BRUGER DU KONDOM TIL DIN KAMERATASKE?

af Brian - fotomalia.dk

Da jeg har haft den ondeste tandpine de sidste par dage er dagens indlæg ikke det mest fototekniske eller komplicerede, jeg vil faktisk gå så langt som til at sige at det grænser til det lidt fjollede.

I dag tager vi et kig på hvad man kan gøre når man skal have sit grej med i en kano, 6 timer op af en brusende flod, hvor risikoen for kæntring er større en for at komme i mål med tørre sko!

VERDE SUMACO

For at nå til Verde Sumaco, Indianer samfundet jeg besøgte i Ecuador i 2009, skal man sejle op af en til tider ret vild flod, og det sætter selvfølgelig sine krav til hvordan man opbevare sit kamera grej!

_DSC4423

Mad, grej, tøj, skolemateriale, generator, benzin og diverse fylder en hel del i sådan en kano!

Nu er det jo ikke en helt almindelig kano, den er noget større end dem vi kender fra “hyggeture” i Gudenåen – men der skal jo også lidt plads til, med at det grej vi havde med (det skal siges at vi også havde et års forbrug af skolemateriale med til samfundets skole).

Det meste af sejlturen er meget stille og rolig, men der er passager hvor vandstanden er meget lav, og dette betyder at alle mand må hoppe i vandet og hjælper med at skubbe kanoen over det runde sten på flodbunden!

_DSC4484

Alt grejet og kanoen vejer godt til, så alle må give en hånd! – altså ud over fotografen, for han skal jo forevige situationen!

Turen sidste gang forløb ret udramatisk, men det handler jo om at være rigtig godt forberedt for man ved aldrig hvad der kan ske, og specielt de steder hvor floden bliver smal og strømmen kraftig, kan det gå helt galt – kæntring er på ingen måde unormalt

Men hvad gør man så for at holde grejet tørt og sikkert? Det får du et rigtig jungle tip til lige her

 

Det er en fantastisk tur, og jeg glæder mig allerede til jeg skal afsted igen til Maj, for regnskoven er flydt med fede oplevelser, tænk bare at selv transporten er en oplevelse!

_DSC4443

Carlos i færd med at navigere uden om de lavvandede områder i floden

 

Tak fordi du kiggede med i årets mest ubrugelige indlæg – tror de to rodbehandlinger har haft indvirkning på min koncentrationsevne, men lad os håbe vi når det normale niveauet når jeg er trappet ud af de store mængder smertestillende igen!

Om ikke andet så håber jeg at i nyder billederne! – Som bonus info, så kan man få et lækkert makroobjektiv for det samme som en enkelt rodbehandling koster, hertil kommer så nummer to og ferie tillæg… der røg grej kontoen vist lige i bund!

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Ard Jongsma marts 29, 2013 - 3:46 am

Nu ikke så bitter Brian. Det er sgu da også fedt for tandlægen at det nu er hám der kan købe to lækre makro-objektiver! Plus en ferie.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 29, 2013 - 7:49 am

He he he.. Ja sådan havde jeg da ikke lige tænkt på det, men det er jo rigtigt..
.
Jeg kan godt se at dette ikke var en af mine store bedrefter, men jeg tror mest bitterheden kom i at jeg ikke rigtig gad ligge på sofaen mere – det var ikke lige det jeg havde tænkt at bruge ferien på!
.
Men jeg vender frygteligt tilbage – det lover jeg!

Besvar
Karsten marts 29, 2013 - 2:17 pm

2 rodbehandlinger på én gang – hmm., jeg troede ikke, det var så vanedannende.

Når nu tandlægen investerer i nye makroobjektiver, så kan du vel også få et flot makrofoto af din rodbehandling med i prisen?

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 29, 2013 - 2:22 pm

He he he, ja det burde da være med i prisen – de var ikke på en gang, han var så flik at splitte dem ud på to, eller det vil sige at han lavede den ene tand og rodbehandlingen i første omgang – men så viste det sig så at den første tand ikke var kommet helt iorden (hvilket medførte en del nas!) også fik den også en rodbehandling….
.
Jeg er ikke så vild med tandlæger lige PT!
.
Tak for din kommentar

Besvar
Ard Jongsma marts 29, 2013 - 3:00 pm

Av av av av. Nåh, i det mindste er det dejligt forårsvejr udenfor :S

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 29, 2013 - 3:14 pm

Det var da satans så optimistisk du er!
.
Nu forstår jeg sgu bedre hvorfor folk plejer at syntes at jeg er en “pain” når jeg er optimisten!
.
Heldigvis så er min tandpinde i klar bedring, og jeg ser frem til snart at skulle et smut til Norge og fotonørde!

Besvar
Lars Holst Hansen april 1, 2013 - 4:31 pm

Hvis det skal være en anelse mere solidt og holdbart kan jeg anbefale en af de store vandtætte poser med rullelukning fra Ortlieb. Jeg har selv en X-Tremer XXL på ikke mindre end 130L http://www.ortlieb.de/_prod.php?lang=en&produkt=xtremer_xxl men en mindre såsom X-Plorer http://www.ortlieb.de/_prod.php?lang=en&produkt=xplorer i str. Large eller Medium kan evt. være tilstrækkeligt. Eftter min mening er det for let at få revet hul på plastiksække og så virker de jo ikke længre.

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 1, 2013 - 10:02 pm

Hej Lars – godt tip, jeg har faktisk allerede købt en også – vi var i “globetrotter” i hamborg og handle for et par uger siden…. 4 eller 5 etager med grej til eventyreren!!
.
Plastikposen er langt fra optimal, men i en snæver vending går de an!
.
Tak for kommentaren!

Besvar
kameratasker maj 15, 2013 - 3:08 pm

Blev nysgerrig da jeg så overskriften, hvilket nok også er meningen! Sjovt indlæg. Havde nu nok været sjovere hvis du kunne bruge pengene på udstyr i stedet for tænder 🙂 men det er jo en gang imellem nødvendigt.
Et godt lille trick med at holde kameratasken tør ved hjælp af din “kondomløsning” – helt vandtæt er det nok ikke, men det hjælper alt sammen.

Besvar

Smid en kommentar til os