Reflektor – hvad skal jeg med den..

af Brian - fotomalia.dk

Ja nu er det jo sidste dag hvor der er mulighed for at sende billeder ind til fotokonkurrencen, og selv om der allerede er rigtig mange spændende portrætter, så kan man faktisk stadig nå at løbe af med sejren og med den lækre reflektor – men hvad fanden skal man med en reflektor, jeg har da både flash, LED lamper og stearinlys i fototasken – hvad skal jeg så bruge sådan et stykke ubrugeligt og opreklameret bras til – det er da bare noget producenterne har fundet på for at lure alle mine penge op af mine dybe lommer. Pffsst reflektor mig her og reflektor mig der…

Hvorfor reflektere?

Tja hvis du er en af dem der ikke mener en reflektor høre hjemme i fototasken, så er det vist på tide du vågner – det er jo et must i en hver fototaske.

Reflektor skærmen er nok en af de billigste og mest anvendelige stykker grej på markedet, og hvis du ikke har en så køb en – eller vind en her hos os..

Det smarte ved en reflektor er som navnet antyder, at den reflektere det lys der allerede er tilstede – derfor er der selvfølgelig nød til at være noget lys at reflektere. Men styrken i reflektorskærmen er at den kan bruges til at “fylde” skygge siden af motivet ud, og fordi den ikke selv tilføre noget ekstra lys er det ret nemt at bruge.

Jeg bruger personligt mest reflektoren i naturligt lys (læs sollys), fordi jeg syntes det er her den er mest anvendelig, men det kan også bruges når man arbejder med flash.

I brug!

Jeg har lige fundet to eksempler frem, hvor jeg udelukkende har brugt en reflektor, jeg har altså kun arbejdet med det lys der var tilstede – også brugt reflektoren til at vende det til min fordel.

En frisk ung mand – spring fyldt med energi – (Nikon D700 – 70-200mm – 140mm – f: 2.8 – 1/2500sek – ISO 200) så kom der lige Exif data på 😉

Billedet herover er lavet ved at Anders (den uge mand) stod i skyggen af den mur han står op af også står Kina Kasper med en reflektor, til højre for mig og reflektere sollyset tilbage på Anders – på denne måde kunne vi styre lyset så der rammer Anders og ikke muren bag ham. Solen stod så højt på himlen at den faktisk skinner hen over muren og det er det der giver baglyset og det lys der rammer han højre skulder. – Nemt og simpelt!

Samme dag tog jeg også et andet billede af Anders – der for man lidt mere en idé om hvor spring fyldt med energi han er!

Altså jeg kunne jo også godt selv have gjort det som Anders her gør, men jeg skulle jo fotografere så han fik lov…(Nikon D700 – 24-70mm – 54mm – f: 4.5 – 1/3200sek – ISO200)

Her fylder reflektoren Anders ansigt ud – der var så meget knald på solen den dag at en SB900 ville have rigtig svært ved at følge med – specielt ved en lukkertid på 1/3200sek. Her kan man virkelig se styrken i reflektoren, da den bare reflektere det lys der allerede er og derfor altid har nok “saft”.

Kom glad

Som du kan se så er det jo med at få fat i sådan en reflektor, så hvis du ikke allerede er med i konkurrencen om en så kom i gang! – Nu er det jo desværre ikke alle der kan vinde, men fortvivl ikke… Et stykke flamingo virke stort set lige så godt – det er bare meget sværere at få i fototasken!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Herning fotograf - Theis april 12, 2011 - 8:30 pm

En reflektor er helt sikkert noget man skal have i sin udstyrs samling. Både til brug med naturligt lys, men også til brug med flash.

Et par eksempler kun med naturligt lys og reflektor…

http://www.theis.dk/blog/index.php/15/12/2010/lys-tutorial-matilde-v1/

http://www.theis.dk/blog/index.php/13/09/2010/lys-tutorial-reflektor-v1-2/

http://www.theis.dk/blog/index.php/09/09/2010/lys-tutorial-reflektor-v1/

//Theis

Besvar
Fotograf i Odense – Michael Nguyen april 12, 2011 - 10:20 pm

Dejlige billeder

Besvar
Søren Skovsgaard april 12, 2011 - 11:51 pm

Ahh… billederne bringer minder, og at så reflektoren har hjulpet med at gøre dem endnu bedre, gør det jo ikke værre.
.
Er der forresten ikke ved at være på tide at i for meldt en dato ud for den næste fotomalia weekend/workshop, (hint hint, blink blink) 🙂
.
Forresten mht. præmien i fotokonkurrencen – følger Kina Kasper med?

Besvar
Mads Hansen december 28, 2014 - 3:28 pm

Det er satme godt fanget i luften der 🙂

Mvh
Mads
http://www.voresstoreja.dk

Besvar

Smid en kommentar til os