Pack-shot – med eller uden reflektion, bla, bla bla…

af Brian - fotomalia.dk

Rundt på nettet har der den seneste tid været mange gode bud på hvordan man kan lave pack-shots og hvordan man kan lave refleksioner på sine pack-shots.

Inspireret af det kom jeg til at tænke på hvor nemt og billigt det egentlig kunne gøres og det kan faktisk gøres ret billigt – faktisk for omkring kr. 3,-

Hvordan gør de andre

For nogen tid siden skrev Catarina.dk om hvordan hun lige havde lavet et fint og meget billigt (ca. kr 40,-) fotostudie. Jesper “King of refleksions” Vidbæk har flere gange vist os en lidt dyrere løsning på, hvordan man nemt kan lave rigtig flotte billeder kun ved brug af HiLite-baggrund, opalplader og et helt arsenal af speedlites. FotoMalia´s egen Mads har også været på banen… Han har vist os at hvis bare man har en doktorgrad i genvejetaster, Photoshop (flere tusinde kr.) og er gode venner med google så kan man også fremstille rigtig gode pack-shot billeder.

Jeg tænkte, det behøver da ikke være så skide bøvlet og dyrt gør det? Okay nu siger jeg dyrt, men Catarinas løsning  (som nok er den billigste af de tre) ser jo ikke specielt dyr ud – kr. 40,- er jo ikke alverden. Og det er jeg enig i, men der skal jo lige ligges grej oven i og hendes løsning kræver hele 2 flash, så det kan også godt gøres billigere.

Mit mål

Jeg satte mig det mål at det skulle være billigt og nemt og det syntes jeg faktisk jeg er nået rimeligt godt.

Kamera grej er selvfølgelig en nødvendighed, og det har jeg valgt ikke at tage med i min pris beregning. Jeg har bare kigget på om jeg kunne minimere brugen af flash enheder.

Til mit opsæt skal man bruge…. 1 flash som kan fungere som slave eller remote.

Nå så skal man jo på indkøb, så man kan lave selve studie/lysboxen og her skal vi have den store tegnedreng op… alt i alt løber det op i kr. 3,- Tja fem stykker A4 papir og 4 papirclips koster jo ikke alverden, hov hov jeg var lige ved at glemme de tre stykker tape.

Og det var alt hvad der skal til.. her er reslutatet.

Nikon D700 – 105mm – 1/200sek – f/: 13

Opsættet

Ja det er ganske simpelt. Nøglen er at flashen er placeret langt fra opsættet så lysstyrken ikke falder formeget fra højre til venstre side (lys mængden halveres  jo når afstanden fordobles) og så er mit lille reflekter papir på venstre side jo også meget vigtig, men det er det, mere skal der ikke til…

Her kan i se opsættet og hvor langt flashen står fra, husk dem er det eneste lys jeg har brugt – Det hele er styret af den indbyggede flash på mit D700

Et lille kig fra den anden side, ret primitivt, men hvorfor gøre det sværere end det er?

Det var opsættet, nemt og enkelt og jeg har kun brugt ting som jeg allerede havde i huset. Billedet er kun let redigeret i Lightroom, og er stort set som det var fra kameraet.

Reflektionerne

Ja her er jeg jo nok nød til at krybe til korset, for min reflektion er ikke helt lige så pæn som Jesper “King og refleksions” Vidbæks, og hvis man gerne vil opnå en pænere reflektion, så vil jeg nok anbefale en opalplade som den Jesper bruger – jeg brugte bare den reflektion som vores rumdeler selv kunne generere.

Faktisk var jeg det meste af huset igennem for at finde noget der kunne lave en bedre reflektion, men uden held – Vitawrap virker heller ikke hvis i skulle finde på at prøve det!

Catarina.dk, Jesper “King of refleksions” Vidbæk og Mads, tak for rigtig god inspiration!

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk november 22, 2010 - 12:04 pm

Puha Brian… Jeg synes godt nok du sviner med Fotomalias penge.. 3kr her og 3kr der, det render jo op det hele.

Du siger “hvorfor gøre det sværere end det er”, jeg tror at hvis jeg skulle sidde med clips og tape og sætte det der sammen, så ville jeg have krøllet for 1000kr papir sammen inden jeg var færdig 🙂

Men fedt at det kunne lade sig gøre 🙂

Besvar
Brian november 22, 2010 - 8:21 pm

Kasper jeg ved godt at jeg gik lidt over vores budget, men så må vi trække det ud af julefrokosten..

Med hensyn til at sætte tre stykker papir sammen, så er det jo ikke alle der er lige så gamle som du er. (det har i denne weekend vist sig at Kasper i virkeligheden er en meget gammel mand på omkring 85)

Tastaturet er det med alle de der tegn på, ja lige der under skærmen..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 23, 2010 - 8:41 am

Hvad er dog det for en tone Brian ?!?

Tsk tsk, de unge mennesker i dag mangler respekt for de ældre generationer!

Besvar
Jacob Almtoft november 22, 2010 - 12:48 pm

Da jeg lavede mit whiskeyshot (under studiebilleder på min hjemmeside) gjorde jeg følgende.
Jeg pillede et hvidt lagen af sengen, spejlet ned fra badeværelsesvæggen og brugte en lettere illelugtende vasketøjskurv som bord. Lagenet blev hængt op som baggrund med en flash bag, whiskeyglasset blev sat på spejlet med vand og sovsekulør i… havde ikke mere whiskey… flashene på master og slave (2 stk.) den ene var vidst bare den indbyggede.
Herefter smed jeg isteringer i glasset fra stor højde og wupti.

Prisen var 2 dråber sovsekulør til et par øre, og en vask af lagnet (hvilket så desværre kost en 5’er 🙂

Mener iøvrigt også at det ville være en skam med rigtig whiskey…

Besvar
Brian november 22, 2010 - 8:13 pm

Også en fed måde at gøre det på, dejligt at se en kreativ løsning..

og nej whisky skal da ikke spildes..

Besvar
Jesper Videbæk november 22, 2010 - 2:11 pm

Ha ha ha ha, det er sgu griner. Reflection battle. 😉

Personligt kan jeg bedst lide at holde udstyr for sig og hus for sig. Det er noget nemmere bare at tænde sit udstyr frem for, at skille hele huset ad for at få remedier til at tage et par billeder. Og hvad koster så lige sådan en reol måske? Og begynder jeg at tage lagnet af sengen og spejlet af væggen, så synes konen sgu nok, at jeg lige kan vaske det med det samme og male væggen på badeværelset og hvor er vi så henne? Nææ – der er bare steder hvor det er ris til egen røv, at være fedtet 😉

Besvar
Brian november 22, 2010 - 8:17 pm

Aarh skille huset ad, 5 stykker papir… okay jeg glemte at tælle rumdeleren med, og den sprænger jo nok lidt mit budget – pis…

Jeg er helt enig i din betragtning om at man skal passe på med at man ikke kommer til at lave noget husligt, for så er det jo slet ikke det værd..

Dejligt at du tager min lille battle med et smil, det var også sådan ment..

Besvar
Jacob Almtoft november 22, 2010 - 4:20 pm

Hehe… på daværende tidspunkt havde jeg ingen kvindtøj, der kunne blande sig.

I ALLE andre situationer end lige den med refleksionerne har jeg så rigeligt grej, så tror desværre jeg må ty til Mads’ metode… hvis altså ikke spejlet bliver pillet ned igen 🙂

Besvar
Catarina november 24, 2010 - 2:50 pm

Super flot studie og ja, så er det jo ret billigt. Jeg nævner dog i mit indlæg at der ikke behøves flash, da to arkitektlamper også fint kan bruges. 😉

Jeg bruger dog mine to SB-900. 🙂

Besvar
Manipulation november 27, 2010 - 12:16 pm

[…] jeg er “The King of Reflections” og dét skal ikke gå ubemærket […]

Besvar

Smid en kommentar til os