hvis noget som her ikke går helt efter planen. Modellen Nanna Rubien var nemlig meget udfordret med transporten på dagen, så vi blev meget presset på tiden. Stor ros til både Nanna og den dygtige makeup artist Helle Jensen for lynhurtigt at blive klar.

Udstyr

Vi kan jo lige så godt få det af vejen for i vil jo alle spørge efter det 🙂

Billedet er taget med følgende udstyr:

  • Nikon D800e @ 1/160 sek. – F5.6 – ISO100
  • Nikon 24-70 F2.8 @ 32 mm
  • Elinchrom Deep Octa 100 cm
  • Stor gennemlysnings paraply
  • Elinchrom Quadra
  • Billig popup reflektor

 

Lys tutorial – diagram

 lys_tutorial_diagram
Diagram over lysopsætning

 

 

Lys opsætning

På diagrammet herover kan du se hvordan lyset er sat op.

Softboxen er monteret på en Quadra og skyder direkte imod modellen. Begge diffuser due er taget ud af softboxen får at give et mere direkte lys, med en meget højere kontrast. Det har også den store fordel at det gør at flashen skal arbejde meget mindre for at give den samme mængde lys.

Lige bag mig er der endnu en Quadra som skyder igennem en stor gennemlysnings paraply. Denne kører på meget lav power og fungere, som fill light. Lige neden for er en stor reflektor der igen er med til at at hjælpe lidt med fill light og sørge for at der er detaljer i alle skyggeområder.

 

Lys tutorial – Resultatet

fotomalia
Resultatet af lys opstillingen

Kort tid med super team

Det var ikke noget vi selv kunne gøre for, men som sagt så blev tiden presset. Det var super synd for der var gjort nogle gode forberedelser og location var super fed og ikke noget man lige kommer til hverdag.

Når man nu bliver presset på tiden så er det fedt at arbejde med dygtige mennesker. Det er også om ikke at give op før billedet er i kassen, heller ikke selvom man skal løbe stærkt.

Selvfølgelig skal man ikke træde nogen over tæerne, men vi trak den til sidste minut. Det betød også at udstyret blev løbet ud af Koldinghus i mere eller minde færdig pakket tilstand.

Moralen er selvfølgelig ikke at give op 🙂

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Anders september 21, 2015 - 3:52 pm

Superfedt billede, Theis og fin gennemgang af setup’et. Mht. Quadra’erne. De kørte vel på hver deres AKKU, for jeg mener da at Quadra’en altid 1:2 asynkron på de to lampeudgange ?

Besvar
Theis september 21, 2015 - 10:25 pm

De kører på værd deres styrer boks ja 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os