Konfirmationstid

af Kasper - fotomalia.dk

Ja så er den her igen. Tiden hvor alle venner, bekendte, onklers fætre, fætres kusiner osv. tror at bare fordi du gav dem hånden til den eneste familiefest hvor du nogensinde har mødt dem og fordi de allesammen så dit store 70-200 f/2.8, så kan de uden problemer ringe til dig og spørge om du ikke kan komme og tage billeder af netop deres unge… Jeps i kender dem allesammen og i har helt sikkert allesammen prøvet det..

Pas på hvad i lover!

Uanset hvad man siger, kan man bare ikke komme af med dem og inden man får set sig om, har man lovet sig væk til 20 konfirmationer hos folk man slet ikke kender og når man sidder derude og skal præstere en hel dag, så tænker man på hvad de egentlig skulle have betalt for sådan en omgang hos en fotograf..

Jeg kan på ingen måder kalde mig professionel fotograf… eller fotograf for den sags skyld, jeg er bare grejnørd, så jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at opkræve penge for det… tja… sådan er jeg… irriterende man ikke kan være lidt mere hård engangimellem..

Vælg med omhu.

Nå men der er trods alt en konfirmation jeg glæder mig til og det er til min kærestes lillesøsters konfirmation i Norge. Her er der uhyggeligt flotte landskaber, gamle trækirker og folk der ankommer i den norske nationaldragt, ja der er meget som kan forstyrre ens opfattelse af det billede man tager. Med alt dette, er det nemt at glemme det “hjernefilter” som Brian altid snakker om og man kan nemt komme hjem med en stak billeder med en masse støj… Den blir svær..

Nå men jeg har heldigvis en rigtig god kammerat som jeg fik lokket til at købe noget kameragrej for noget tid siden og han er efterhånden en super fotograf… MEN nordmand som han er, så har han selvfølgelig købt Canon! Geeeesh!


Men udover hans tydelige mangel på kvalitetssans, fik han nu nogle hæderlige billeder og han var også en glimrende reflektorholder, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham igen.

Min kammerat og jeg har sammen taget lidt billeder af konfirmander før og sidst var det af min kærestes anden lillesøster. Dengang anede jeg ikke hvad jeg lavede og jeg skiftede objektiver som vinden blæste, men ud af de mange hundrede billeder jeg fik taget med shutteren holdt konstant nede, kom der da disse… ej spøg til side, jeg er faktisk udmærket tilfreds og det var hun og familien også.

Det er så her i – kære læsere, kommer ind i billedet. I må meget gerne komme med kritik til disse billeder (det bliver man kun bedre af) (Brian og Mads i tier stille!) og også gerne jeres egne tips og trix som jeg foreksempel kan bruge i kirken.

Disse billeder er alle taget med mit gamle Nikon D200 med Nikon 70-200 f/2.8 objektivet på.

Når man ikke aner hvad man laver, hjælper det en hel del at tage billeder af personer som er meget kønne, som Jenny her. Min kærestes anden lillesøster har samme egenskab og jeg er derfor ikke nervøs for billederne som sådan, for folk som ser dem, vil alligevel bare glo på hende…. Her kommer der så en lille huskeremse… “Hvis du er en dårlig fotograf, så lad være med at fotografere grimme mennesker!”.

Her er så hende som skal konfirmeres nu… Billedet er fra sidste år tror jeg..

Jeg er eddertæske spændt på at se hvad jeg kommer hjem med og jeg er endnu mere spændt på at vise jer det! Det kan enten fejle katastrofalt eller blive en succes, trods alt har jeg denne gang to kameraer med og så kan jeg jo fyre endnu flere billeder, så skal der nok være ét godt imellem 😉

Prøv lige og TJEK de fede bygninger med stil de har i Norge!!

 

Tak fordi i kiggede med.

 

HOV forresten! Til jer der undrede jer over hvad der var i pakken fra Hong Kong her forleden… altså før jeg forsvandt og prøvede at sende mig selv til Kina :-), ja så var det en sindsyg LED videolys projektør som jeg glæder mig til at teste op mod en dyr vestlig fætter! Så bare hæng på 😉

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Lars april 27, 2011 - 9:12 am

Fedt indlæg og super billeder – skønt med græsset i forgrunden på det næstsidste billede!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 27, 2011 - 11:44 am

Hej Lars.

Mange tak 🙂 Jeg er også selv lidt vild med græsset.

Besvar
Jesper Elgaard april 27, 2011 - 9:58 am

Søde og dejlige billeder. Det ser ud som om i har fået hende til at slappe godt af, det giver en behagelig naturlighed over hende.
Jeg ser frem til din kommende test, Kasper.
-Jesper.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 27, 2011 - 11:46 am

Hej Jesper.

Ja det tog lidt tid at få hende til at være så afslappet, men da først hun fandt sin hest frem, så gik det helt fint 🙂

Besvar
Anders Dalsgaard april 27, 2011 - 10:22 am

Nu efterspørger du jo kritik, så det vil jeg forsøge at give lidt af.

Hvis man ser på det første af hende synes jeg det lider lidt af grønstik – hendes ansigtskulør ser lidt sjov ud synes jeg. Hun er sikkert glad for sin hest, men jeg fatter ikke rigtigt hvad en laver i billedet, og hvis den skulle være med, synes jeg nok der skulle lidt mere af den med, den bliver lidt amputeret. Det meget lille catchlight i hendes øjne synes jeg ikke så godt om – en større lyskilde havde pyntet en del. Desuden synes jeg det mangler lidt skarphed, men det er generelt for dem alle, men man kan nok ikke forvente bedre fra Nikon 😉 Fokus virker måske som værende en anelse for langt tilbage, men det er lidt svært at vurdere her.

Nummer to af hende er ganske sødt, men hun er lidt rødmosset her synes jeg.

Nummer tre af hende er rigtig fint, men lidt mere lys i øjnene havde ikke skadet.

Det sidste, af den kommende konfirmand, synes jeg er fint, men det passer ikke rigtigt sammen med de andre da det er meget køligere i tonen/hvidbalancen. Jeg ville nok personligt fjerne urenhederne i huden – de er ikke permanente og de pynter ikke så jeg ser ingen grund til ikke at fjerne dem.

Ellers helt fine billeder som de sikkert er blevet glade for, men de var nok blevet betydeligt flottere om du havde lånt ham den flotte fyr på det første billedes kamera 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 27, 2011 - 11:48 am

SÅDAN!! Der var både kritik og et par grejlussinger!!

Superfedt med noget konstruktivt kritik. Når man selv er glad for billederne, kan de nogengange være svært at finde de helt små detaljer som kunne være bedre og dem har du helt ret i.

Jeg regner også med at den kommende konfirmands billeder bliver lidt mere varme som de første når nu jeg kommer igang.

Tak for kritikken.

Besvar
Jimmi Larsen april 27, 2011 - 12:12 pm

Godt indlæg med en god historie.

Jeg er dog ikke enig i at du ikke er fotograf. I mine øjne er alle der tager billeder og nyder det fotografer.

Pis. Jeg lovede ellers mig selv at jeg ikke ville komme tilbage efter jeres Aprilsnar……

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 27, 2011 - 2:41 pm

Jeg er faktisk helt enig Jimmi, så snart man synes det er sjovt og man begynder at sætte sig bedre ind i tingene, kan man nok godt kalde sig fotograf, men jeg venter liiiiige lidt med at tilføje “prof” foran 😉

Og velkommen tilbage forresten 😉 Det ville også være synd hvis du skulle gå glip af alt det vilde vi har planlagt for i år 🙂

Besvar
Konfirmationen! | FotoMalia september 15, 2012 - 8:04 pm

[…] jeg havde jo min supergode assistent fra sidste gang jeg tog konfirmationsbilleder i Norge… eller nååå nej, han kunne ikke hjælpe den dag, så jeg måtte nøjes med.. ikke det […]

Besvar

Smid en kommentar til os