(QuipS) Fokuser din Fokus

af Brian - fotomalia.dk

Syntes du det er svært at fokusere manuelt igennem søgeren, det kan være der er hjælp at hente, og det kan være du kan få glæde af dagens Quip…

Lad os tage et Quip

 

STIL SKARPT PÅ SØGEREN

Nu har jeg forbavsende mange gange oplevet, at fotofolk ikke har indstillet deres dioptri til deres “styrke”, og derfor tænkte jeg, at dette kunne være dagens Quip – og ja – det er måske almen viden for de fleste, men tænk nu hvis der er nogen der ikke har opdaget denne funktion på deres kamera…

På alle Nikonmodeller, helt fra D3200 og op til D4, sidder der en lille “dioptri-justeringsskrue” tæt på selve søgeren, denne bruges til at justere søgerfokus – altså om informationerne i søgeren står skarpt alt efter, hvor godt ens syn er.

Dioptri-justering

Hvor er det ærgerligt at gå glip af gode billeder, på baggrund af en “rookie” fejl – tjek nu lige om du har styr på din dioptri, så du kan se hvad du laver!

 

Hvis du ikke allerede har gjort det, så prøv at tage et kig igennem søgeren, aktiver søgerinformationer (ved at trykke udløseren halvt ned), og prøv så at dreje på dioptrijusteringen (på D4’eren skal man lige trække “skruen” lidt ud før den kan drejes). Nu skulle du meget gerne kunne se, at dine informationer går fra uskarp til skarp, alt efter hvordan du stiller dioptrijusteringen.

Når du har fundet ud af hvordan det virker, så er det bare at finde det punkt, hvor informationerne står skarpest, og du har justeret dioptrien til at passe optimalt til dit syn.

OPSÆTNING

Denne Quip kræver ingen Menuopsætning.

 

SÅ ER DET OP TIL DIG!

I denne uge er det ikke meget at oversætte, det fungerer på samme måde på alle kameraer – selv på Canon, i hvertfald alle dem  jeg har haft i min hånd, så mon ikke det også virker sådan på dit.

Da der ikke er meget fidus i at sætte “street” på spil, ved at fortælle hvordan det virker på de forskellige modeller, så sætter vi street på spil til alle dem der tør inddrømme, at de ikke havde fanget funktionen i første omgang. Altså ikke at man nødvendigvis har lært det idag, men at man på et tidspunkt har lavet fejlen..

Jeg vil gerne hæve den første omgang street kredit og sige, at jeg talrige gange har undret mig over, hvorfor andres søgere var uskarpe indtil det gik op for mig at de havde et andet syn en mig, eller at de havde glemt at justere dioptrien.

Nu er det din tur!

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os