8. December – iPhone HDR!

af Kasper - fotomalia.dk


Jeg har fået den fedeste iPhone app til dato.

Denne app er ikke bare et lille dumt program som alligevel ingenting kan… Nej den er helt genial!

Der findes mange forskellige måder at lave HDR billeder på sin iPhone eller android mobil, men der er INGEN der gør det så godt som Pro HDR appen.

Den gamle 3gs kan stadig!

Yes, det er stadig muligt at få apps til sin gamle 3gs, selvom de fleste yuppier er gået over til den meget mere fancy 4g…. pladder!

Det er jo ingen hemmelighed at kameraet på iPhone – eller telefoner generelt er uhyggeligt dårligt og støjforholdene er elendige. MEN det ændrer ikke på det faktum at der bliver taget en millon gange flere billeder med mobiltelefoner end der gør med professionelle high end kameraer – tror jeg nok… Og når nu man – som jeg, bruger sin telefon rigtig meget til at tage billeder, så kan man da ligesågodt prøve at få det bedste ud af det… det her lille program gør det pludseligt MEGET sjovt at tage billeder igen.


Pro HDR er vanvittigt simpelt. Valgmulighederne er auto – hvor telefonen selv vælger hvordan billederne skal belyses.. Manuel – hvor man selv vælger hvordan de skal belyses, eller Library – ja… hvor man kan vælge at sammensætte to billeder fra ens fotobibliotek på mobilen.

Den jeg benytter mest er selvfølgelig Auto, da de andre bliver liiiiige lidt for komplicerede.

Dette billede er taget helt normalt med iPhonens kamera uden at fifle med noget. Det er fladt og himlen er – som altid, udbrændt. MEEEEEEN!!

Prøv så lige at se det her!! Ja jeg ved godt at motivet ikke er det mest spændende, men det illustrer fint hvad appen kan.

Himlen er rigtigt belyst og jorden er ikke helt sort. Næsten helt perfekt! Det bedste man kan gøre er at stille sin telefon et sted hvor den står helt stille mens den tager billederne, ellers kan de godt blive lidt fnidrede.

I auto mode, skal man bare komponere billedet selv og trykke på skærmen, så sker alt helt automatisk…

Først prøver appen at belyse det helt mørke i billedet korrekt…

Så finder den de lyseste zoner i billedet og belyser dem korrekt…

Når den har analyseret sig frem til de lyse og mørke steder i billedet tager den to billeder. Et for det lyse og et for de mørke. Derefter sætter appen billederne sammen – det tager cirka 10 sek.


Voila! Så har du et HDR billede. Coooool. Nu har man så nogle forskellige muligheder for at justere brightness, kontrast osv.

Ja ja… jeg ved godt det ikke er det pæneste billede, men det eneste sted iPhonen får lys fra er fra lampen, så der bliver en del støj i billedet, men det viser hvor langt man kan strække kameraets grænser med denne app.

Her er lige sidste eksempel, så skal jeg nok la jer fred..

Igen et meget fladt billede taget på helt almindelige indstillinger med telefonens eget kamera program. Det er egentlig ok, men bare ikke helt ok nok… synes jeg..

Men når man så bruger Pro HDR, så er sagen en helt anden!


Havde jeg nu brugt den manuelle indstilling for lys og mørk, havde det måske været lidt bedre, men det var håndholdt, så jeg kunne ikke stå og tappe på skærmen samtidig.

Pro HDR får helt klart nihundredenioghalvfems ud af hundrede herfra! 🙂

Tak fordi i kiggede med. Og god jul. HOV… nu vi snakker om jul… har i husket at deltage i vores julekalenderkonkurrence??

Hvor mange er egentlig stadig med, eller er der mange der mangler nogle dage?

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Catarina december 8, 2010 - 8:45 am

Hi hi fundet – næsten for let i dag. Var jo begyndt at tro at de blev sværere og sværere. 😀

Besvar
Gorm Branderup december 8, 2010 - 8:52 am

Jeg har på fornemmelsen, at der indtil nu er mange som er med. De folk som følger jeres blog, ligger med overvejende sandsynlighed i et segment hvor en snert af teknik har deres interesse. Derfor tror jeg heller ikke de føler sig skræmt af jeres tekniske udfordringer i form af tags. Det er mere et spørgsmål om tålmodighed med, at finde dem.
Men hold gejsten oppe, I gør et fantastisk stykke arbejde!

Besvar
Brian december 8, 2010 - 9:22 am

Bare rolig Gorm, gejsten er høj! Vi hygger os helt vildt med at lave bloggen så vi skal nok klø på..

Det er dejligt at se at der er så mange der følger med..

Besvar
Brian december 8, 2010 - 9:20 am

Jaa den var lidt nem idag, men Kasper er jo heller ikke så computer stærk, er faktisk overrasket over at han overhovedet kan finde ud af at lave et link…

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 8, 2010 - 9:29 am

Jeg ska gi dig link skal jeg!

Vidste i godt at Brians nye åååååh så fantastiske iPhone, slet ikke kan læse QR koder og at han ofte tisser i sengen?

Det var det eneste jeg lige kunne finde på… Men det er jo rigtigt!!

Besvar
Frederik Overgaard december 8, 2010 - 11:52 am

Fundet..

Bare for at være sikker, så ved i godt at iPhone 4 som standard kan tage HDR billeder..? Det er indbygget i kamerafunktionen, og fungerer super godt.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 8, 2010 - 12:18 pm

Hej Frederik.

Ja det er helt korrekt at iPhone 4 kan tage HDR billeder med standard funktionen i telefonen.
Jeg har desværre ikke en iPhone 4 jeg kan lave modtests med og da Brians evner nok ikke helt rækker til at lave en gennemgribende test, må jeg desværre holde mig til det jeg kan læse på nettet.

Inden jeg lavede dette indlæg læste jeg en masse på diverse fora om hvilken HDR app til iPhonen folk synes der var bedst og der stødte jeg på flere som menete at denne Pro HDR var bedre en iPhonens indbyggede.

Jeg skal selvfølgelig nok lave en sammenligning når jeg får en 4g 😉

Besvar
Frederik Overgaard december 8, 2010 - 12:22 pm

Så forstår jeg bedre 🙂

Troede du sad med 4’eren. Sidder også selv med 3gs, så har faktisk kun prøvet venners og kan derfor ikke sige hvad der var bedst, men er lidt nysgerrig på af finde ud af det..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 8, 2010 - 9:54 pm

Frederik, du skal ikke være ked af at du sidder med en 3gs, den kan man trods alt stadig ringe fra uden at man skal holde på telefonen med en tang og vikle den ind i sølvpapir 🙂

Jeg tror den næste opdatering til Iphone 4g er sådan en gammel motorola antenne som kan skydes op i en meters højde så der er signal 🙂

Besvar
Frederik Overgaard december 8, 2010 - 11:06 pm

Hehe, det er jeg sandelig heller ikke – jeg elsker hver dag med den og har efter hånden svært ved at undværre den. Venter på den hvide (eller 5’eren) kommer med at skifte.

Både parabol og ekstra hånd er da kommet – i hvert fald på Scoopertino. Ved ikke om du kender dem, men det er en flok apple fans, med god selvironi. Se link for den fantastiske iDish. De har også iHand og Megabars til samme formål 😉

http://scoopertino.com/beyond-the-bumper-apple-introduces-idish-for-iphone/

Kasper - Fotomalia.dk december 9, 2010 - 11:07 am

Ha ha ha ha 🙂 Genialt link Frederik, tak for det 🙂

Jeg synes lige alle iPhone brugere skal tjekke Frederiks link.!

Besvar

Smid en kommentar til os