Hvad betyder små 10 år?

af Brian - fotomalia.dk

Har du nogensinde taget dig tid til at kigge tilbage? Det kan være sundt, og måske også en kende lærerigt!

Tag med en tur tilbage i tiden..

 

TILBAGE I 2004

For lidt over 9 år siden fik jeg mit første digitale kamera – før det havde jeg aldrig rigtig fotograferet, og jeg havde aldrig overvejet, at jeg skulle arbejde med fotografering på nogen måder.

Kort tid efter jeg havde fået mit første kamera, besøgte jeg for første gang en ganske særlig bestand af danske løvfrøer – jeg brugte på dette tidspunkt en meget lille del af selve besøget på at fotografere, langt det meste af tiden gik med at finde så mange frøer som muligt – den gang var oplevelsen for mig at se frøerne, opleve stemningen, og ikke mindst se, hvor mange frøer jeg kunne finde.

Jeg havde på dette tidspunkt ingen plan for de billeder jeg tog, jeg skød bare fra hoften og håbede på det bedste, jeg havde heller ikke gjort mig nogen specielle tanker om, hvornår på dagen jeg ville fotografere – jeg besøgte bare vandhullet om natten, da jeg fra tidligere ture vidste, at der var rig aktivitet her.

Når jeg i dag kigger tilbage på de 15 billeder jeg tog på den tur, så er det nedenstående der skiller sig ud, og som jeg syntes er bedst.

DSCN1856Nikon CoolPix 4300 – 8mm – f/7.6 – 1/60sek – ISO100

I DAG I 2013

For et par uger siden besøgte jeg samme vandhul, men denne gang var formålet at fotografere – at opleve frøerne, stemningen og antallet var helt sikkert sekundært.

Jeg havde en klar plan for, hvad det var jeg gerne ville have med hjem, og valgte derfor at besøge vandhullet tidligt på dagen, så jeg havde noget naturligt lys at arbejde med – jeg ville nemlig gerne vise frøen i sit miljø.

Når jeg kigger de 550 billeder igennem fra min sidste tur, så er det nedenstående der skiller sig ud, og det som jeg syntes er det bedste.

_D4A4723(600)Nikon D4 – 180mm – f/3 – 1/1250sek – ISO250 (klik på billedet for stort)

HVOR VIL JEG HEN

Tja,hvor vil jeg hen med dette? –  jeg synes det er sjovt at se, hvilken udvikling der er sket – ikke kun på billedet, for der er sikkert nogen der vil syntes, at billedet fra 2004 er bedst, men mere udviklingen med mig selv, og hvad jeg rent faktisk selv finder interessant. Indgangsvinklen har måske ændret sig på, hvad det er der nu får mig til at bruge en halv dag i et lunkent vandhul, men jeg nyder det stadig.

Jeg syntes det er spændende, at se den forandring der er sket med mit syn på billeder, og hvad jeg syntes er et godt billede – det er for mig spændende, og jeg syntes det giver perspektiv for når man kigger på andres billeder, for selv om man ikke selv syntes de er specielt fantastiske, så kan det jo godt bare være ens “syn” der ikke er helt modent nok?

Nå, hvilket billede syntes du er bedst, og syntes du at jeg har fået noget ud af de sidste 9 år bag kameraet.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Anja Robanke september 2, 2013 - 10:22 pm

Sikke en skøn og positiv udvikling 🙂 Ser frem til jeg har fotograferet i mange år, så jeg kan prøve det samme 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 6, 2013 - 7:26 pm

Mange mange tak Anja – bare vent, det er jeg sikker på du kan! Bare husk: Hold dig i form. Spis sundt. Tro på dig selv. YEAAAH!

Besvar

Smid en kommentar til os