Hvad gemmer der sig i min lille brune kasse

af Brian - fotomalia.dk

Ja nu vil Kasper jo tilsyneladende hellere bruge tid på at male hans jordhule end at vise hvad han gemmer i sin lille brune kasse – så fedtet er jeg ikke, så i dag skal vi se hvad der er i min lille brune kasse.

Hvad der i kassen?

Charlotte (fra kamera kompagniet) er åbenbart blevet træt af at se på mine speedlight mods (altså dimser til mine flash), for hun har lige sendt mig et Honl DSLR kit til at teste. Jeg har flere gange før, kigget på kittet, og jeg syntes det så rigtig spændende ud, men jeg har aldrig rigtigt fået taget springet. Men nu kan jeg lige få det testet, og så se hvad jeg syntes inden jeg ligger en bestilling.

Ja sådan så min fine brune kasse ud, og nu ved i allerede hvad det er der var inden i – ikke noget med at vise den også glemme alt om det her – det er kun Kina Kasper der spiller sådan!

Jeg har kun lige åbnet kassen, flået indholdet ud, også leget lidt med det. Jeg har altså ikke brugt det til noget fornuftigt endnu, så dette bliver mere et “hands on preview” end en egentlig test, den skal nok komme når jeg for det brugt, men i skal da ikke snydes for mine første tanker

Honl Dslr kit

Min første tanke, da jeg kiggede ned i kassen var: ” det plejer vi da bare at lave selv, det der” – og ja der er ikke noget nyskabende over Honl´s produkter, det er i bund og grund hvad lidt pap og lidt gaffa nemt kan omformes til.

Da jeg havde pakket grejet ud, skulle jeg lige til at blive lidt muggen, for da jeg havde lagt det hele op, for at tage et billede af det, gik det op for mig at der kun var en “speedstrap” med og det syntes jeg faktisk var noget forbistret fis – hvad er det for noget nærigt pis kun at sende en speedstrap med – da jeg havde taget billedet, kiggede jeg lige i kassen igen,  for en sikkerheds skyld, og ups der var sørme en mere – godt ord igen:-)

Der er ingen tvivl om at kittet er lavet af rigtig fine materialer og at det er skruet rigtig fornuftigt sammen, det virker faktisk funktionelt og smart.

Kittet indeholder:

  • 1 stk opbevaringstaske
  • 2 stk. Speed Strap
  • 1 stk. 1/4″ Speed Grid (Bicelle)
  • 1 stk. 1/8″ Speed Grid (Bicelle)
  • 1 stk. 5″ Shorty Snoot
  • 1 stk 8″ Regular Snoot
  • 1 stk 8″ gold/silver Snoot
  • 1 stk Speed Gobo Bounce Card (Bounce kort, der er sort på den ene og sølv på den anden side)
  • 1 sæt korrektionsiltre (Korrektionsfiltre til at matche eksempelvis tungsten og flouroscenrende lys)
  • 1 sæt farveeffekt-filtre

Her er hele muletjavsen, altså undtaget den sidste speedstrap som jeg jo ikke havde fundet endnu..

Som sagt ser det godt ud, og jeg tror faktisk at det er noget jeg kommer til at bruge, det hele passer fint i den lille medfølgende taske, som ikke fylder mere end en sammenfoldet reflektorskærm, når alt grejet er pakket sammen i den.

Hele systemet er bygget op omkring at man montere de forskellige “dimser” på speedstrapen, som er monteret på flashen, det virker enkelt og smart, men jeg syntes det er lidt træls at man er nød til at tage speedstrapen af for at montere en dome diffuser – eller er der ikke plads til at vinkle flashhovedet, for speedstrapen.

Her kan i se hvordan Speedstrapen monteres – Den er som sagt i en lækker kvalitet..

Jeg vil lige fremhæve de gels der følger med, for de er faktisk lidt lækre – og så er der to af hver! dejligt. De sidder rigtig godt på speedstrapen, og er enkle og nemme at montere. Men vigtigst af alt så står der på hvad det er for et filter og det er super praktisk, for så kan jeg både sende Mads og Kasper i tasken efter det rigtige filter – de kan trods alt læse begge to!


Gels, i en god størrelse og med navn – Fede detaljer er en gennemgående ting i hele kittet syntes jeg..

Gels er egentlig ikke noget jeg har købt før, for de følger med som standart til Nikons flash, og de farver der ikke fulgte med har jeg selv lavet – Gratis (spørg efter en Lee filter vareprøve i Kamerakompagniet eller ved Geocker, de er som skabt til at lave “DIY” gels). Men jeg syntes faktisk at Honl kittet her virker federe også syntes jeg som sagt at det er et kæmpe plus at der står på hvad det er for et filter – det gør det nemmere når man står i en mørk baggård og roder med gels – har vi ikke alle sammen været der?

Mine gamle gels fra Goecker – Jeg er ikke helt sikker på at Lee havde tænkt at man skulle lave DIT gels af deres vare prøve..

Der findes tilsyneladende en “roll up” filter holder til gel kittet, men den er selvfølgelig ikke med i kittet – belastende, det syntes jeg faktisk godt at Hr. honl kunne have gjort, men det er nok et spørgsmål om mersalg..

De to store snoots der følger med har faktisk en dobbelt funktion, de kan også bruges som “diffusere”, og det glæder jeg mig faktisk til at prøve, for det kunne godt være ret fedt. Også tror jeg faktisk at det bliver lækkert at have et par snoots med, som altid bare er klar til brug.

Glæder mig til at se hvor godt de virker (foto: Honl)

Funktionelt grej eller popsmart bling?

Tja da jeg ikke rigtig har prøvet kittet endnu, så kan jeg ikke komme med en ordentlig konklusion, men jeg syntes faktisk det virker som noget lækkert grej, og jeg glæder mig til at arbejde med det. Meen jeg syntes det er lidt mange penge for noget som er SÅ nemt at lave selv – på den anden side så virker det her noget mere robust og seriøst end hvis man selv har brygget noget sammen, og man skal måske overveje hvad det siger om en som fotograf når man kommer ud til en kunde med hjemmesnittet grej – så jeg tror konklusionen må være “funktionelt bling”!

Er der nogen af jer der har erfaringer med Honl så smid en kommentar!

 

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Anders april 28, 2011 - 12:05 pm

Lige netop det kit har jeg haft kig på i et stykke tid, så jeg vil klart se frem til din vurdering inden jeg smider 200€ i retning af HONL eller Kamerakompagniet 😉

Dejlig med info om, at man skal huske at købe filter-holderen – der findes ikke noget bare midlertidigt i kit’et, vel ?

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 28, 2011 - 8:15 pm

Hej Anders…
.
Nej der er ikke andet end den “store” taske med, og hvis du bare smider dem der i ligger de og skramler rundt. Jeg bruger de plastikposer de var i da di kom til at holde styr på dem i tasken, og det fungere faktisk fint..

Besvar
Theis Poulsen april 28, 2011 - 1:59 pm

Har haft kittet i et stykke tid nu og det er faktisk ret godt, men jeg må indrømme at det helt klart er farve filtrene jeg bruger mest.

Jeg kan dog lige smide et eksempel op på brug af grid til et portræt på bloggen i aften.

//theis

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 28, 2011 - 8:16 pm

Hej Theis..
.
Dejligt at høre at du får det brugt, og ja jeg syntes også de virker lækre, ligger dine bare i tasken eller hvordan holder du styr på dem..
.
Glæder mig til at se dit indlæg..

Besvar
Herning fotograf - Theis april 28, 2011 - 9:44 pm

Så fik jeg endelig min blog post online der var lige lidt andre ting der skulle laves først 🙂

På linket her finder i en lys tutorial der viser hvordan jeg har brugt et honl grid til et portræt.

http://www.theis.dk/blog/index.php/28/04/2011/lys-tutorial-brandmand/

Jeg har honl kitet hvor der følger en lille taske/pose med og den har jeg bare liggende i min fototaske ja.

Besvar
FotoKonkurrence (Flash fotografering) | FotoMalia februar 21, 2012 - 6:53 pm

[…] Hvis du vil læse mere om kittet tryk her […]

Besvar

Smid en kommentar til os