Fotoprojekt: it’s alive!

af Jon Detlefsen

Status på fotoprojekt: Den Fotografiske Dialog lever. Og det er lige til at blive afhængig af. Og lidt frustreret også. Nogle gange

Efter vores december-forsøg med fotografisk dialog, har Carsten Krog Pedersen og yours truly kastet os over et helt års fotografisk dialog, hvor vi sender billeder til hinanden hver dag.

Carsten sender et billede til mig, næste dag svarer jeg ham med et billede osv. I hele 2019. Har vi regnet korrekt, ender vi med et fotoprojekt bestående af 365 fotografier af vores begivenhedsløse hverdage. Og til tider også lidt begivenhedsrige.

Fra øverst venstre: Jon (7/1), Carsten (8/1), Carsten (22/1), Jon (23/1), Jon (15/2), Carsten (16/2).

Sjovt og krævende

Hvad har vi lært indtil videre? Jo, blandt andet, at det virker at ændre det fra sidste års koncept med at sende et billeder hver uge. Vi glemte det simpelthen. Det sker ikke her, da intensiteten ganske enkelt ikke tillader det.

Bevares, det er heller ikke altid en let sag at få sendt billeder til hinanden. Med en travl dag, bliver fotografierne til tider nogle hurtige snapshots uden de store, fotografiske tanker bag. Eller også er det netop det, der er meningen.

Øverst fra venstre: Carsten (25/2), Jon (26/2), Carsten (9/3), Jon (10/3), Carsten (31/3), Jon (1/4). 

Det er jo bare livet…

Det bliver uundgåeligt til hverdagssnapshots det meste af materialet, og det er naturligvis meningen. Det er ikke det enkelte billede, der betyder noget. Det er helheden, når projektet er slut.

Noget andet helt essentielt er, at vi konstant befinder os i en fotografisk tilstand. Kameraet hænger altid over skulderen. Vi er i gang med en fotografisk proces. Hver dag. Hver uge. Hver måned. Hele året. Hele livet.

Og vil man virkelig fotografiet, er det det aller bedste sted at befinde sig.

Hele livet.

Fra venstre: Jon (5/4), Carsten (6/4).

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os