FotoSprint uden Sprint

af Brian - fotomalia.dk

Som en del af fotofestivalen i sidste måned var der også arrangeret en fotosprint tidligt lørdag morgen – fotosprint er en fotokonkurrence med fuld fart på! 

Jeg var tideligt oppe, fik meldt mig til, og fik da også et par gode skud i kassen!

Ja, som sagt var det faktisk meningen, at jeg ville deltage, men jeg fik aldrig afleveret billeder, og egentlig er fotokonkurrencer heller ikke så meget mig, men det kunne sikkert have været meget sjovt.

Anyway – idag ville jeg lige vise et par af det billeder jeg fik taget.

 

FRA 07.30 TIL 10.30

Planen var faktisk, at vi skulle have været ved Nors Sø inden solen stod op, men Jesper, Ard og jeg endte med at fare lidt vild. Vi endte faktisk på en eller anden mark omringet af morgenfriske køer, der alle så meget undrende på os – jeg tror ikke det er hver dag de ser to østjyder og en Hollænder tæt pakket i en gammel Mazda fyldt med fotogrej midt på deres mark klokken tidelig lørdag morgen!

Vi ankom til Nors Sø omkring kl. 07.15, og jeg tror vi var igang omkring kl 07.30, vejret var meget svingende, hvilket gjorde, at der var perioder med rigtig fedt vejr! Jeg endte med at tøffe lidt rundt med Jesper og en af bloggens faste læsere Lennard, og fik som sagt taget et  par billeder.

Da vejret startede med at være meget trist, besluttede jeg at lege lidt med dobbelteksponering – det er altid sjovt, og man kan opnå nogle ret sjove billeder, men det er svært, og det kræver at man har styr på sin kamerateknik, og kan holde tungen lige i munden!

Her legede jeg lidt med at blande barkstrukturen fra et gammelt træ med farverne fra et at efterårets flotte blade. 

Her har jeg jeg kombineret “skoven” med samme barkstykke – barkens struktur giver lidt ekstra tekstur til billedet (ses bedst i stort)

Da lyset var blevet lidt bedre, og Lennard havde fundet en fin svamp jeg kunne stjæle, begyndte jeg at lege med en af de ting jeg nyder allermest – makro!

Jeg elsker at lege med for og baggrund, for at se om man kan få noget af omgivelserne med i sine makro billeder – dette kan være svært, og kræver som regel list og tålmodighed, men med en svamp har man jo god tid!

Lennard gav den også gas i skovbunden. Som sagt var vejret meget varieret, vi fik alt fra skybrud til høj sol på bare et par timer – her er Lennard ved at tørre igen efter at være blevet gennemblødt!

Det var dejligt med sådan et par timer bare til at tusse rundt og kigge efter motiver, og endnu bedre med tid til at lege lidt kreativt med dem – det er alt for sjællent jeg kommer afsted, og det er faktisk for dårligt!

Jeg nyder det helt vildt, og nyder at lege med billeder som disse når jeg kommer hjem, jeg syntes faktisk også at det giver en masse inspiration og kreativ energi, så det er faktisk underligt at man ikke kommer mere afsted. Men det er nok ligesom med motion…

Jeg synes den grønne mos på det “kølige” træ var en fed kontrast, og så syntes jeg der var nogle gode linjer, der leder beskueren igennem billedet.

Det kølige overskuede lys reflekteres her i vandet der ligger på en bregnes rødder på en gammel stamme der er stille nedbrydes i skovbunden. Jeg har her valgt en kølig hvidbalance for at fremhæve den kolde stemning.

Lige inden vi skulle tilbage til festivalen vente det gode lys tilbage, og fordi solen ikke var kommet så langt op endnu var der gode muligheder for billeder – jeg brugte den sidste tid på en lille edderkop i sit spind. Her legede jeg med de våde bregner omkring edderkoppen, for at lave et spændende billede.

 Jeg er ret vild med dette billede, jeg syntes klart at dette var dagens bedste – jeg er syntes man får en fornemmelse af skoven, den tidelige morgen og det fugtige vejr, og sidst, men ikke mindst, så opdager man edderkoppen, som sidder tålmodigt i sit spind.

HVAD ER DIN FAVORIT

Nu har jeg jo afsløret, hvilket billede der var min favorit, men hvilket er din? Jeg håber du vil lege med, og glæder mig til at læse din kommentar!

 

Relateret indlæg

12 Kommentarer

Lennard oktober 22, 2012 - 2:36 pm

Hej Brian

Ja det var en fed formiddag med mange motiver og MEGET omskifteligt vejr.

Hvis jeg lige skal hive et par kommentarer ud af ærmet om et par af billederne så må det være:

Billede 3 af svampen – super billede i mine øjne, selv om det er den samme svamp, vi fotograferede så er det slet ikke det billede vi har fået…. mit er meget anderledes fra en anden vinkel.

Så er der billede 4 SUPER motiv og komposition ………. spøg til side – men hold k… hvor var jeg blevet våd.

Billede 6 – klart min favorit ……. synes det sætter mange tanker i gang – HVIS man ikke vidste hvor det var taget henne så kan det forestille mange ting i mit hoved f.eks. blodåre på et dyreskind, grene på en væg eller hvis fantasien render helt af med en så noget alien agtigt fra en gyser film ;-).
Synes de kolde blå nuancer klæder billedet.

Lige mine umiddelbare tanker.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 23, 2012 - 9:06 am

Hej Lennard..
.
Ja det er sku en flot fyr der er på billede 4, det er bare synd han sidder på søger siden af kameraet..;-)
.
Jeg er også ret vild med nummer 6 det er der ret meget stemning i!
.
Tak for kommentaren!

Besvar
Rasmus oktober 22, 2012 - 11:53 pm

Jeg tror svampen løber med en skrabet sejer over edderkoppen… Tror måske eddetkoppen havde vundet hvis billedet var roteret 180 grader, så den ikke ver på hovedet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 23, 2012 - 9:08 am

Hej Rasmus… Det er faktisk lidt sjovt, jeg havde slet ikke tænkt over at edderkoppen sidder omvendt – det var sådan den sad, jeg har ikke lavet noget hokus pokus!

Det mu være en “Siddemedrøven opadticus)?

Tak for kommentaren!

Besvar
Jon Detlefsen oktober 23, 2012 - 10:12 am

Du tager ikke billeder, du skaber dem, Brian! Det er sgu en fin samling, du her viser!

Jeg har umiddelbart svært ved at finde en favorit… Svampen er super – helt klassisk makro og her i din version perfekt til UG.

Men jeg føler mig mere udfordret i dine legende og eksperimenterende billeder, og jeg synes, det er vældigt spændende, når man bevæger sig i grænselandet mellem “klassisk” naturfoto og kunst. Bregnerødderne på stammen har et dragende og mystisk udtryk over sig. Her fornemmer jeg skovens dyb og mørke, og jeg kan næsten lugte den våde skovbund. SUPER fedt!

Men edderkoppebilledet er også i top, og her er især detaljerne i den berømte bokeh lækre – bladene i øverste, højre hjørne er en super lækker detalje!

Godt arbejde – en visuel nydelse!

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 24, 2012 - 10:00 pm

Hej Mester..
.
Mange tak for kommentaren, og ja grænselandet er et spændende sted, men også et sted der kan være svært at færdes (syntes jeg) hvis man tipper for meget til den ene side bliver billederne – hmm – almindelig og tipper man til den andenside – hmm – uforståelige…
.
Jeg tænkte nok at bregnerødderne ville ramme dig 😉

Besvar
Carsten Krog Pedersen oktober 23, 2012 - 1:27 pm

Hej Brian

Super billeder fra en dejlig dag. Edderkoppen sidder i mine øjne “rigtigt” . Jeg syntes det ville se mærkeligt ud hvis den “stod” på sit net!
Jeg har det ligesom Jon; de billeder som ligger i grænselandet mellem KUnst og naturfoto har altid lagt mit hjerte nær. Dog vil jeg sige at det er meget svært at tage gode billeder af skov (hvilket var en af grundende til at vi valgte temaet “træ”) Men det syntes jeg dy har klaret supre med dit dobbelt eksponerede billede nummer 2.

Her er rigtig god stemning og en lidt mystisk og dyster “kiggen ind” i den mærkelige skov!

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 24, 2012 - 10:03 pm

Hej Carsten – Ja det var sku nogle gode dage, jeg glæder mig allerede til næste år!
.
Det er altid spændende hvordan billeder rammer forskelligt, jeg syntes også at nummer 2, som du fremhæver, rammer emnet godt – det var ikke gået op for mig at der var et emne, men det behøver vi jo ikke sige til nogen…
.
😉

Besvar
Ard Jongsma oktober 25, 2012 - 11:51 pm

Helt klart nummer 4. Det er altid spændende at opdage nye arter 😀 Men spøg til side, vil jeg også lige føje mig til stemmerne som siger at du har fået meget ud af de par timer. Helt klart mere end mig. Jeg gik bare sådan lidt forvildet rundt i ren nydelse over endelig at være i så smuk en skov igen – og så i Danmark! Skal absolut tilbage til Thy!

Besvar
lennard oktober 26, 2012 - 8:42 am

Hehe ……….. ved så ikek om det var mig som opdagede nye arter eller VAR den nye art ;-).

Ja man må sige Brian fik meget ud af den formiddag – han gik jo heller ikke FLERE kilometer som visse andre ;-).

Men Thy kalder da klart på en ny tur, meget fascinerende område …. Nu er der jo også ulve deroppe hører man, så hvis der evt. bliver lavet en fælles tur – så kunne jeg da godt være frisk en weekend.

God weekend til jer alle

Besvar
Ard Jongsma oktober 26, 2012 - 8:58 am

Jaja, beskeden modtaget 😀 Og mig som ellers i min undervisning altid siger til folk at de skal prøve at holde sig til 10 eller 20 kvadratmeter per fotosession 🙂

Besvar
Vinterbison: FotoMalia december 6, 2014 - 10:00 pm

[…] for en hyggelig tur Lennard (min fotospritbody) og Ole, jeg håber også I fik noget i […]

Besvar

Smid en kommentar til os