11. December – Filter leg

af Jakob Kjøller

Bare fordi det er gammelt, er det ikke det samme som at det ikke kan bruges igen 😉

Jeg sidder for tiden, og går i gennem min egen blog, for at se hvad der fortjener at leve, og hvad der fortjener at blive slettet fra internettet (som om at det er muligt).

Og her er jeg faldet over et gammelt indlæg, der bare skal skrives en smule om, så kan det godt bruges igen, der er sikkert mange her, der aldrig har læst det..

ADVENT PRÆMIEN

Nu har vi jo speedlight grej som advent præmien, og da Brian har sagt at jeg skulle skrive noget godt, blev jeg lidt presset… Men da jeg faldt over dette indlæg tænkte jeg, det kan vi sku godt liiige bruge her. Indlægget er fra et Meetup i København, tilbage i 2010. Og så håber jeg bare det er godt 😉

Jeg havde pakket rimeligt let den dag og ud over at jeg manglede et stativ, så havde jeg da også alt jeg skulle bruge. På meetuppet var der flere containere til rådighed, og da jeg så en der var ulåst, vidste jeg hvad jeg skulle laves.

DER SKULLE LEGES MED GELS!!

Jeg køber ofte grej, der aldrig bliver brugt, du kender det sikkert fra dig selv. Men alt om alt, så havde jeg i godt et års tid haft nogle Honl Gels, der bare lå i tasken.

Inde i containeren var der som forventet mørkt, og jeg kunne ikke se en hånd foran mig. Først var jeg ikke helt klarover, det eneste jeg vidste var at jeg skulle have et blåt lys omkring Stine (modellen). Min første indskydelse var at smide lyset på Stine, og efter et par test skud, havde jeg fået rettet lidt på flashen, så den skød lidt mere op af istedet.

Det var et ret enkelt setup, her kan de ses uden Stine.

fotograf_jakob_kjoller_20101106-15-11-13_Web

Baggrunds belysningen er sat, med to blå gels, havde jeg niveauet jeg ønskede mig.

Da jeg havde styr på baggrunden, gik jeg i gang med at belyse Stine. Stine her, er lyst op med en lille Honl Photo Traveller8. Traveller8 er en lille softboks, der er super enkel, og nem at have med at gøre, selv om at den bliver brugt i tide og utide, er jeg aldrig rigtigt blevet helt gode venner med den.

fotograf_jakob_kjoller_20101106-15-07-31-2_Web

Jeg slog baggrunds flashen fra, og satte belysningen på Stine. 

fotograf_jakob_kjoller_20101106-15-07-31_Web

Efter at hovede lyset var sat, tændte jeg baggrunds belysningen igen. God skulle baggrunds belysningen liige justeres lidt mere.

 

Derefter kunne vi lege lidt, det blev ikke til så meget, da der gik nørderi i grej, de er hvad der sker, når man har 3-5 fotografer omkring sig. Men lidt blev det til 🙂
fotograf_jakob_kjoller_20101106-15-01-58_Web

Det endelige resultat

GREJ

Selv om der var en stor del grej i brug, er der snakke om et lille setup, men med relativ stor effekt.

  • To Speedlights (den ene på en lille fod)
  • Honl Gels
  • Honl Traveller8
  • To Triggers
  • Et lys stAtiv
  • Noget kamera + optik værk

NÅ JA, SKULLE JEG GØRE DET IDAG!

Som sagt er det et indlæg der er næsten 6 år gammelt, fra den gang jeg begyndte at lege lidt mere med flashes. Skulle jeg gøre det idag, ville jeg nok introducere en flash mere, bare for at kaste lidt lys på modellens ben, da de har det med at forsvinde lidt.

Redigeringen havde også være MEGET anderledes.

Jeg havde heller ikke sat to gels på flashen, da jeg endte med at brænde hul i dem begge (ingen kæde skyderi med gels. One Shot One Kill!), og måtte ud og bløde to nye gels….

Modellen Stine, ja hende havde jeg ikke ændret på 🙂

Lodder

Der er kun to lodder idag, og da jeg var hård sidste gang, har jeg skruet lidt ned for sværheds graden, og du skal selv sætte http://bit.ly/ foran. Det ene er ret nemt, og står i alles ynglings afsnit. Det andet er jeg ikke så gode venner med 😉

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Janne Tofte december 11, 2015 - 4:12 pm

Lodderne fundet! Idag ikke nogle man får grå hår af. Der er stadig 4 lodder fra 4 forskellige dage der giver mig søvnløse nætter 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 14, 2015 - 11:13 pm

He he he .. Det kan vi lide at høre.. det er jo slet ikke sjovt med sådan nogen som Kim..!

Dejligt du hænger i!

Besvar
Thomas Hupfeldt december 11, 2015 - 6:27 pm

Begge 2 fundet. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 14, 2015 - 11:14 pm

Sådan!

Besvar
Kim Sørensen december 12, 2015 - 10:22 am

Puha, to nemme lodder i dag, som man selv her dagen efter en julefrokost hvor man måske ikke er helt klar i hovedet kunne finde rimeligt nemt. Forhåbentligt er jeg lidt mere klar i hovedet når dagens udfordring kommer…

Besvar

Smid en kommentar til os