Konfirmationen!

af Kasper - fotomalia.dk

Jeps.. Så blev jeg endelig færdig med den konfirmation… Når jeg siger endelig, så mener jeg at jeg ikke har taget billeder i snart over et helt år, så jeg har været pænt nervøs for om jeg overhovedet vidste hvordan man tænder sådan et..?

MEN jeg havde jo min supergode assistent fra sidste gang jeg tog konfirmationsbilleder i Norge… eller nååå nej, han kunne ikke hjælpe den dag, så jeg måtte nøjes med.. ikke det næstbedste.. heller ikke det… nå men, det var min svigerfar og ja det er en 1 liters dåseøl han står med til cirka 750 norske kroner.. eller sådan noget, men som i kan se, har hjælpen været begrænset… mildt sagt…

Men nok tøflen rundt og sparken i jorden, her får i 4 billeder jeg lige hurtigt har udvalgt som nogen jeg ville se nærmere på. Det skal siges at lokationen er valgt af konfirmanten selv.

Hovedlyset kommer fra en Nikon SB800 med gennemlysningsparaply som sidder 45 grader til højre for konfirmanten og lyset i håret kommer fra en lumopro LP160 zoomet til 105mm lidt bagfra til venstre.

Hvis jeg selv skal sige det.. og det skal jeg… der er ikke andre der gør det.. Så er disse billeder endt rimeligt godt ud. Disse 4 eksempler er forresten taget direkte fra kameraet og jeg skal selvfølgelig have rodet lidt PS med dem. Men i må meget gerne – som sidst, komme med en masse kritik og forslag.

Teenagere er notorisk umulige at arbejde med og det vare heller ikke 0,0000000325 sekunder før jeg fik det første spørgsmål om vi snart var færdige… Efter det blev mobilen selvfølgelig også hevet frem ret jævnligt..

En ting der blev meget irriterende meget hurtigt, var at det var pletvis skyet og på stedet vi var, var der ikke et skyggefuldt sted at tage billeder, så det ene øjeblik var der sol, det andet lidt sol, det næste fuld knald på solen osv.. det er umuligt at arbejde med og på skulderen af konfirmantens hvide skjorte er det en lille smule udbrændt på nogle af billederne og det er en møgsolstråle der sneg sig ind hele f…. tiden. Jeg elsker gråvejr masser af flash og en sækfuld batterier!

Dragten konfirmanten har på, er en norsk nationaldragt – en såkaldt Bunad. En Bunad varierer i udseende afhængigt af hvilket amt man tilhører. En Bunad har man hele livet og den bruges på de fleste anledninger hvor vi danskere ville have brugt jakkesæt. Jeg synes de dragter giver et meget personligt udtryk og det giver en patriotisk følelse når man ser så mange samlet, med alle de fine drageter som repræsenterer hver deres plads i Norge.

Det er også meget godt at man har disse dragter hele livet, denne dragt konfirmanten har på her, er 100% håndlavet med alle broderinger og sølv og den koster 27.000kr!! Man kan jo få et sygt lækkert stykke glas til sin samling for de penge…

Nå men det har været sjovt som sædvanlig nu man er gennem hele møllen og det er nok ikke sidste gang jeg bliver lokket til det, MEN TIL ALLE DERUDE jeg er for faen ikke professionel, jeg er bare grejnørd, og jeg kan ikke tage billeder af alle folks små børn!

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Theis Poulsen maj 18, 2011 - 10:25 am

Syntes da du er sluppet ret godt fra det. Det første billede er lidt mørkt men ikke noget du ikke kan samle op i redigering.

Nu er du selv inde på dragten her og det jeg savner mest er nok nogle billeder i fuld figur så man kan se den flotte dragt.

Nu er det jo sikkert bare fordi du ikke har vist dem, men husk endelig både fuld figur og detalje billeder af tøjet til familien, som du siger betyder dragten jo meget.

Største kritik punkt her er nok at baggrunden kæmper lidt om opmærksomheden. Blænden kunne godt have været lidt større for at slører den noget mere.

Besvar
Erik maj 18, 2011 - 12:45 pm

Theis har bestemt fat i noget 🙂 især mht det første billede 🙂
Og også mht en større blænde (men det kan jo godt være at hvis hun ville have at lokationen skulle spille en stor del, at du så valgte blænden derefter?
Det kan jo så også være at du valgte blænden efter solens styrke? Men ja.. Så kunne du evt bruge et nd filter eller jer nikon mænds håååååøjt elskede CLS 😉

Mht den skiftende sol.. Nu ved jeg ikke om du har en stor reflektor.. Altså 1*1.5m-ish?? Jeg har i hvertfald en og jeg er super glad for den.. Jeg bruger den tit til at skygge af med, så jeg ikke behøver at tænke på at solen titter frem bag nogle skyer og er utilregnelig 🙂
Men rigtig fine billeder 🙂 Men ja, lige lysne det første en lille skvis, og så kan du evt også lige fjerne de to lyse pletter på hendes kind, på det andet sidste billede…

//Erik 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 18, 2011 - 2:01 pm

# Theis. Mange tak for kommentarerne. Sjovt nok, så ville jeg allerhelst have kørt med en større blænde, men det var simpelthen for lyst og jeg har ikke et ND filter til min 70-200.. Men det skal jeg ha nu 🙂
Jeg har taget nogle fuld figur billeder og en masse detaljebilleder og når jeg kommer hjem og roder lidt i PS, skal jeg nok smide nogle flere op.
Det med baggrunden er en sjov ting, for alle de nordmænd som har set billederne, synes det er rigtig fint at den norske natur træder tydeligt frem… hmm smag og behag, men jeg hælder også mest til den lidt mere diskrete baggrund.
.
# Erik. Også mange tak for kommentaren til dig. Jeg æææælsker CLS systemet, men jeg har desværre kun én SB800 med.. øv..
Det med reflektoren til brug som skygge er en rigtig god ide, jeg skal straks have anskaffet mig en 🙂
Jeg håber at fange alle fejl i huden og andre trælse ting i postprocessing og så smider jeg lige nogle nye billeder op så i kan se om det lever op til standarten 😉

# Brian. Nååååh nej, du har jo ikke kommenteret endnu… Det er nok fordi du er overvældet over professionalismen i mine billeder og du nu sidder og græder over at eleven nu har overgået mesteren 😉 ha ha harg harg!! 🙂 … eller….?

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 18, 2011 - 2:40 pm

Kasper – Brian ringede grædende til mig, han er på vej ned for at sælge sit grej på strøget i Randers. 🙂

Jeg synes det er nogle cool billeder du har skudt der. Jeg må ha’ lidt normand i mig, for jeg kan også godt lide den rå struktur i klippen – tror det kan komme til at se riiigtig nice ud efter en omgang PS.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 18, 2011 - 7:14 pm

Min mor sagde altid at hvis man ikke havde noget godt at sige skulle man tige stille…..
.
MEN NÅR DU NU SPØRGER…
.
Det er jo en sød lille norsk skov trold du har fundet dig der, og jeg syntes faktisk også du er sluppet nogen lunde fra det.
.
Jeg er helt enig i de punkter som Theis/Erik bringer på banen, og hvad ved nordmænd om fotografering, bor de ikke i træskur der oppe – Jeg syntes baggrunden støjer!
.
Jeg tror jeg ville have brugt den reflekter som ham fulderikken dingler rundt med til at reflektere lyset fra solen på hende – på denne måde var du ude over stortset alle de problemer du nævner!
.
Specielt på de tre midterste billeder ved jeg ikke helt om jeg syntes om beskæringen, den er lidt spøgs, lige midt i hendes knæ – er det fornuftigt, jeg ved det ikke helt..
.
Med hensyn til den hvide skjorte, så er jeg sikker på at, hvis du accepterede at hjulet er opfundet, og at der er en teknologi der hedder RAW – som, ja, fylder lidt mere, – ja så kunne du sagtens hente det i efterbehandlingen.
.
Kasper luk nu røven med at RAW fylder for meget, diskplads koster jo ingen ting i dag, og hvis du bare stoppede halvt med en af dine 1000 laster, så havde du penge nok til at forsyne dig selv og hele den “landsby” du kalder hjem, med harddiske..

Besvar
Louise maj 27, 2011 - 12:53 pm

Hvor er det flot med sådan en Bunad fremfor de Lucia-agtige lagner, de danske konfirmander bliver udklædt i..
Tror nu ellers, du ville gøre dig godt som konfirmandfotograf 😉 hvordan kan du overtales? hvis du satte disse fotos ind i et album som http://www.vistaprint.dk/fotoboger.aspx ville du opnå et fuldtud prof produkt – så “bare” grejnørd eller ej – hatten af herfra!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 27, 2011 - 1:20 pm

He he 🙂 Tusind tak for de fine ord Louise.
.
Jeg kan helt sikkert ikke overtales igen. Ikke engang når mine egne unger skal konfirmeres gider jeg tage billeder. Den dag ringer jeg nok til Brian 🙂
.
Men billederne kunne virkelig gøre sig godt i en fotobog, det vil jeg overveje om jeg skal lave til konfirmanten, så tror jeg hun blir glad.

Besvar

Smid en kommentar til os