Lowepro vs Lowepro!

af Kasper - fotomalia.dk


I dag skal vi se på hvilken taske jeg synes der er den bedste grejtaske.

Ja… overskriften siger nok lidt sig selv, men det er nok fordi det er de bedste..

Tak fordi i kiggede med.

Hvilken er bedst?

Nej det er selvfølgelig bare gas…
Faktum er, jeg har faktisk aldrig haft andet end Lowepro tasker. Jeg har kigget efter billigere alternativer (for dem som kender mig som en gnier er det jo ikke mærkeligt) men jeg har bare aldrig fundet noget som har samme kvalitet som Lowepro.

Jeg læste engang på Lowepros hjemmeside at der var en kameramand der havde reddet ryggen i et styrt fra en klippe, fordi han havde sin Lowepro rygsæk på.
Det jeg ikke vidste dengang, var at den også skulle redde min ryg på et fjeld i Norge..

Nå men tilbage til taskerne.
Lowepro har jo en milliard forskellige tasker… Jeps, jeg har faktisk siddet og talt dem på deres hjemmeside og hvis i ikke tror mig, så tæl efter!!

For mig og for de fleste af bloggens læsere er der dog kun et par af deres serier der er interessante, nemlig de store rygsække og de store skuldertakser.

Jeg har en gammel Computrekker AW og en nyere Lowepro Stealth D650 AW, der er nu ikke meget “Stealth” over den Stealth takse, den er kæmpestor!

Min rygsæk har jeg haft ligesiden jeg begyndte at fotografere med digital spejlresfleks… hold kæft jeg lyder gammel… Det var i de herrens dage i 1865… Nå men den har jeg været vildt glad for når jeg har været på rejser og ellers har været langt væk for at fotografere, men jeg fandt på et tidspunkt ud af at den var mega irriterende når jeg bare rendte rundt i Danmark og skulle tage billeder. Den er lidt FOR kompakt og alle de ting der ligger i de mindre rum er svære at komme til.

Derfor fandt jeg Lowepro Stealth D650 AW og fy faen den er stor!!

Lowepro Stealth D650 AW er ikke en taske man vader igennem regnskoven med i en måned, men den er genial som “base” taske når man bare skal have flyttet sit grej fra A til B og gerne vil have nem og hurtig adgang til tingene når man kommer frem.

Lowepro Stealth D650 AW er en taske som smadrer din ryg hvis du går med den for længe og har alt dit grej med, men den er (synes jeg) meget mere lækker at bruge på de korte ture og alle de små rum er ikke så små som på rygsækken.


Hvad så med rummeligheden?

Dem der hælder mest til rygsækkene vil nok fremhæve at grejet her ligger fladpakket og det er nemt at overskue hvad der ligger i det store rum.


Hvorimod skuldertaskens rum er meget dybe og grejet kan godt komme til at ligge stakket så man ikke lige kan se hvad der ligger nedenunder.


Tja… Det er nok smag og behag. Når jeg er ude og tage billeder, så er det vigtigste for mig at kunne komme til alle de små ting hurtigt. Filtre, batterier, flashsko og små ledninger er nemmere at finde (igen…. synes jeg) i skuldertasken.

Nå men hvad er så konklusionen???

KØB DEM BEGGE TO!! Helt seriøst. Hvis man bruger sit grej på samme måde som jeg gør, så kan man ikke undvære den ene frem for den anden. Men det er jo op til jer 🙂

Tak fordi i kiggede med.

HOV! Jeg glemte da helt at fortælle hvad der skete i Norge. Jeg er helt vildt med at vade rundt i bjerge og da jeg for 5 år siden var i Norge for første gang, smed jeg med det samme vandrerstøvlerne på og begav mig ud på en frygtløs ekspedition hvor der aldrig havde været… mere end en million turister før mig…. Nå men jeg følte mig frisk og let på tå og kom uden de helt store skrammer op på toppen af det højeste fjeld på den ø hvor vi boede (det var meget højere end Himmelbjerget).

Da jeg så havde stået på toppen og klappet mig selv på skuldrene over at have været en frygtløs opdagelsesrejsende, skulle jeg ned igen. Vi danskere er jo ikke bygget til at gå på noget der er større end en knoldemark og nedad et fjeld er altid det værste og det var det også her… Foden gled.. og så gled den anden fod… og så gled jeg… Jeg væltede ned af siden på fjeldet og rullede rundt og jeg er 100% sikker på at hvis jeg ikke havde haft min kamerarygsæk på, så havde det gjort meget mere ondt. Jeg kom relativt uskadt ned og kameraet havde ikke en skramme 🙂

P.S. Jeg får faktisk ikke penge af Lowepro for at skrive dette indlæg, men hvis Lowepro kigger med, så kunne jeg da godt tænke mig den Lowepro Flipside 400 AW 😉 Ikke fordi i så skal tro at i kan købe mig til at lave gode omtaler…. Ja det afhænger selvfølgelig af beløbets størrelse…

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Brian november 29, 2010 - 11:46 pm

Du tosset mand…

Jeg bruger også LowePro, og det er gode, men også lidt kedelige tasker, også skriger alle deres tasker “HER ER DER FOTOGREJ I, STJÆL MIG!!”

Min ynglings taske (jeg har 6 tror jeg) er en gammel, gammel Nature trekker AW I – tror den har holdt i 10 år nu – jeg har overtaget den af en kammerat.

Jeg syntes at Crumpler laver nogle spændende alternativer, men har aldrig prøvet dem

Er der andre der har nogen fede tasker?

Besvar
Dennis Pedersen november 30, 2010 - 7:48 am

Jeg har den der Flipside 400 AW som du snakker om … fin taske, men den bliver hurtigt for lille. Den vil slet ikke kunne erstatte fx en computrekker.

Så har jeg også en Inverse 200 AW bæltetaske. Den bruger jeg hele tiden. Den er lille, men lækker at gå rundt med …

/Dennis

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 30, 2010 - 9:50 am

Hej Dennis. Tak for dit input med flipsiden. Det kan godt være at jeg lige skulle finde en forretning hvor de har et udvalg man kan kigge på istedet for at gå efter målene på Lowepros hjemmeside 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard april 7, 2011 - 6:54 pm

Så har jeg lige fået min nye Lowepro flipside 400 AW indrettet, og Dennis har sandsynligvis ret i at den ikke rummer så meget som en computrekker, men jeg må sige at jeg nu synes den er ganske rummelig. Jeg har fået den indrettet så der er plads til
* Nikon D700
* Nikon 14-24 f2.8
* Nikon 24-70 f2.8
* Nikon 70-200 f.2.8
. Alle 3 objektiver endda sådan at der er plads til dem ligegyldigt hvilket af dem der sidder på kameraet, så man hurtigt kan pakke sammen uden at skulle til at skifte objektiv af den grund (en af ulemperne jeg havde med min LowePro Rover II)
.
Derudover er der også plads til en SB900 blitz og et 50mm f/1.4 (eller alternativt en ekstra SB900).
.
Så jeg må sige at jeg er ganske imponeret, og så er den tilmed ikke et stort skrummel, og åbnes via rygsiden, så en rigtig fed rejse taske, men alt i alt ganske all-round (til vil jeg tro de flestes behov)
.
Så Kasper, den kan du roligt købe (og i UK er prisen ca. 2/3 af i DK inkl. transport)

Besvar
Bornholmeren november 30, 2010 - 11:07 am

Har brugt Lowepro Stealth D400 AW i mere end 3 år, og tror grunden til du får problemer med ryggen er at du bruger den som skulder taske kun. Med min D400 fulgt der en strop med så den kan spændes om livet, så kan vægten lægges på hofter/lænden og samtidigt med at man har muligheden for at benytte “hullet” til kameraet, lommerne osv.

Jeg har ca 12Kg udstyr i, og har ikke oplevet ryg problemer selv om jeg har gået en hel dag med tasken.

Jeg har overvejet D650, men synes den er for stor og D400 kan indeholde næsten alt mit udstyr, da jeg også har deres Ulitity case hvor macroflash kan være i.

Havde tidligere den Phototrekker II AW (nummeret nyere end Brians), men blev udskiftet med vertex 300 som nu bare står og samler støv i skabet, men kan ikke undvære den hvis man skal rejse lidt længere ;o)

Besvar
Søren Skovsgaard november 30, 2010 - 9:20 pm

Jeg har en Lowepro Rover AW II, som jeg har haft nogle år, og er rigtig glad for. Fordelen er at det er en to delt rygsæk, med plads til kamera og objektiver i bunden – kan fint have mit D700 og 3 objektiver. I øverst del er det bare en almindelig rygsæk – så rigtig god når man på ferie og ude og rejse. Omvendt er udstyret nok ikke så let overskueligt som i en rygsæk hvor hele rygsækken er dedikeret til kamera og udstyr, som computrekker.

Går i overvejeler om man noget sådan til deciderede fotoshoots og som kan bruges til daglig opbevaring af udstyr – efterhånden som bilparken, øhhh objektivparken vokser. Nogle anbefalinger?

Besvar
Michael Bunker april 7, 2011 - 8:53 pm

Hej Søren

jeg har været mit igennem med tasker og jeg syntes det er svært at finde den helt rigtige alt efter hvad man ud og lave!

Hvis jeg skal ud og lege med mit fotoudstyr og kan få brug for det hele, så tager jeg min pro trekker 600 aw med da den kan rumme alt plus en masse ekstra.. ulempen er at den bliver tung, men den sidder fantastisk på ryggen når man bevæger sig rundt

når jeg er i storbyer har jeg en oytback 300 aw som kan have det mest nødvendige i med objektiver som dækker 14-200 mm. (3stk)…. men den bruger jeg nu ikke så meget da jeg ikke er helt optur over den… den er fed nok at bruge, men den er bøvlet at tage med i kufferten og jeg vil ikke tranportere mit udstyr i den når jeg rejser..

Til mit udstyr når jeg rejser bruger jeg en Peli kuffert med en skumindsats som passer til 14-24, 24-70 og 10,5 samt 2 sb600 og 1 sb700 samt 2 snoots… men det er fordi det er det som jeg skal bruge når jeg rejser ud.

jeg har tidligere været igennem stealth, computrekker og andre tasker… men jeg må indrømme at det med at finde det rigtige transportudstyr er svært, men jeg er faktisk rigtig glad for min Pro Trekker 600 aw og den bruger jeg også til min daglige opbevaring

og så kan jeg ikke lade være med lige at rose mine Manfrotto flashstativer som jeg er super glad for!! det fede ved dem er at de kan klikkes sammen så de også er nemme at opbevare og transportere! De hedder Manfrotto 1051BAC Black Alu Mini Compact Stand

Besvar
Søren Skovsgaard april 7, 2011 - 9:38 pm

Hej Michael

Tak for en spændende og informativt svar, til en faktisk gammel post fra min side. Faktisk findes mit nye indlæg fra i dag længere oppe, som svar til Kasper – men det gjorde nu ikke dit indlæg mindre spændende at læse.

Besvar
Michael Bunker april 7, 2011 - 10:16 pm

arhh… :-)… nå men så fik du lige lidt update på min viden om taskehelvede:-)

Besvar
Brian april 8, 2011 - 8:15 am

Hej Michael…
.
Har jeg jo ved flere lejligheder set din propfyldte Pro trekker 600AW, og det er til dato en af de fedeste tasker jeg har set.. (ikke kun fordi den er fyldt med grej)
.
Det er selvfølgelig også en ret dyr taske, men den er sku pisse lækker!

Besvar
19. December – Streetwalker Pro – Test! | Fotomalia.dk december 19, 2010 - 12:24 am

[…] i måske kan huske, lavede jeg for noget tid siden et indlæg om mine dejlige Lowepro tasker (Jeg æææælsker at teste) . Som jeg skrev i indlægget den gang, havde jeg ikke prøvet […]

Besvar

Smid en kommentar til os