FotoFestival 2014!

af Brian - fotomalia.dk

Så er en inspirerende weekend i godt selvskab vel overstået, og hold nu op de kreative batterier er ladet op! 

Hvis du ikke var med, og hvis du vil vide hvad du er gået glip af, så kan du finde et kort resume her.

 

UDSTILLINGER

Igen i år havde gutterne bag fotofestivalen formået at samle en helt særlig sammensætning af fotografer, der hver tilførte deres inspirerede syn på fotografiet – jeg bliver aldrig træt af at se andres billeder, og høre om andres vinkel på det gode billede!

I år var der både udstillinger på det gamle Rådhus, og i Plantagehuset hvor selve festivalen også blev kørt af.

Som altid var udstillingerne en stor oplevelse – det er simpelthen for sjældent, at man kigger på billeder på den måde, for hold nu op hvor er det bare en fornøjelse at nyde fantastiske billeder på tryk!

Mine gode venner Ard, Jon og Carsten udstillede alle tre, og selv om jeg havde set de fleste af deres udstillede billeder på skærmen, så var det en fed og helt anderledes oplevelse at se dem “live”!

Der var et par andre fra Danmak – bla. Roland Jensen, som udstillede omkring 50 naturbilleder, primært fra Danmark, helt sikkert også værd at se! Fra det store udland var Jonathan Lhoir hentet til landet, og hans udstilling var imponerende flot – og meget stilren!

2014_september_26_FotofestivalHer et lille stemningsbilled fra min udstilling

 

Jeg havde også selv fornøjelsen af at udstille, og jeg må sige, at det uden sammenligning er den pæneste udstilling jeg nogensinde har lavet! Dette skyldes ikke så meget at det er mine nyeste billeder, for det var faktisk billeder der er lavet over de sidste 4 år – nej det skyldes det arbejde som NordicPhoto havde lavet for mig – WOW

_JGD1276

Der var stor interesse for mine forunderlige motiver, og rig mulighed for mig at fortælle en masse røverhistorier (altså opskriften på en rigtig god dag)

 

Til lejligheden havde jeg fået fremkaldt 20 billeder i 50×75 cm på metallic papir og fået det klæbet op på opskummet PVC-plader. Jeg var meget i tvivl om det var det rigtige at få printet på Metallic, men hvor er jeg glad for, at Jan fra NordicPhoto fik mig overtalt!

Det er faktisk stadig muligt at se udstillingerne på det gamle rådhus, da de hænger helt frem til den 5 oktober!

 

FOREDRAG

På foredragssiden var det også i år et imponerende program – må virkelig tage hatten af for folkene bag festivalen, de forstår at sammensætte et inspirerende program der virkeligt pumper en fuld af fotografisk energi – og tænk, de får internationale navne i aller højeste klasse til at komme hele vejen til lille Danmark!

2014_september_27_Fotofestival-2Jonathan Lhoir gav også en inspirerende snak omkring hans billeder – spændende at høre hvordan han arbejder, og hvordan han ser på fotografiet.

 

Lørdag var den primære foredragsdag, og her var det de tunge drenge der var på banen.

Anders Geidemark, Jonathan Lhoir, Mats Andersen og vores egen Mogens Trolle var nogen af de store navne der var hentet ind for at tryllebinde publikummet, og det gjorde de i allerhøjeste grad!

_JGD1210Forberedelse

 

Ard og jeg havde også fornøjelsen af at fortælle lidt røverhistorier fredag aften, og i sidste øjeblik fik vi lov til at ændre vores oplæg – også syntes vi selvfølgelig at vi skulle det, så vi sad i tolvte time og lavede oplæg.

Ard’s oplæg gik super godt, og det tror jeg egentligt også mit gjorde, så vores “feberredning” gik som den skulle.

 

FOTOFESTIVAL

I mine øjne er fotofestivalen her, det bedste og mest inspirerende fotoarrangement vi har i Danmark – det er hyggeligt og nede på jorden, men indholdet er af international klasse, og jeg forstår faktisk ikke at der ikke allerede er udsolgt til deres næste arrengement (altså lige bortset fra at der ikke er annonceret noget endnu).

Jeg vil gerne sige tak til festivalcrewet, og give en stor hilsen til alle dem der deltog, og sige tak for deres støtte.

Og så vil jeg da lige sige, at det var hyggeligt at sige hej til så mange der følger bloggen her – også selv om den har stået lidt stille!

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Anders september 30, 2014 - 8:36 am

Igen i år formåede jeg at glemme hvornår det var. Pis. Men det lader til at det var et superfedt arrangement og rigtig godt indlæg om festivalen 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 30, 2014 - 4:02 pm

Tsk tsk tsk… Anders For filan!

Vi må se om det ikke kan lykkedes næste gang!

Og tak for kommentaren!

Besvar
Ard Jongsma september 30, 2014 - 1:05 pm

Fede billeder maaan! det med jaguaren vil jeg have! Med Jonathan Lhoir er ideen dog lykkedes endnu bedre!!!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 30, 2014 - 4:03 pm

Ja det er som om der er et eller andet der gør at han fungere bedre i silluet 😉 også var du ikke meget for at komme frem på scenen 😉

Selvfølgelig skal du da have billedet – jeg sender det lige med det samme 😉

Besvar
Jon Detlefsen oktober 1, 2014 - 1:58 pm

Super flot udstilling, du havde i det gamle rådhus! Og ingen opdagede heldigvis, at billederne var lavet i regnskoven i Randers… 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 1, 2014 - 9:31 pm

Grrr – Jon nu skal du ikke begynde….

For filan hvor er det træls når folk ikke opdager at der ligger rigtig mange dage i felten bag ens billeder… Næste gang laver jeg verdens største skilt hvor der står at de er taget i Ecuador, i Naturen, ikke i Randers 😉

Tak for roserne og i lige måde!

Besvar
Jon Detlefsen oktober 1, 2014 - 10:36 pm

Ha ha – ja, der var en formidlingsmæssig udfordring i, at du blev præsenteret som fotograf i Randers Regnskov, men at billederne altså var fra den ægte ecuadorianske regnskov. Jep – næste gang et gigantisk skilt i blinkende neonrør, der skriger BILLEDER FRA ECUADOR!!!

Men tror nu, de fleste fangede den alligevel:)

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 10, 2014 - 7:51 pm

Ja det tror jeg også det endte med – men det vigtigste er jo bare at folk fik noget ud af udstillingen…

Besvar
Johnny Møller oktober 16, 2014 - 7:27 am

Lækre billeder fra en super god weekend. Flotte udstillinger og mange spændende og inspirerende foredrag. Min første fotofestival var helt sikkert et positivt bekendtskab, som jeg meget gerne deltager i en anden gang.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 20, 2014 - 7:44 am

Mange tak..

Dejligt at høre at du også nød festivalen – det er mig en gåde hvorfor der ikke allerede er udsolgt til næste år!

Men også hyggeligt at hilse på dig IRL

Besvar

Smid en kommentar til os