En lørdag i flashlysets tegn

af Jakob Kjøller

I lørdags fik vi afholdt den første grundlæggende flash workshop. Da jeg dukkede op til workshoppen, havde Theis til min store overraskelse valgt at tage et smut til djævleøen, for at agere assistent på workshoppen, så han og Henrik, stod og små snakkede da jeg kom. Samtidig med at jeg kom, kom min pusher fra Njalfoto lige forbi med det nye Sigma 135 mm f/1.8, som vi kunne lege med på workshoppen, men mere om den en anden dag…

Næsten klar til flash

Imens jeg gik og gjorde klar til workshoppen, begyndte deltagerne at komme dryssende. Henrik havde gjort kaffe og vand klar, så de kunne komme ind og få varmen inden vi gik i gang.

Jeg fik hilst pænt på dem, som de kom en efter en, og de faldt hurtigt i snak med de andre, alt imens jeg pakkede resten af mit grej ud.

 

 

Klokken blev 10:00, og vi skulle i gang. Efter en kort præsentations runde, hvor alle fik lov til at fortælle lidt om dem selv, blev de sat i gang med en opgave to og to, bare for lige at bryde isen, og jeg kunne få en idé om deres måde at arbejde med lyset på.

Vi havde en lille hurtig intro test, omkring forståelsen af lyset.

Get your Flash On!

Skydes skulle der,  Diana var klar, og kursisterne stod sultne og kiggede på mig, så jeg tænkte at jeg hellere måtte sige noget klogt. Så jeg gik i gang med at forklare om The Inverse Square Law (jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at bruge det danske ord…).

 

Der er ikke noget som illustration af det man snakker om, her er det Inverse Square Law 😉

Workshoppen er bygget op på den måde, at jeg skyder og fortæller. Bagefter havde jeg kursisterne inde og skyde en af gangen, hvor jeg gjorde mit, for at de ikke ”hang fast”, men brugte de værktøjer jeg lige havde fortalt dem om.

Jeg står og lyder klog, alt imens jeg holder fast på min ynglings C-Stand og paraply.

Tak for i dag. Det var lige, hvad jeg havde brug for for at komme i gang med at bruge flash. – Mogens Trolle

 

Positive og ihærdige kursister

Det var en en fornøjelse, at se workshop deltagerene gå til sagen med gå på mod, og iver for at skyde billeder, samt lære nye ting.

 

 

En af de nye ting de blev introduceret for, var en lysmåler, som de blev tvunget til at bruge, igen og igen.

 

 

 

Som autodidakt fotograf har man tit tendens til at tro at alt hvad man gør er det rigtige. Men nogen gange skal man gøre sig selv en tjeneste at tage et kursus som f.eks. Det flash begynder kursus jeg lige har deltaget på hos Jakob Æbeløe Kjøller. Det er muligt at jeg har kunne tage billeder med flash før, men der med ikke sagt at alt gav mening og det er her jeg gerne vil give en thumbs up til Jakob, Theis, Henrik samt de to søde modeller, Pernille og Diana, de havde med. . Idag hænger tingene sammen når jeg skyder med flash og tingene giver mening. Tak for et super kursus! – Frank Rønsholt

 

Alting har en ende… desværre

Jeg syntes godt nok at dagen forsvandt hurtigt, og pludselig var klokken 17:00 og folk skulle afsted.

Et par af kursus deltagerne, blev hængende imens der blev pakket sammen. Det var hyggeligt, og jeg fik lidt positiv feedback med det samme.

Det er jo altid rart at høre at folk, havde haft en god og lærerig dag.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Brian - fotomalia.dk maj 1, 2017 - 5:15 pm

Halløj Makker, det ser ud til at det var en fed dag, og jeg kan forstå på tilbagemeldningerne at folk var glade – flot arbejde, jeg glæder mig allerede til at høre om de næste kurser!

Besvar
Jakob Kjøller maj 5, 2017 - 3:49 pm

Det var en rigtig god dag, og er lige ved at skrive info på den næste, datoen er allerede sat :p

Besvar

Smid en kommentar til os