Kreativitet krymmel

af Brian - fotomalia.dk

Det kan nogle gange være svært, at finde motiver når man tøffer rundt og forsøger at finde det helt rigtige at rette kameraet mod, og som kan blive til det fede billede. 

Men faktisk er der fede billeder over alt, nogle gange kræver det bare lidt kreativt krymmel at få dem frem.

SE DIG FOR

For mig tager det som regel lidt tid at finde det helt rigtige kreative-foto-gear frem, jeg skal lige skyde mig lidt ind, slappe af, og have tid til at finde kreativiteten. Men når man rammer gearet, og får fundet krymmelen op af lommen, så er det at det for mig, for alvor, bliver sjovt at fotografere.

Tja – om nedenstående billede er specielt kreativt, det er jo altid meget subjektivt, men jeg syntes selv, at billedet fungerer meget godt, og jeg får selv lyst til at kigge “ind” i den frostede verden og se, hvad der gemmer sig i mellem de frosne siv.

_D4A2958(600)

Nikon D4 – 70-200mm – 190mm – 1/800sek – f/4 – ISO400

 

Jeg elsker at arbejde med det normale, og se om det kan forvandles til noget se værdigt – den gode Joe Mcnally sagde en gang:

 

If you want to take more interesting pictures, stand in front of more interesting stuff

 

Det er jo faktisk ret klogt sagt, og han har jo helt ret, men er der mon ikke også en anden vej? Skabe spændende billeder af hverdagen/normale ting.  Ja, det kræver nok en del mere krymmel, og får nok aldrig helt den samme omsætning, men hvis man kan skabe noget se-værdigt af hverdagen, så kan det måske blive fantastisk når man står overfor noget der er helt specielt.

Man skal huske, at arbejde med hvad man har, og få det bedste ud af det – det giver rutine og dybde, og dette er vejen til de fede billeder!

 

HVAD SKAL MED

Når det kommer til, hvad der er kreativt og hvad der bare er dårlig smag, så er det at det bliver rigtig, rigtig svært og meget individuelt, men for mig, så sidder min egen målestok for, hvad der er godt og hvad der er skidt i “maven” – det skal føles rigtigt før det er godt!

_D4A2932(600)

Nikon D4 – 70-200mm – 86mm – 1/500sek – f/7.1 – ISO400

 

Jeg syntes selv jeg er ret kritisk overfor, hvilke billeder jeg viser frem, jeg bruger kun en brøkdel af de billeder jeg tager, og det er kun de allerbedste jeg bruger – jeg er overbevist om, at to gode billeder står stærkere hvis det kun er dem, og ikke blandet sammen med 7 middelmådige – men det er bare min holdning 😉

 

OVERALT

De gode billeder gemmer sig overalt, det handler bare om, at få fundet det rigtige krymmel frem, og så dossere i de rigtige mængder. Jeg håber, at I kunne lide dagens billeder og at I vil smide en kommentar.

Hmm… det blev vist et lidt blandet indlæg, men jeg havde vist lige brug for at få tømt hovedet. Men hvis du er kommet så langt her i teksten, så tak fordi du kiggede med!

 

Relateret indlæg

4 Kommentarer

kim januar 31, 2013 - 6:37 pm

Hej Brian,
Jeg kan specielt godt lide det nederste billede af søen med siv, som du har vendt på hovedet.
Det synes jeg er kreativt, og godt tænkt.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 31, 2013 - 9:58 pm

Tak for det Kim…
.
Det er også min favorit 🙂

Besvar
Jesper Videbæk januar 31, 2013 - 8:50 pm

Det er nogle dejligt krymlede billeder du har fået lavet. Begge to.

Citat: “Man skal huske, at arbejde med hvad man har, og få det bedste ud af det – det giver rutine og dybde, og dette er vejen til de fede billeder!”
Det er nok det klogeste du nogensinde har skrevet! 😀
Og så skal man bruge tid på at analysere sine billeder og tænke på om der var noget man kunne have gjort bedre. Og skal det være helt spitze så skal man ikke bare tænke men også efterprøve.
At efterprøve er jeg ikke så god til at få gjort, men jeg tænker på det 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 31, 2013 - 10:06 pm

Mange tak Jesper..
.
Og tænk, der skulle kun 3,5 år til for at jeg skrev noget klogt – det er da meget godt gået..
.
Men jeg er helt enig, det er så vigtigt at huske at analysere og efterprøve – det er jeg nok heller ikke den bedste til – nok som rigtig mange andre!
.
Tak for kommentaren!

Besvar

Smid en kommentar til os