Flyt dig selv med et projekt! (frøæg)

af Brian - fotomalia.dk

Jeg sætter ofte mindre projekter op for mig selv, for at sætte lidt fut i min udvikling, og for at holde mig selv i gang – projekterne kan variere meget og kan være mere eller mindre seriøse.

I dag skal vi kigge lidt på et af mine nyeste projekter.

 

LOKALT

Jeg kunne mærke, jeg havde brug for et projekt, og da jeg vidste at jeg ville få nok at se til her i foråret valgte jeg at koncentrere mig om noget meget lokalt og forholdsvist tilgængeligt – men som stadig kunne give mig en lille flig af noget eksotisk, jeg skal jo snart til ECUADOR…

Jeg valgte FRØER!

Min plan var at lave en kæmpe serie, med billeder af alt hvad frøen laver her i foråret – det fandt jeg hurtigt ud af, var en lidt stor opgave, og lidt udenfor hvad jeg kunne nå på den begrænsede tid jeg havde tilgængelig. Så derfor blev projektet at jeg bare ville lave et par fede billeder af, hvad der lige inspirerede mig i frødammen.

 

FRØÆG

Et af de billeder, jeg inden projektet rigtig gik i gang havde planlagt at lave var et billede af frøernes æg – her måtte der ligge noget spændende gemt, men hvordan filan får man frøæg til at se spændende ud?

Efter lidt leg, kom jeg frem til nedenstående resultat, og dette var det første billede, hvor jeg fik lidt af det jeg gerne ville.

_D4A5953

Den transparente gelé omkring selve ægget giver en sjov effekt på det bagvedliggende æg  – det var denne effekt jeg gerne ville frem til

For at opnå ovenstående resultat var jeg nødt til at skyde min flash igennem æggene, hvilket viste sig at være en lidt kringlet affære, og jeg kunne i virkeligheden godt have brugt et VAL (Voice Activated Lightstand aka. Mads eller Kasper) – men med lidt snilde og en god gummistøvle til at holde flashen under vandet, så lykkedes det til sidst.

_D4A6084

Her bruger jeg lige hånden som stand in for min ellers meget effektive gummestøvle – en plastpose er et udemærket undervandshus til en SB900, den tager dog lidt af signalet så stabiliteten er ikke i top!

Mine første æg (ovenstående billed) var lidt beskidte og baggrunden bag æggene havde ikke helt den farve jeg havde håbet på, så jeg måtte vente til der blev lagt et kuld mere. Inden det næste kuld blev lagt, havde jeg tid til at tænke lidt mere over mit skud, og kom frem til at jeg måtte have noget imellem æggene og min flash, for at få den effekt jeg gerne ville – på nedenstående billede skyder jeg flashen af igennem et blad, og det er det der giver den grønne farve.

_D4A6233Så er vi maget tæt på det resultat jeg havde håbet på..

Jeg er egentlig nogenlunde tilfreds med billedet, også selvom jeg bedere kan lide strukturen i æggene på billede nummer et, men farven er bedre her, og æggene er mere rene – så det er nok billede nummer to der kommer med i serien (eller hvad syntes du).

Disse æggebilleder er som sagt de første billeder jeg fik lavet i mit frøprojekt, der kommer lidt flere (et af dem har i jo set i Ugens billede uge 18), men som jeg startede med at sige, så har jeg ikke helt nået det jeg havde håbet på – men kig med om et par dage..

Tak fordi du kiggede med – og smid lige en kommentar omkring din favorit!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Johnny Møller maj 7, 2013 - 2:57 pm

Hej Brian

Spændende projekt. Måske det med at give sig selv små/store projekter er en taktik man skulle gøre brug af?

Det første billede er på ingen måde ringe – tværtimod! Det ville være fremragende til en serie der kunne hedde “Fra æg til frø.” Nu kan jeg som udgangspunkt bedst lide billeder, som er så tæt på virkeligheden som muligt, specielt når det er naturbilleder, men lige i dette tilfælde synes jeg faktisk det er fedt med den grønne baggrund. Så bliver det lige pludselig helt kunstnerisk 🙂 Altså ingen favorit her. Begge billeder er super gode, men på hver sin måde 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 10:16 pm

jeg er ihvertfald helt overbevist om at det er noget der rykker ved både kreativitet og evner, så ja det er bare med at sætte fut i et projekt!
.
Og mange tak for kommentaren, jeg syntes ogsåe det er lidt svært at vælge en klar #1!

Besvar
Jacob Almtoft maj 7, 2013 - 4:49 pm

Fed idé med små projekter, og også et spændende et du har fundet her. Jeg kender et lille vandhul i Århus med salamander hvis det har interesse…

Har selv en del projekter i ærmet, men lige i øjeblikket er jeg ved at indhente følgerne af en måned med lockout.

Glæder mig til at se flere frøbilleder!

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 5:22 pm

Jeg har også selv et salamander hul, men det må vente et par år – nu står den lige på frøer…

Og vi glæder os til at se dine projekter her i galleriet!

Besvar

Smid en kommentar til os