Nikon D600 test!

af Brian - fotomalia.dk

Vores gode kammerat Simon fra Nikon har været så flink og modig, at sende et sprit nyt Nikon D600 til test her hos FotoMalia – Simon er jo ellers kendt for at være en ret fornuftig mand, men dette må simpelthen være en hjernebøvs, for det kan jo stort set kun ende galt!

KOMODOVARANER, SAND OG BUSHDOGS

Ja det var faktisk, hvad vi syntes var passende at udsætte det fine nye skinnende D600 for, for at finde ud af om det var noget for os. Men vi har faktisk lige lavet en lille video, så den synes jeg bare du skal læne dig tilbage og “nyde”.

Ja okay – en decideret D600 test blev det måske ikke til, men mon ikke den er til at finde et andet sted på nettet. Jeg syntes simpelthen at den lille WiFi dongle var så fed, at jeg endte med at lege med den i stedet.

NIKON D600

Byggekvaliteten er ikke i samme liga som sin storebror D800 – man kan godt mærke, at der er sparet lidt hist og her, og fornemmelsen af at det kan holde til alt er der bare ikke på samme måde. Det betyder ikke, at det føles som et D5000 (undskyld Mads), nej, det minder nok mest af alt om et D7000, og det er faktisk slet ikke helt skidt.

Nikon-D600

Håndtering og bruger-oplevelse er som forventeligt i orden – man skal lige vænne sig til knappernes layout, som igen minder mere om et D7000 end sine søskende i FX kategorien. Kommer man fra et kamera i Dx000, serien vil man føle sig rigtigt hjemme i en D600!

Langt de fleste af mine billeder er lavet med WU-1b og i et større setup, så det er begrænset, hvor meget jeg kan skrive om billedekvaliteten, men lidt er det da blevet til

_DSC6697-Edit(600)

Nikon D600 – 14-24mm – 14m – 1/60sek – f/6.3 – ISO800 – Wu-1b + iPhone

Jeg fik også faktisk lavet et par billeder med D600, og jeg syntes det er et lækkert “lille” kamera, og helt sikkert en rigtig spændende størrelse i Nikons FX lineup. Billedfilerne ser ret lækre ud, og til trods for sine 24MP leverer den faktisk ret fornuftige billeder ved høj ISO – det er ikke et D4, eller et D3s, men ud fra min meget sparsomme test, er vi faktisk tæt på et D700!

Det er faktisk imponerende, da D600 jo har dobbelt så mange MP som D700.

_DSC6553(600)

Nikon D600 – 70-200mm – 200m – 1/160sek – f/2.8 – ISO3200 – virkelig dårligt lys!

Min eneste rigtige anke er, efter mine meget sparsomme erfaringer, at det er lidt sløvt at arbejde med – man fylder ret hurtigt bufferen med de store filer, og det tager laaaang tid før den er tømt igen (jeg bruget et langsomt SD kort og det er muligt det ville være bedre med et hurtigt). Dette passer meget dårligt til den måde jeg fotograferer på, og det vil helt klart være en deal-breaker for mig.

Alt i alt syntes jeg D600 er et fedt kamera til prisen, og man får RIGTIG meget for prisen – 24MP FX sensor, stor og lyssøger, gode videomuligheder og massere af spændende funktioner og features. Det er sgu´ da ret godt!

WU-1b

I den lille æske finder man som sagt den lille WiFi dongle WU-1b der passer til Nikon D600. Wu-1b giver nogle spændende nye muligheder til ens fotografering, og den er virkelig en fed lille gadget at have i fototasken.

WU_1b_b.high_-1024x882

Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville lave en lille tutorial på, hvordan man forbinder kameraet til sin smartphone via Wu-1b, men det er simpelthen så nemt og problemfrit, at det ville være spild af tid. Det er faktisk så nemt at selv Kasper kunne finde ud af, hvordan det virkede.

_D4A8618(600)

Jeg har leget en del med D600 og Wu-1b og har haft meget få problemer – det eneste tidpunkt jeg rigtig har oplevet at det var MEGET ustabilt var, da jeg havde begravet kameraet under 30cm sand.

_D4A8601(600)

Der er begrænsninger ved dette setup, f.eks. syntes jeg det er en skam, at man ikke kan styre mere end fokusering og udløser – det ville være så meget mere anvendeligt, hvis man kunne styre bare de basale kameraindstillinger fra sin smartphone – dette skal gøres bedre i den næste udgave!  Men alt i alt en fed gadget som trods sine begrænsninger KLART er pengene værd!

Jeg lover at der kommer mere fra bushdog shootet – jeg arbejder i skrivende stund på et “bag om billedet” indlæg fyldt med alle de nørdede detajler som jeg ved du sidder tænker på lige nu… så følg med her på bloggen..

DAGENS LODDER

Ja dagens indlæg, er faktisk tæt pakket med lodder, der er faktisk hele 4 lodder på spil i dag – de fleste af dem har du sikkert allerede fundet, men mon ikke der er et enkelt eller to der driller en lille smule?

Idag kan linket også findes på tilstødende sider!

 

Relateret indlæg

65 Kommentarer

Dorthe december 20, 2012 - 10:37 am

Så er de første 3 lodder fundet og det er ikke enagng frokost endnu.

Tag den Kim 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 10:38 am

Sådan Dorthe!

Besvar
kim december 20, 2012 - 5:58 pm

Jeg hader når hun gør det der!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 7:27 pm

Ja hun er godt nok skrap – du får kamp til stregen!

Besvar
Waseem december 20, 2012 - 12:36 pm

Rigtig godt skrevet. Brugbart og inpirerende:-) Det havde jeg slet ikke tænkt over.

3/4 link fundet. Jagten er gået ind på det sidste lod.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 5:00 pm

Mange tak! – dejligt at kunne inspirere!

Besvar
Jon Detlefsen december 20, 2012 - 12:40 pm

Ha ha, det er sgu en fed video! Og jeg synes, kameraet er super interessant. Joo, der er lidt med farten, men det er jeg sikker på kan forbedres med et hurtigt kort (SD er jo ultra prisbillige i forhold til CF og XQD) og evt. med greb og ekstra batteripower. Det er især spændende med ISO-ydelsen, der ser ud til at være genske hæderlig.

Super indlæg, Brian!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 5:15 pm

Hej Jon.. Takker! (det er kasper der har klippet)
.
Ja jeg er også helt sikker på at det ville arbejde hurtigere med et hurtigere kort – tror faktisk mit er det ældste kort der findes i verden!
.
Det var for lidt jeg testede ISO til at kunne give et fyldestgørende billede af hvad det kan, men syntes det virker lovende!
.
Men det er bestemt et MEGET spændende kamera med en fed kombination af MP og forhåbentlig ISO!

Besvar
Waseem december 20, 2012 - 12:54 pm

Så er dagens opgave løst. Alle fire lod fundet. Det sidste lod var godt nok smart gemt 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 6:42 pm

Ha ha.. godt gået, så er du vist en af de få rå der har alle fire fra idag!

Besvar
Kim Sørensen december 20, 2012 - 10:19 pm

Har du ikke et godt tip i dag så?

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 8:19 am

Så er det vist tid til at betale lidt tilbage!

Besvar
Kim Sørensen december 20, 2012 - 1:51 pm

Nu har jeg fundet de første tre søde links, så må det sidste vente til senere i dag….

Forresten Brian ( eller er det Mads jeg skal have fat i?), mht til den handel fra i går, skal jeg så bare selv komme til Randers og hente det 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 6:43 pm

Desværre… Handlen udløb ved midnat, og jeg har besluttet at beholde det hele selv – jeg skal sku nok komme efter ham pindsvinde manden!

Besvar
Kim Sørensen december 20, 2012 - 10:28 pm

Man kan da ikke bare sådan lige indsætte en begrænsning på når handlen er aftalt 😉 det gælder ikke du 😉

Besvar
Mads - fotomalia december 20, 2012 - 10:43 pm

Jeg må desværre skuffe dig Kim. Det var mig der lod dig tro at udstyret var solgt. Men da jeg er umyndiggjort, så gælder mit skrevne ord desværre ingen ting. Det beklager jeg selvfølgelig 😉

Besvar
Kim Sørensen december 20, 2012 - 10:54 pm

Det var pokkers – her gik jeg ellers lige og glædede mig, og så får jeg ikke engang en guidet tur i regnskoven ud af det ;(

Besvar
Jakob Kjøller december 20, 2012 - 2:13 pm

Det ser godt ud, men hvordan triggede du flashen?

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 6:46 pm

Takker… Godt spottet!
.
Jeg trigger dem med et par Cactus V5. Den på kameraet er monteret på et flashkabel for at få plads til det i kassen!

Besvar
Jakob Kjøller december 20, 2012 - 9:11 pm

Ok, tænkte nok det var noget i den retning. Men så bare ikke at du havde sat en på 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 7:58 am

Det er faktisk sjældent jeg bruger mine cactus, men syntes de er gode til prisen, også er der bare nogen gange hvor det ikke er muligt at holde “line of sight” mellem speedlightsne.. så er de gode at have..

Besvar
Max Emil december 20, 2012 - 5:02 pm

Rigtig fed video! 🙂 Køber man et D600 ved Goecker får man jo sådan en lille satan med gratis.

Er på jagt efter det sidste lod!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 7:28 pm

Mange tak pænt af dig at sige det!
.
Og ja det er faktisk rigtigt!

Besvar
Anja Robanke december 20, 2012 - 5:18 pm

Fedt indlæg – og glæder mig meget til bag om billedet.
Når og hvis det bliver sådan, at du kan styre indstillingerne på iPhonen, så er det jo perfekt til dig med dit job. Synes virkelig det er cool 🙂
.
Nu vil jeg gå på link/lod jagt – opdagende jo ingenting, da jeg var helt væk i indlægget 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 7:32 pm

Hej Anja..
.
Tak for kommentaren – Og ja det er mega cool, det giver nogle meget spændende muligheder. Mit eget kamera har faktisk de muligheder jeg efterlyser, men WIFI dimsen koster bare lige lidt mere (4500 tror jeg nok!)
.
God jagt!

Besvar
Jesper Elgaard december 20, 2012 - 5:45 pm

Det er dælme spændende. Den kan man bruge til at skyde “tethered” til en iPad, når man er ved en kunde jo. Såfremt den virker til D800, men det vil jeg gå ind og kontrollere.

Jakob, mon den stod i Commandermode?

-Jesper

Besvar
Jesper Elgaard december 20, 2012 - 5:54 pm

*hulk* Den virker ikke på D800. *hulk*

Besvar
Anja Robanke december 20, 2012 - 7:03 pm

Jesper… hulker også… virker ikke på mit Canon 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 8:03 pm

Ha ha ha.. Ja det er mega rodent at man ikke kan bruge den på andre kameraer!
.
og nej, det er ikke i commander mode! – den er jo i en lukket kasse 😉

Besvar
Jesper Videbæk december 20, 2012 - 6:29 pm

Jeg er ked af at sige det Nikon drenge, men den slags er indbygget i et Canon 6D.
Focus, lukker, ISO og blænde.
Æv bæv 😉

Besvar
Anja Robanke december 20, 2012 - 7:04 pm

Se deeeet var interessant 😀 Har du evt. et lækkert link, hvor man kan læse mere om det 😀

Besvar
Jesper Videbæk december 20, 2012 - 7:09 pm

Jo da.
http://www.canon.dk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_6D/
.
I bunden er der link til fjernstyringsappen.

Besvar
Anja Robanke december 20, 2012 - 7:37 pm

Tak – se det var spændende læsning 🙂 Men puha dyrt for en hobby fotograf som mig 😉

Besvar
Jesper Videbæk december 20, 2012 - 7:43 pm

Joo – men det er jo snart jul 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 8:17 pm

Ja ja ja – mester, men det er jo mega smart med sådan en lille dims som helt vildt nemt bliver væk – det kan man jo ikke med din – HA
.
Spøg til side – det er jo det eneste rigtige, og mon ikke Nikon følger efter når de nu har presset de sidste klejner ud af folket?

Besvar
Lars Holst Hansen december 20, 2012 - 7:18 pm

Hej! Interessant video og fed brug af wifi! har selv snuset lidt til WIFI fjernbetjening med Nikon D4 (og senest GoPro Hero3). Med D4 synes jeg at forsinkelsen er meget begrænsende til bevægelige motiver både hvad angår live view og ikke mindst udløserrespons. Det er også en stor begrænsning at man kun kan tage et enkelt billede af gangen og ikke en sekvens. Hvad er jeres erfaringer m WU-1b og respons?

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 20, 2012 - 8:27 pm

Hej Lars..
.
Umiddelbart syntes jeg det mindre meget om D4 og WT-5… Men jeg har ikke leget så meget med Wt-5 (jeg håber at få en til låns her i januar)
.
Det jeg har haft bedst erfaringer med er en radiotrigger også bare køre så billederne kommer over på ipad/computer – så har man stadig hastighed, men mistet selvfølgelig live view..
.
Tak for din kommentar

Besvar
Lars Holst Hansen december 20, 2012 - 8:51 pm

OK! Har ikke selv prøvet WT-5 men tilgengæld et MEGET billegere alternativ i form af en ASUS router/acces point/repeater som beskrevet her: href=”http://www.hilmer-koch.dk/forum/threads/nikon-wt-5-wireless-transmitter.807/#post-2878
Går ud fra at WU-1b kun tillader enkeltbilleder.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 8:11 am

Det ser sku også ret spændende ud, men ud fra hvad du skriver, så tror jeg faktisk at WU-1b virker hurtigere – hvis man holder “udløserknappen” nede, så syntes jeg faktisk at responstiden var ok – største problem var ventetiden til næste billede kunne tages….
.
Det kræver tålmodighed og timing at fotografere på denne måde…
.
Jeg har tidligere arbejdet på et lignende måde (dog ikke trådløst) men det gav nogle fede muligheder! (https://fotomalia.dk/re-post-naturen-er-tættere-pa-end-du-tror-fugle/).
.
Jeg syntes din løsning ser rigtig spændende ud, (kunne det være en mulighed at jeg kunne låne setuppet for at lave en test mod WT5?)
.
Tak for inputs, det er så fedt når i smider noget den anden vej også!

Besvar
Lars Holst Hansen december 21, 2012 - 10:41 am

Hej igen,

Har selv tænkt på at teste WT-5 men den er jo latterligt dyr! Du må gerne låne min ASUS med tilhørende batteri hvis du vil sammenligne med WT-5. Check også
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-12721-12406 for alternativer/tests.

Til Liveview bruger faktisk trådløs videotransmission beregnet til såkaldt fpv flyvning a la http://www.kopterworx.com/FPV-sets/12-Channel-900Mhz-15W-Tx/Rx Fordelen i forhold til WIFI er en relativt stor rækkevidde (i DK er der dog visse begrænsninger i frekvenser og sendestyrke). Selve udløseren har jeg udløst med enten pocketwizards eller standard RC udstyr samt et lille relæ (http://www.dimensionengineering.com/products/picoswitch)

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 2:50 pm

Det ser fandme spændende ud… jeg ville rigtig prøve og låne dit grej – det kunne være fedt at sammenligne og se hvad man får ekstra for det mange penge!
.
Jeg skriver lige en mail når jeg får den anden hjem?

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 3:11 pm

Må man spørge hvad du bruger det til?

Besvar
Lars Holst Hansen december 22, 2012 - 4:06 pm

Har brugt det til en fotorobot til dyr i Nationalparken i Nordøstgrønland.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 22, 2012 - 11:52 pm

Hej Igen…
.
Det ser fandme spændende ud – og en spændende side du har dig…
.
Det ser også ud til at være et lækkert setup du har med din robot.
.
Glæder mig til at se mere fra dit setup!

Besvar
Lars Holst Hansen december 23, 2012 - 8:56 pm

I afsnittet Wireless networking @ http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-12721-12406 viser Rob Galbraith at WT-5 ikke var hurtigst.
.
Han vurderer dog at det har sin fordel at det er lille og kompakt og kan efterlades på altid hivs ens stil er at skyde wirelessly tethered (især pressefotografer har vel behov for den forbedrede worflow hastigt noget sådant kan afstedkomme).
.
Jeg havde desværre ikke den store succes med fotorobot med mit primære motivmål nemlig moskusokserne. De blev simpelthen bange for den og jeg havde desværre ikke tid nok til langsomt at vende dem til den.
.
Tilgengæld fik jeg gode resultater med stationær fotofældeteknik – noget jeg vil udvide omfanget af meget næste år.
.
Jeg overvejer evt. at lave en stationær “robot” hvor “bare” retning og evt. zooming kan kontrolleres og her kan en form for trådløs live view jo være handy (http://www.youtube.com/watch?v=9eED6Uot0Yw læg mærke til at der tilsyneladende er video optagelse og transmission af det optiske søgerbillede – sandsynligvis for at minimere forsinkelse).
.
For mere fotorobotinspiration se da http://www.burrard-lucas.com/beetlecam

Besvar
Jesper Elgaard december 20, 2012 - 11:20 pm

Link 4…. Grrrrr….. Godnat. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 8:18 am

He he he Elgaard – hvis du syntes det den er svær, så vent du bare til den der kommer d. 21…
.
Mon ikke der falder et hint i kommentarene idag!

Besvar
Jørgen Lawaetz december 21, 2012 - 12:12 am

Waseem – det må være din tur til at smide et par hints til det sidste link.. 🙂

Jeg kunne i hvert fald godt bruge det.. hehe

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 8:19 am

Ja det vil jeg faktisk også sige er på sin plads… Nu må der betales lidt tilbage!

Besvar
Waseem december 21, 2012 - 11:31 am

@ Kim – Jeg beklager at jeg ikke havde mulighed for at skrive noget i går, jeg var haste bestilt til noget fotoopgave i går.

@ Jørgen – Det er helt i orden. Jeg vil anbefale at du ser “Test af Nikon D600 og Wu-1b” igen og igen 🙂

@ Brian – Hermed betalt tilbage 🙂

Besvar
Anja Robanke december 21, 2012 - 12:16 pm

Nu har jeg set den igen og igen… fatter ingenting 😀 Men er da blevet klogere på den dims til Nikon D600 😀

Besvar
Lars Holmgaard december 21, 2012 - 12:25 pm

Jeg kan sgu heller ikke finde det dumme link…!

Besvar
Anja Robanke december 21, 2012 - 12:35 pm

Jamen, hvis du ikke kan, så er jeg mere rolig 😛
Så behøver jeg ikke at finde det 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 2:46 pm

LARS… kom nu!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 2:45 pm

Hmm.. Har i set videoen på YOUTUBE?

Besvar
Anja Robanke december 21, 2012 - 2:55 pm

Jeps – og i HD, så jeg kunne se detaljer på alle mulige ting… Og de tal og bogstaver jeg har fundet har ikke været noget link… 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 3:13 pm

Hmm måske er det ikke VIDEOEN der skal kigges så meget på – ?

Besvar
Kim Sørensen december 21, 2012 - 5:59 pm

Så fandt jeg den også – dog mener jeg personligt at det er svindel, da der belv sagt i de første dage at man kun skulle lede videre på sider man kom til via et bitly… 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 6:21 pm

Svindel… Det var alligevel ikke så lidt 😉
.
Der står faktisk i indlægget at den svære kan findes på tilstødende sider!
.
Beklager hvis formulering var for uklar og du har ledt forgæves..

Brian - fotomalia.dk december 21, 2012 - 3:34 pm

He he he… det fjerde link er faktisk sværre end jeg havde troet – jeg havde faktisk selv svært ved at finde den igen, men den kan findes, og der er allerede flere der har fundet den!

Besvar
Waseem december 21, 2012 - 4:20 pm

Jeg undrer mig over at Lars ikke har fundet det endnu. Han er jo en af de der geni’er, der bryder gennem lydmuren 🙂 Brian har lige oplyst jer et godt hint, se udover videoen 🙂

Besvar
Lars Holmgaard december 22, 2012 - 10:58 am

FUNDET! God damn… den var overraskende. Godt gemt! 😉

Besvar
Nikon D600 vs. Nikon D800 | FotoMalia februar 7, 2013 - 8:25 am

[…] Som sagt har jeg faktisk testet både D600 og D800, men har bare ikke fået skrevet en test på D800. Vores D600 test havde lidt et andet fokus, men den kan du læse her . […]

Besvar
At Fotografere Komodovaranen | FotoMalia marts 1, 2013 - 10:14 am

[…] ville have til at lykkedes, og idéen til det billede stammer faktisk tilbage fra da jeg testede D600 og WU-1b, og dette er et nærbillede af vores komodovaran “Konrad” der spiser – et billede […]

Besvar
Nikon Pro magasin | FotoMalia april 6, 2013 - 1:32 pm

[…] kender I allerede lidt til, for den har faktisk været på bloggen tidligere, da vi skrev om Nikon D600 og WB-u1. Det er et af bushdog-billederne de har valgt at trykke, sammen med vores en lille fortælling om […]

Besvar

Smid en kommentar til os