Fotokonkurrence (“Manipulation”)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen blevet tid til fotokonkurrence her på FotoMalia, vi håber at se endnu flere af jeres fede billeder.

Konkurrencen

Vi stiller et emne, og så er det op til deltagerne at fortolke dette emne, som et billede og sende billedet til os. Billedet skal være taget inden for den tidsramme som der er givet i udfordringen, så det er altså ikke altid at man kan trække på sit “arkiv”, det kommer an på hvordan “Udfordringen” lyder.

Billederne bliver vurderet af et skarpt dommerpanel (dvs. os. Så det må gerne være nørdet) som vælger en vinder. Det er op til dommerpanelet, hvilke billeder der bliver vist på fotomalia.dk. Alle fotografer vil blive krediteret hvis deres billede bliver vist.

Udfordringen

Denne uges emne er: “MANIPULATION”

Tidsramme: Billedet skal ikke være taget inden for noget bestemt tidsrum, så det er altså muligt at bruge billeder fra sit arkiv.

Billedet skal være hos os senest Tirsdag  30/11 -2010 kl. 23.31

Hvad er der på spil?

Selve præmien er ikke helt på plads endnu, men den bliver god!, også er der selvfølgelig æren…

Idéen er; at disse udfordringer skal køre hver eller hver anden uge (alt efter vores tidspres) og at alle vinder billeder bliver samlet i et “Hall of Fame”-Galleri her på sitet – og som om det ikke skulle være nok, så får man et fotomalia-diplom tilsendt… ;)

Et tidligt udkast til det “rigtige” og hemmelige diplom

Kritik

Nu er hele idéen med denne konkurrence jo, at man gerne skulle lære noget af at være med, og derfor vil vi for hver konkurrence udtrække minimum tre billede som vi vil kommentere lidt på. Denne kritik kan både være omkring hvad vi syntes der virker i et billede, men det kan også være hvad vi ikke synes der ikke virker så godt. En ting man kan være sikker på er, at det altid er vores uforbeholdne mening, og at vi siger tingene som vi ser det.

Vi siger dermed ikke at det er den ubestridte sandhed, men det er sådan som vi ser billedet. Denne kritik er selvfølgelig altid til debat, og vi opfordre selvfølgelig jer læsere til at byde ind med hvad I mener i en kommentar.

Efter min mening er konstruktiv kritik en af de bedste måder at udvikle sig som fotograf.

Her skal du uploade dit billede

Konkurrencen er slut

Bliv set

Alle billeder der er uploadet kan ses her

Hvorfor deltage

Hvad siger Brian?

Ugens emne er manipulation, og det kan tolkes på mange måder, det kan være billeder der er manipuleret i photoshop, så det giver et helt andet udtryk, eller er et helt andet billede, men det kan også bare være et billede hvor fotografen har brugt en bestemt vinkel eller objektiv for at “manipulere” virkeligheden, for bedre at fortælle sig historie.

Jeg manipulere hele tiden med mine billeder, i den forstand at jeg vælger brændvidde, lukkertid og billedevinkel for bedre at fortælle en given historie, og det er virkelig en super øvelse at tænke over hvad man har gjort for at manipulere virkeligheden til sin histories fordel.

Her har jeg brugt et vidvinkel objektiv, til at “manipulere” med virkeligheden, for at fortælle om den Gambianske kæmperottes fantastiske lugtesans. (læs mere om rottens lugtesans her)

Hvad siger Mads?

Grunden til at jeg manipulerer med mine billeder, kan være for at skabe et sjovere, pænere og umuligt billede.

Jeg elsker mulighederne som Photoshop giver. Her kan alt lade sig gøre – ting skifter form, farve og verdner mødes. Billeder kan restaureres og pludselig ser billeder fra 50’erne ud som nye billeder – det er da fantastisk!

Når der bliver pillet ved billeder, så sker der bare noget fedt. Ofte kan det bare være at skrue lidt på kontrasten – det er jo en manipulering med billedet. Men hvis en himmel fyldt med skyer kan komme til at se lidt mere dramatisk ud, jamen så skal der da manipuleres med dem!

Jeg arbejder næsten dagligt med billedemanipulationer. Dvs. retouching af hud, tøj og sammensætninger af billeder. Det er en fornøjelse, at få tingene til at virke og jeg elsker at “snyde” folk. Det bedste er faktisk når folk ikke har en kommentar til ens billeder, for så er det fordi, de ikke opdager alle de ændringer som er foregået inden slutresultatet.

Her har jeg gemt en elefant bag et par sko, – det kan man faktisk ikke i virkeligheden, så dette er en manipulation!

[beforeafter]
[/beforeafter]
Her har jeg leget lidt med at give John Locke fra LOST lidt hår på hovedet! Træk i slideren, for at se, før og efter.

– Så hvorfor deltage, for at tænke sine egne billeder igennem, eller for at prøve sine manipulationer af i et forum hvor man kan være heldig at få noget konstruktiv kritik.

Så kom i gang med at lege med “manipulation” vi glæder os til at se jeres billeder, og se om vi kan skelne fantasi fra virkelighed.

Alt det med småt

Vi tager forbehold for at vi overhovedet ikke har gennemtænkt konceptet så fejl, mangler eller rettelser kan forekomme

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Catarina november 20, 2010 - 5:27 pm

Aii for filan da osse – bruget lige min bedste manipulation på bloggen forrige fredag. 😉

Nå jeg må se om jeg kan komme på en ny. Har et par idéer men om jeg kan få dem udført, er jeg dog spændt på. 🙂

Besvar
Fotokonkurrence november 21, 2010 - 12:50 pm

[…] er det atter tid til en omgang konkurrencesjov hos Fotomalia.dk Denne gang er emnet: “Manipulation”. Pyha, ikke en af de letteste emner og så […]

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 21, 2010 - 5:29 pm

Ha ha ha ha Jesper 🙂 Det er sgu manipulation!! Men du får nok ikke min stemme med den kommentar 😉

Catarina, det er de farver Brian hellere skulle have haft på sine batterier 🙂

Besvar
Catarina november 22, 2010 - 3:59 pm

Ja, de er ikke så tøsede. 😆

Besvar
Jesper Videbæk november 26, 2010 - 12:37 pm

He-he, nøø – den var måske ikke så taktisk smart 😉

Besvar
Catarina november 22, 2010 - 3:59 pm

Hej igen
Linket til de uploaded billeder virker ikke – eller jeg kan i hvert fald ikke se mit billede. 😉

Besvar
Brian november 22, 2010 - 8:11 pm

Hej Catarina, tak for tippet, det er ham Mads der roder rundt omme i styreboksen, og det er ikke altid det ender helt godt..

I dag har jeg foreksempel også fået 25 tomme mails fra wordpress!

Men nu skulle der gerne være styr på det igen, og man kan igen se jeres fede billeder.. Glæder mig til at se hvad der kommer mere..

Besvar
Rejen (Annemarie) november 23, 2010 - 3:56 pm

Har også tænkt mig at deltage, skal lige have manipuleret lidt med et billede…Nåeh ja, tjek lige min blog, jeg har et billede der deltager i Metro Photo Global Challenge som et af de 30 bedste og man kan stemme på det.. (Var lige nødt til at blære mig, bare lidt..);-D

Besvar
Manipulation november 23, 2010 - 9:31 pm

[…] gale gallere på fotomalia.dk afholder en konkurrence med temaet Manipulation. Kom og vær med – det kan ikke gå værre end helt […]

Besvar
Bornholmeren november 30, 2010 - 7:09 pm

Der er åbenbart begrænsning på længden af tekst, eller også er det når der er ÆÅØ i teksten?

Teksten kommer her:
“Nita har endnu engang fanget en sjælden blå mus ;o) Brugt 2 flash, en oppe fra højre med difuser på 20mm til oplysning af hulen, samt en på gulvet rettet mod hovedet sat på 200mm, for at oplyse ansigt samt vise den Hellige Birmas blå øjne.”

Besvar
;0)Fif november 30, 2010 - 8:28 pm

Fedt nok, lige noget at hygge sig med i den kolde tid.
Og spændende blog, for øvrigt. :0)

Besvar

Smid en kommentar til os