Vanishing Point i photoshop

af Mads - fotomalia.dk

Det her filter er super cool

Hvad kan vanishing point?
Jeg mener at vanishing point blev introduceret i CS3 – og blev udviklet en smule videre i CS4, men så vidt jeg ved, er det ikke så meget nyt til forskel ifht. CS5. Men hvad kan man så med vanising point filteret? Man kan mange ting – i dagens video viser jeg dog kun en enkelt ting man kan bruge det til, nemlig at bøje grafik om hjørner. Det er nemlig supersmart til at folde, bøje og strække grafik efter det perspektiv-net man opbygger i selve filteres dialog-box.

Hvad kan det ikke
Når roserne så er delt ud, så er der selvfølgelig også lidt ris. Der er nogle ting, som jeg ikke synes er gennemarbejdet fra Adobes side ifht. til dette filter;
• Man kan ikke lave runde kurver
• Det kan til tider være en smule svært at navigere rundt i nettet. Det ville være smart, hvis nettet/grided fik en ny farve, hver gang man skiftede vinkel.
• Sidst men ikke mindst; når man placere sin grafik, så er den permanent bøjet! Det ville jo være rart og smart, hvis man kunne arbejde med smart-objects i selve filteret, så man ville kunne gå ind og replacere sin grafik eller ændre sit ord, uden at skulle starte forfra. Men der skal selvfølgelig være plads til forbedringer til CS6-versionen 🙂

Et par eksempler

Her har jeg bøjet lidt fotomalia-tekst, rundt om en husmur.

Og her en lidt mere kompliceret kasse med mange kanter

Dagens video-tutorial
Her kan i se, hvordan jeg har lavet det første eksempel med husmuren.

Mere endnu
Jeg vil vise jer flere eksempler på, hvordan man kan bruge filteret til at løse andre opgaver – men det bliver en anden god gang.

Ha’ en dejlig weekend

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Brian november 19, 2010 - 5:40 pm

Hej Mads..

Fedt filter, det har jeg aldrig set før.. Og rigtig fedt at du lige giver en kort intro med Pros and cons for det du viser, syntes at det gav mere overblik.

Kan man også bruge filteret med billeder, og kan man lave samme “blend” på muren med et billede – så man kan få et af mine billeder op på vægget grafiti style?

Det var mange spørgsmål

Besvar
Mads november 19, 2010 - 11:04 pm

“Kan man også bruge filteret med billeder”
Ja det kan du 🙂

“kan man lave samme “blend” på muren med et billede”
Ja alle lag har “blend if” slidere, og der kan vælges i drop down menuen om det skal rød,grøn,blå eller som default grå(sort/hvid) som skal blende – og du kan vælge om det er det lag du står på, eller, det underliggende lag, alt efter, hvilken slider du justere.

Håber det var svar nok?

Besvar
Brian november 20, 2010 - 8:03 am

Cool, jeg skal prøve at lave graffiti..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 20, 2010 - 9:16 pm

For faen Mads!! Du er sgu alt for go!! Helt ærligt, lige ud af posen og med rent mel i huen….. Har du taget kurser i PS? Eller er du autodidact?

Jeg kunne ikke forestille mig en nørd der var så nørdet at han kunne lære dig noget. Medmindre han ligner en fra en Clerasil reklame 😉

Besvar

Smid en kommentar til os