Komodo-kassen (første forsøg)

af Brian - fotomalia.dk

Ja som jer der følger med på Facebook nok har lagt mærke til, så arbejder jeg lidt med kasser i disse dage – faktisk både med store og små kasser.

I dag skal vi se lidt på de første resultater fra en af de mindre kasser!

BLODET FLYDER

Jeg skal snart aflevere en masse Komodovaran billeder til en bog, som regnskoven (i samarbejde med flere) er ved at lave, en del af billederne har jeg allerede fra tidligere, men jeg har også et par idéer som jeg rigtig gerne vil nå at lave.

Specielt har jeg et billede i hovedet, som jeg gerne ville have til at lykkedes, og idéen til det billede stammer faktisk tilbage fra da jeg testede D600 og WU-1b, og dette er et nærbillede af vores komodovaran “Konrad” der spiser – et billede hvor man virkeligt kan fornemme dens manglende manere og se blod og indvolde flyde!

 

HVOR GALT KAN DET GÅ!

Tanken var at fortøjre Konrads mad til jorden, få kameraet helt tæt på med en vidvinkel, og udløse kameraet via en radiotrigger – det lyder jo ikke så kompliceret og jeg tænkte at det billede hurtigt ville være i kassen!

Men til min store overraskelse så er der faktisk rigtig mange ting der kan gå grueligt galt når man arbejder med levende dyr, komplicerede setups, og dyrepasserelever!

_D4A7356(600)

Ja ja ja det her bliver fedt, om lidt sprøjter blodet og indvoldende ud, og jeg får de fede billeder!

De første 13 sekunder gik faktisk ret godt, varanen kom som planlagt hen til kaninen fra den rigtige side, han begyndte med det samme at spise og jeg tænkte…

Det her det bliver sku fedt!

Efter de første 13sekunder – ja det er den tid det tager en komodovaran at binde en Dyrepasserelevs knude op, så gik det mindre godt, for herefter skred Komodo varanen Konrad med kaninen og kom kun sporadisk tilbage foran kameraet – PIS!

_D4A7365(600)

Nej nej nej, hvad fanden sker der lige med den knude der – forpulede elev, det her koster kage!

 

Efter Konrad var skredet med med kaninen var det selvsagt ret svært at styre noget som helst, og jeg var, for at sige det pænt, rimeligt meget på skideren – heldigvis besluttede Konrad en gang imellem at vade lidt frem og tilbage foran kameraet, men det gav jo ikke lige de billeder jeg havde regnet med.

_D4A7398(600)

Okay det er da en interessant vinkel – måske ikke lige billedet jeg habde forestillet mig, men interessant!

 

Hmm det var jo bestemt ikke en del af planen at Konrad selv kunne vælge hvor han ville æde, og jeg tænkte faktisk at jeg ikke ville få et eneste brugbart billede ud af dette shoot – men jeg valgte alligevel at blive, nok mest for at holde øje med at han ikke åd mit grej.

 

VARANEN VED RORET

Til min store overraskelse viste det sig faktisk, at Konrad var totalt med på idéen om et fotoshoot, og på et tidspunkt forsøgte han faktisk at fodre kameraet med kaninen – igen var det ikke lige en del af min plan, og billederne blev da heller ikke specielt brugbare, men det var da en herlig gestus og en spændende tanke fra en varan.


_D4A7462(600)

Jep sådan ser en kanin ud – meget meget tæt på! Interessant vinkel Konrad og tak for indsatsen!

 

Efter lidt tid, gik det tilsyneladende op for Konrad, at det med at fodre kameraet ikke var en specielt god idé, og at han nok var ALT for tæt på i forhold til nærgrænsen på sådan et D4 med en 14-24mm vidvinkelobjektiv.

Efter opdagelsen af nærgrænsen besluttede Konrad sig for, at min opstilling og komposition ikke var helt i orden, og han valgte derfor at flytte lidt rundt på kamerakassen – formentlig for at få en mere “kunstnerisk” udnyttelse af lyset.

_D4A7505(600)

Tja, sådan ser en komodovaran ud – meget meget tæt på!

 

Da det hele var rettet til, mente han at det var tid til et portræt, og han valgte faktisk at posere i hele 8 sekunder – heldigvis var det nok til at få et fint billede af ham og den fine SB900, som han af en eller anden grund mente var smart at få med i billedet (højre hjørne top).

_D4A7534(600)

JA – det er jo nærmest et hæderligt billede – FEDT – og kun 1.5 time efter vi gik igang, det er jo ingen tid!

 

Af en eller anden grund mente Konrad IKKE, at hans bedste vinkel var forfra, så efter det ellers udmærkede portræt, valgte han at posere i LANG tid, men med den anden ende mod kameraet – dette gav nogle “interessante” billeder, men heller ikke lige de billeder som jeg havde planlagt.


_D4A7606(600)

Jeg er nu ikke helt sikker på at Konrad bliver helt tilfreds med denne vinkel, når han ser det endelige resultat – måske den anden vinkel i virkeligheden var bedre?

 


Efter det 2.5 timer lange shoot blev Konrad træt – det er hårdt at spise 2.1 kg kanin, være model og fotograf, så Konrad valgte at tage et hvil med kamerakassen som hovedstøtte! Dette var bestemt hyggeligt, men igen, ikke specielt praktisk, da jeg gerne skulle have mit kamera med hjem – og jeg kunne jo ikke rigtigt hente det når han lå det!

_D4A7538(600)Selv komodovaraner bliver trætte – sådan 2.1 kg kanin ligger jo tungt!

 

Til sidst, ja det er ridser der giver det kunstneriske slørede udtryk på de sidste to billeder – Konrad valgte at ridsede min nylavede kamerakasse, så ja Theis, den er nødvendig!

 

AT BLIVE KLOGERE!

Det er altid fedt at få de fede billeder i kassen, men når det ikke lykkedes, så handler det om at lære noget – dagens shoot har lært mig flere ting, faktisk tror jeg det har været et af de mest lærerige shoot længe.

 Hvad lærte jeg så?

Tja, at man ikke skal lade elever binde knuder, at det er en god idé at fastgøre kamerakassen, at det er nemmere at arbejde med en løsning, hvor man kan fokusere undervejs i shootet (fx via en WU-1B), og at komodovaraner er ret bevidste om, hvilken vinkel de helst vil fotograferes fra.

Når det rigtige billede kommer i kassen skal jeg nok lave en BOB (Bag Om Billedet).

 

 

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Lennard marts 1, 2013 - 10:58 am

Hej Brian

Super historie og nogle MEGET anderledes billeder – dem skal der jo også være plads til …… men kan godt se det havde været federe med involde og blod udover kamerakassen 😉 – må håbe du har fået lavet den ordentligt tæt, når du en dag får billedet i kassen.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 2, 2013 - 10:35 am

Tak Lennard – ja de er blevet lidt sjove, det er skægt at arbejde på denne måde, for man ved aldrig hvad man får.
.
Jeg har fået en ny idé til hvordan jeg løser nogle af problemerne, jeg mangler bare en død ged, en WiFi dims og en lidt mere strømlinet kamera-kasse.
.
Men det er jo det her der gør fotografering sjovt!

Besvar
Jacob Almtoft marts 1, 2013 - 9:46 pm

Sød historie 🙂 Konrad skal da bare have kameraet direkte i munden 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 2, 2013 - 10:38 am

Sød historie?? Er du tosset, det er da hårdt arbejde vi snakke om her 😉
.
Nu har jeg set hvad hans skæl kan gøre ved en kamera-kasse, så jeg har faktisk ikke lyst til at se hvad tænderne kan gøre ved mit kamera..
.
Så ud til at være en god tur i det nord jyske i går – husk at smid noget med i konkurrencen!

Besvar
Anja Robanke marts 4, 2013 - 10:55 am

Hehe…. fantastisk billede-historie omkring et fotosetup! Fedt at du også skriver om det der kan gå galt og så man ikke bare forventer at det pærelet, når man ser det perfekte shoot, men at der har været en del forarbejde og det man ikke kan forvente noget 100%.
.
Men udover det så synes jeg, der er nogle gode billeder. Ved selvfølgelig ikke om de kan bruges til morgen – pøj pøj med det i næste forsøg 🙂 Og bind den knude selv 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 4, 2013 - 7:44 pm

Tak for kommentaren Anja – ja de er faktisk blevet meget sjove…
.
Jeg tror det er meget sjældent at billedet kommer i kassen første gang – det er i hvertfald sjældent for mig!

Besvar

Smid en kommentar til os