HVEM RYDDER OP I HAVEN (REPOST)

af Brian - fotomalia.dk

Jeg er lige så stille gået i gang med at forberede mig til min tur til Ecuador her til maj. Dette betyder, at jeg er ved at støve mine fotofælder lidt af og kigge lidt på de ting jeg har lavet med dem tidligere – derfor har jeg gravet dagens indlæg frem, og tænkte, at det godt kunne få en tur mere på “forsiden”!

Tag et kig.

FORHISTORIEN

Min kone fodrer ofte vores hund ude i vores MEGET lille have. Dette foregår ved, at hun spreder foderet rundt i hele haven, så hunden kan bruge en masse tid på at finde det.

Nu er det bare sådan, at vores hund enten er mega doven eller mega dum, for det er meget sjælendt at den spiser op, og det betyder at haven er fyldt med hundemad når vi går i seng. Dette er jo ikke specielt interessant, og nok ikke lige hvad du havde tænkt dig at læse om, da du valgte at slå vejen forbi vores lille side, men lad mig lige fortsætte.

Hver morgen, når vi kommer ud i haven, er alt det mad der lå fra dagen før væk, og da det ikke er vores dovne køter der har været på rov, tænkte jeg, at det ville være spændende at undersøge hvem det er der rydder op!

 

HVEM KAN DET VÆRE?

Jeg havde lidt en idé om, hvem det kunne være, for vi ser ofte pindsvin omkring huset, og jeg må blankt erkende, at det var lidt det jeg håbede på, for jeg syntes de er lidt seje, og jeg har længe gået med en idé til et pindsvinebillede inde i hovedet.

 

IDÈ OG OPSÆTNING

For at have et eller andet at gå ud fra, håbede jeg bare, at jeg havde ret i mit gæt om, at det var pindsvin, og min idé tog udgangspunkt i dette.

Jeg ville gerne lavet et billede der fortælte, at der sker spændende ting lige ude i de danske haver, mens vi bare sidder og ser flimmer. Min stue var altså en vigtig del af min historie og skulle derfor med.

For at fange svinet brugte jeg selvfølgelig en af mine fotofælder. I første omgang brugte jeg en “Aktiv”-fælde, som jeg fik arrangeret, så den dækkede det område hvor jeg gerne ville fotografere pindsvinet, og så min stue var en del af baggrunden, jeg fik ligeledes arrangeret lys og kamera, så det hele gik op.

Simpelt setup ikke?

For at at forsøge at styre pindsvinet ind til kameraet på den rigtige måde, lavede jeg en barriere og lage et spor at foder, som den forhåbentlig ville følge, da den så ville vende rigtigt på billedet. Jeg lage efterfølgende en lille bunke foder der hvor jeg gerne ville have pindsvinet til at ende. Nu var der igen kun tilbage at vente.

 

GREJ:

  • Nikon D300
  • Sigma 10-20mm
  • SB900 (Master) på TTL flash kabel
  • 2 SB800
  • Aktiv fotofælde
  • Hjemmelavet vejrbeskyttelse til kamera
  • Flashkondomer aka. Plast poser
  • Manfrotto Magic arm
  • 2 Justin klamps

 

Trampolin + Magic arm = Stativ

 

HVEM GIK I?

Der gik faktisk kun 7min fra jeg havde slukket lyset i stuen, til der var det første dyr i fælden, jeg var ikke faldet i søvn, og da den ene blitz stod inde i stue var jeg slet ikke i tvivl om, at der var gevinst (jeg sov på sofaen for at holde lidt øje med fælden – en SB800 på 1/4 af fuld udladning virker ret kraftig når man ligger i et helt mørkt rum), jeg fløj op for at se, hvad der var gået i, men der var ingen.. hmm jeg lagde mig ned igen, og 3 min efter fyrede flashen igen. Jeg kunne stadig ikke se noget, så nu blev jeg stående for at se om der kom noget tilbage og det gjorde der…

En stor fed hankat!

Tja – ikke lige det jeg havde håbet på, men ok..

Nå katten åd alt mit lokkemed, så jeg måtte lige ud og fylde op (I får ikke det billede af mig der fylder foder på i underhylder – det er ikke noget kønt syn). Så var det hele klar igen og jeg lagde mig ind på sofaen igen og tænkte, nu sker der nok ikke mere, men 6 min efter skød fælden igen, jeg tænkte, at det nok var den skide kat igen, men ville lige tjekke, og hvem var kommet på besøg.

Yeeees det virkede, og den rigtige gæst kom på besøg.

Det er fandme fedt når ens plan virker, og når der så kommer billeder i kassen så er det jo ekstra godt.

Der kom alt i alt 28 pindsvinebilleder, 7 kattebilleder (to forskellige) og et enkelt billede af en halvfed, meget bleg mand i kassen i nat – Hehe jeg tror jeg skal på jagt igen i nat!

 

HVAD HAR JEG LÆRT?

Jeg er egentlig nogenlunde tilfreds med billedet, men jeg har fået endnu en erfaring med vores fotofælde, som skal laves om i næste version. Fælden tager kun et billede (jeg har sat kameraet på Single shoot) når strålen bliver brudt, og så længe objektet ikke fjerner sig fra strålen nulstiller fælden ikke. det vil i praksis sige, at hvis svinet sætter sig der hvor strålen er, og først flytter sig når den er mæt, får jeg kun et billede.. Hmm det skal lige justeres.

 

 

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Kim Sørensen marts 29, 2013 - 6:16 pm

De billeder kommer jo ikke i nærheden af de tidligere pindsvinebilleder her fra siden 😉 virker nærmest en smule amatøragtigt 😉

Besvar
Mads - fotomalia.dk marts 29, 2013 - 6:32 pm

Hahaha 🙂 du har så meget ret Kim 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 31, 2013 - 9:18 pm

Ha ha ha… jeg havde helt glemt mads’ billeder – nu er det jo helt pinligt med dem her!
.
Godt set!

Besvar
Klaus Dræby marts 30, 2013 - 4:47 pm

Fedt og sjovt, husk lige at skriv når du sætter det op næste gang, og så lige din adresse tak 🙂

Spøg til side….hvor får man fingre i selve den aktive fotofælde…altså dimsen der siger “skyd for helvede” til dit kamera….

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 31, 2013 - 9:20 pm

Ja ja der kan man bare se Klaus, jeg vidste du inderst inde var til Nikon, men sælg nu bare det der grej du har også køb et i stedet for at stjæle mit!
.
Man ken ikke rigtig købe en trigger, eller det kan man, men de koster alt for meget – vi har ombygget en infrarød alarm..

Besvar
Klaus Dræby april 1, 2013 - 8:14 am

Nåååååå ja det kan jeg godt huske du har vist mig, findes der en vejledning i hvordan man foretager sådan en lille ombygning???

Jo jo, ville hugge det, men da bestemt ikke for at tage billeder med det, der var nærmere tale om en form for rituel afbrænding 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 1, 2013 - 8:17 am

Ha ha ha… Jeg vælger stadig at tro på du er Nikon mand – du ved det bare ikke endnu!!
.
Jeg tror aldrig vi fik lavet en vejledning – har du prøvet at søge på fotofælde?

Besvar
Lars Holst Hansen april 1, 2013 - 9:30 pm

Jeg er selv igang med at lave et par fotofælder mere. Min første var lavet med en “alt for dyr” udløser… Nu prøver jeg med disse; http://www.snapshotsniper.com/SSII.htm

Jeg skal lige høre Brian hvad i gør mht filterglas – altså glas til at beskytte objektivet. Bruger I vinduesglas eller dyre store uv-filtre?

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 1, 2013 - 10:13 pm

Spændende… Min pir er bygget fra en underlig lampe jeg fandt i Aldi… 🙂
.
Men jeg er stadig mere til min IR…
.
Jeg tør næsten ikke sige det, men vi har faktisk brugt plexiglas på den jeg havde med til Ecuador sidst… – men jeg vil gerne lave en ny, da det er langt fra optimal!
.
Det er ok om natten, når man selv kan styre lyset, men om dagen når fælden kan være udsat for modlys er det meget skidt!!
.
Jeg tror jeg vil finde en anden løsning!
.
Du kan se vores først prototype her (https://fotomalia.dk/vejr-beskyttelse/) men den er blevet noget modificeret siden!
.
Vi bør altså lige mødes – du skal ikke forbi randers i den nære fremtid?

Besvar
På grævlinge jagt med Fotofælde juni 1, 2015 - 7:59 pm

[…] ved ikke, hvad der er med mig og hankatte; jeg syntes jeg har oplevet nogenlunde det sammen tidligere , men så let giver jeg selvfølgelig ikke […]

Besvar

Smid en kommentar til os