Fra hest til jet

af Anja Robanke

I mit indlæg omkring min flyfotografering i tirsdags, skrev jeg, at jeg var blevet inspireret af nogle hestebilleder, jeg havde taget. Så dem vil jeg da lige vise frem.

Min veninde Stine Lyngsø er berider, medejer og står for den daglige drift af Kirkeledgaard i Fredensborg. Et sted jeg selv elsker at være, da jeg i mine ”unge år” selv havde hest/pony. I efteråret fik jeg lov til fotografere nogle af de skønne heste, hun enten ejer eller har i ridning. Jeg havde set denne type billeder på Instagram, så da jeg så en fotograf, jeg kendte lave dem, spurgte jeg lige ind til det og tænkte, det måtte jeg prøve!

Jeg fandt en stalddør, testede hurtigt muligheden af på Stine, som med sit altid gode humør lige nappede hendes søns yndlingsdans. Derefter kom Ib og startede ballet

Vi slukkede alt lyset inde i stalden, for at lette efterredigeringsarbejdet. Den første hest kom ”på settet”. Jeg lavede nogle test på hvor langt jeg ville have hesten inde/ude ad døren i forhold til mine indstillinger på kameraet. Så var det ellers i gang. Stine stod bagved med en pose, der raslede for at fange hestenes opmærksomhed. Vi havde hver hest i gang 10-15 min. Alle billeder er taget med Canon 5D Mk3 og Canon 24-105mm ef f4L is usm.

Før/efter
Her er et ’før efter billede’. Jeg redigerede billederne først og tog derefter brush’en i Lightroom og gjorde alt omkring sort

Teknikken kan bruges på flere måder, så find dit kæledyr, mormor eller børn, placer dem i en døråbning og giv den gas! Måske der skal ekstra raslen på mormors pose, for at hun hører dig!

 

Jeg prøvede faktisk denne teknik af ved FotoMalias Camp 2019, hvor vi havde nogle sværdfægtere på besøg. Canon 5D Mk3 og Canon 24-105mm ef f4L is usm

Resultatet af nogle af mine hestebilleder

Resultatet af min hestefotografering. Alle billeder fotograferet med Canon 5D Mk3 og Canon 24-105mm ef f4L is usm. Klik for stort billede

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Ole Thielemann januar 31, 2019 - 10:39 am

Hej Anja, intet mindre en genialt tænkt!
Så enkelt og virkningsfuldt “at det gør ondt”.
Tak fordi du gider dele dette enkle men meget effektive tip, som godt ville kunne give mange “grå hår i hovedet”.
Flotte billeder i iøvrigt.
Vh. Ole

Besvar
Anja Robanke januar 31, 2019 - 12:01 pm

Hej Ole,
Tak og ja så har jeg ikke engang opfundet nogen dyb tallerken ?
Nogle gange lige det simple lige foran os. Og jeg har haft god gavn af dette lille tip selv.
Tak! Mvh Anja

Besvar

Smid en kommentar til os