Hjemme print

af Brian - fotomalia.dk

Så er vi langt om længe blevet færdige med vores stue projekt, og det er sku dejligt – det kan godt være en smule hårdt at skulle på arbejde når man kommer hjem fra arbejde. Men det er dejligt med lidt forandring i stuerne.

Nå jeg har været i gang med at printe lidt billeder til væggen.

Sort/hvid

Vores plan var at vi gerne ville have nogle af de portrætter som vi har lavet når vi har været ude at rejse op på væggen. Men billederne måtte gerne hænge en smule sammen, og have lidt samme stil – så hvordan for man billeder af forskellige mennesker, fra forskellige kulturer til at hænge sammen og have en rød tråd.

Først og fremmest handlede det jo lige om at vælge de rigtige billeder – hvilket godt kan være en længere proces.

Tja jeg ved ikke hvordan “man” gør, men jeg valgte at lave en Sort/hvid konvertering som var meget kontrastrig og meget ens, så billederne kom til at hænge sammen via denne konvertering. Eller jeg syntes de hænger meget godt sammen, men det er jo en smags sag, så tag et kig nederst og se hvad du syntes..

Så var det tid til at printe, og på Canon Pixma pro9500 markII er det jo bare en fornøjelse – specielt i sort/hvid, for hold nu op den printer flot. Sort er jo virkelig sort – det er ikke alle printere der kan det. Men som jeg har skrevet om tidligere, så tager det en evighed – faktisk timede jeg den til at printe et fuldt A3 papir i fineste kvalitet, på lige knap 22minuter!! det er altså lang tid, og man kan sagten nå at få en lille morfar imellem tiden..

Det tager sin tid at printe med Pixma pro 9500markII, meeeen en god ost tager den tid en god ost skal tage!

Så var der jo bare at hænge billederne på væggen, og min foretrukne ramme er Ikea´s RIBBA 42x52cm til kr. 79,- inklusiv passepartout – så det blev RIBBA igen.

Ja det er sådan nogenlunde sådan det er kommet til at se ud, igen mangler der lige et par små ting, men i kan få en idé om hvordan jeg har valgt at bruge portrætterne.

Portrætterne

Ja selvfølgelig skal i også lige have lov til at se billederne ordentligt, så jeg har samlet dem i et lille galleri herunder. Nogle af dem har i sikkert set her på siden før, og andre har vist ikke været på siden før – tror jeg, jeg kan efterhånden ikke huske det mere, og jeg er ikke engang halvt så gammel som Kasper – men jeg tror faktisk også kun at det er grauballemanden, der er lige så gammel som Kasper. Men grauballemanden er da trods alt kønnere – nå det var et side spring, men det bliver jo aldrig mandag hvis vi ikke lige sviner Kasper.

Her er billederne

Jeg ville egentlig gerne have vist hvordan jeg lavede min S/H konvertering, men min mikrofon mangler pludselig sit jackstik (lang historie), så det ville blive en meget stille video – hvis der er stemning for lidt lightroom tips, så kan jeg lave den når jeg får en ny mikrofon..

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Jakob Vibe april 11, 2011 - 9:11 am

Hej Brian!

Flotte portrætter og flot konvertering til sort/hvid og ikke gråtone, som mange ellers forveksler det med.

Ribba er også min foretrukne ramme, men har desværre oplevet flere tilfælde hvor de bliver skæve, når de har hængt på væggen et stykke tid.

Men cool billeder og flot præsenteret 🙂

/Jakob

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 11, 2011 - 7:11 pm

Mange tak…
.
Hmm jeg syntes ikke jeg har haft problemer med rammerne, det var da pudsigt – mine ældste er faktisk næsten 6 år gamle nu og jeg har ikke tænkt over at det var et problem.

Besvar
Jill april 11, 2011 - 9:19 am

Kan virkelig ikke lide hvor pinligt ren det skrivebord eller stue er :O man skulle jo tro du var en kvinde.

Anyways – lækre billeder. 4 af billederne har faktisk endnu en rød tråd efter min mening – de er taget i en mild skæv vinkel hvilket jeg synes giver dem en bedre fortælling.

men thumps up for de lækre billeder 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 11, 2011 - 7:13 pm

Beklager at mit skrive bord ser sådan ud, det er også mere undtagelsen end reglen – men vi har jo lige flyttet om og rydet op, så jeg har ikke nået at rode endnu..
.
Og tak for roserne – jeg er enig med dig i at den lidt skæve vinkel også binder de fire billeder sammen.

Besvar
Søren Skovsgaard april 11, 2011 - 8:16 pm

Hej Brian

Fede billeder, og en sjov detalje ved blog indlægget er at i billedet fra stuen ser det udtil at der er et hoved i venstre side af billedet af slagteren.
.
Derudover tak for tippet omkring rammerne – skal da vist lige forbi IKEA ved lejlighed, og se hvordan de ser ud (til A4 print).
.
Ens billeder for nu noget andet over sig når de bliver printet ud

Besvar
Mikkel Christensen april 11, 2011 - 11:25 pm

Lækre billeder, vil gerne høre lidt mere om konverteringen! Bruger normalt enten Nikons standardprogram ved Raw filer (kan ikke lige huske hvad det hedder) eller Gråtone i Photoshop og en masse kontrast. Er dog sjældent tilfreds med resultatet, så det kunne da være spændende at høre lidt om alternative måder.
Hvis du har penge på lommen kan du evt gå til en glarmester og få det rammet ind, det er det flotteste efter min mening. Men selvfølgelig også noget dyrere!

Besvar
Mads - fotomalia.dk april 13, 2011 - 7:34 pm

Hey Mikkel,
Ja det er sgu nogle lækre billeder han har lavet. Jeg ved ikke, hvilken metode Brian har brugt. Men jeg har lavet et tidligere indlæg, hvor du kan hente en action, som laver en lang række sort/hvid-konverteringer for dig 🙂 Så kan man efterfølgende tweake dem efter behov.
Du kan se om det er noget du kan bruge til noget – https://fotomalia.dk/sort-hvid-action
– Mads 😉

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 12, 2011 - 7:25 am

Brian… Jeg er sgu skuffet over at du ikke har et billede af mig på væggen…

Besvar
Henrik Vind april 12, 2011 - 6:28 pm

Hvis man ikke har brug for S/H er Canon Pixma pro9000 markII helt famtastik til godt 3500,-

Besvar

Smid en kommentar til os