I National Park Thy TV – og lidt om mit næste foredrag…

af Brian - fotomalia.dk

I sidste uge var jeg et smut i Thy, for at fortælle National Park Thy lidt om det jeg skal fortælle mere om på fotofestivalen i år – nemlig mit arbejde med fotofælder, remote kamera og andet teknisk fotosjov.

Se indslaget, og se lidt mere om, hvad det er jeg skal fortælle om her.

 

 

NATIONAL PARK THY TV

Interviewet til National Park Thy TV var en del af et større tema omkring naturfotografering, og i hele den 30 min lange udsendelse var der mange andre spændende fotografer med – bla. fuglefotografen Lars Dahl, makkerparret Jens Kristian Kjærgård og Karsten Bjørnskov, der sammen har lavet bogen “Nationalpark Thy – natur i særklasse” – og vores gode makker Jon Detlefsen fra fotofestival.dk som fortæller lidt om årets fotofestival.

Du kan se hel indslaget lige her.

Nationalpark TV 14/9 2013HD from Nationalpark Thy on Vimeo.
Jeg har som sagt tidligere aldrig rigtig været i Nationalparken, så jeg syntes det var fedt lige at snuse til det, også selv om det kun var meget hurtigt, selve interviewdelen tog heller ikke mange øjeblikke, men både Jon og jeg fik da skudt et par billeder, så dem vil jeg da også lige dele et par af.

_D4A9783(600)

Jon fortæller om, hvad der meget snart sker lige her på kanten af national parken, og hvorfor det er så vigtigt.

 

_JGD6224(600)

Der er så meget man gerne vil sige, men så kort tid at sige det på – og inden man syntes man er kommet igang, så er interviewet slut.

 

_D4A9804(600)

Ja og udsigten er heller ikke værst når man står på kanten af Danmarks sidste vildmark.

 

TEKNIK OG KREATIVITET

For lidt under et år siden spurgte Jon og Carsten (folkene bag fotofestival.dk) mig om ikke jeg ville holde et foredrag på dette års festival – det ville jeg rigtig gerne, men jeg må faktisk også indrømme, at jeg blev en lille smule ydmyg, for der har virkelig været nogle fine fotografer på programmet, så der var noget at leve op til!

Jon og Carsten ville gerne, at jeg skulle bidrage med noget teknisk, og det syntes jeg lød som en spændende udfordring!

Efter cirka 11 måneders overvejelser er jeg kommet frem til, at mit foredrag bl.a. kommer til at omhandle, Pir-sensore, infrarøde trigger, highspeedfotografering, stroboskop flash og remote kameraer. Så må vi håbe, at det er teknisk nok for fotofestivaldrengene.

_D7A6167-Edit

Der ligger mere end 100 arbejdstimer i billedet herover, men på fotofestival afslører jeg alle hemmelighederne bag.

 

Ud over alt det tekniske, så er det mit mål at fortælle lidt om, hvordan alt det tekniske nørderi giver mig mere kreativt overskud når jeg arbejder med mindre komplekse billeder. For udover nogle tekniske billeder, så har nørderiet faktisk en spændende bieffekt.

For ikke at skæmme alle væk med mine nørderier, så vil jeg også vise lidt om, hvordan man selv kan komme igang med at lege lidt med fotofælder – for det er faktisk slet ikke så svært.

_C3A2312(800)

Selv lige ude i haven er der masser af muligheder for at udfordre sine tekniske evner – eller i hvertfald have det sjovt.

 

Jeg glæder mig allerede til at dele alle mine små finurligheder, så er spørgsmålet nok bare om 60 minutter er nok – men ellers er der vel nogen der stopper mig. Ud over at jeg glæder mig rigtig meget til at åbne foredragsballet om lørdagen, så glæder jeg mig også meget til at se, hvad alle de andre fotografer har at byde på.

Jeg kommer ihvertfald til fotofestival 2013, men gør du?

 

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Kim Sørensen september 16, 2013 - 9:27 pm

Brian for filan, det er snart lidt pinligt sådan som du overanstrenger dig med pindsvine-billeder for at slå din blog-kollegas tidligere billeder….

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 16, 2013 - 9:30 pm

Ha ha ha ha… Jeg ved det, men jeg må jo gøre et eller andet for at få rettet op på mit ry 😉

Ikke at der er noget der kan slå Mads pindsvin – det var jo verdens klasse!

Besvar
Mads - fotomalia.dk september 16, 2013 - 9:45 pm

hahahahaha – det er nemlig rigtig Kim. Jeg forstår heller ikke at han bliver ved med at kæmpe – men han skal jo have lov til at klynge sig til håbet. Hvem ved måske lærer han endda at tage nogle gode billeder med alt den øvelse.
.
Ja selv flagermuse-billedet var jo heller ikke blevet til noget, hvis jeg ikke havde tilbudt min hjælp som væg-bygger aka. skraldesæks-opsætter. Men det hører man jo nok mere om i Brian foredrag 😉
.
– Mads

Besvar

Smid en kommentar til os