Field test af Yongnuo speedlite

af Brian - fotomalia.dk

Som lovet vil jeg lige skrive et par ord om hvad jeg syntes om Kaspers nye flash.

Jeg havde sidste mandag den udsøgte fornøjelse af, at arbejde med det skrammel, og jeg må sige at der ikke gik mange minutter før jeg var ved at smide det lort bras langt væk.

Når det så er sagt, må jeg efterfølgende nok også heller sige at de faktisk har deres ret, for til den pris (ca. kr.250,- stk) for man faktisk meget lys for sine penge.

Nå hvordan er de så at arbejde med i felten:

Bil shoot

Meget ambitiøst satte jeg de to Yongnuo speedlites op bagerste, et par meter bag bilen og satte dem på fuld power – jeg tænkte at det ville give et fedt resultat –

Det gjorde det ikke, faktisk skete der ikke en skid – mmmh, okay det kunne være de ikke kunne opfange lyset fra den indbyggede flash på mit D300, så jeg satte en SB900 på og forsøgte igen – ingen respons – okay så gik jeg lidt tættere på, og forsøgte igen – ingen respons – har jeg mon glemt at tænde dem? vi gik tættere på og nu 1,5 meter fra Yongnuo flashen – fuld udladning, ikke et overbevisende resultat når man tænker på at vi stod i en meget mørk tunnel, og at de er lavet til at skulle reagere på et lys glimt fra en anden flash.

Okay jeg måtte tydeligvis ændre strategi, og satte nu Yongnuo flashene op på et VAL (Mads) lige bag mig, her virkede de uden de store problemer, men her var de altså også kun 1 meter fra min master (SB900). Til samligning satte jeg to SB800 op hvor Yongnuo flashene først havde stået og de fungerede uden problemer med fuld TLL.

Hvad kan man så konkludere ud fra dette – at man skal kende sit udstyr, og at der er klare begrænsninger ved Yongnuo speedlite YN460, dermed ikke sagt at de er uden formål, husk på at Kasper ikke har indkøbt dem til at lave store udendørs shoot, men til et lille hjemme studie.

Makro

For at være fair over for de små billige Kina speedlites tænkte jeg at jeg ville lave en lille og lidt mere overkommelig opgave med dem.

Her har jeg arbejdet med en af dem og brugt den til at ligge lys på denne fine lille bænkebidder, her virkede flashen uden problemer, og den var faktisk ganske fin at arbejde med, igen med tanke på pris.

Jeg lagde dog mærke til to ting som var lidt irriterende; Yongnuo speedliten er lidt langsom til at lade op, og så er lyset fra den lidt blåt. Det er småting og det er noget man kan leve med, men det er på den anden side noget man skal være opmærksom på.


Her kan man ane det blå skær, og en udladning som denne (1/250sek f/: 20) kræver at der går 15-20 sekunder før flashen er klar

Dommen

Yongnuo Speedlite erstatter på ingen måde hverken en SB600, SB800 eller en SB900, men det er en flash man kan bruge til mindre opgaver, de er rimeligt brugervenlige (hvis man har styr på at køre flash manuelt) da de ikke kan det helt store.

Yongnuo speedlite er i bund og grund en lygte man kan skrue op og ned for udladningen af, man kan vælge om de skal fungere som slave eller sidde på kameraet – nå ja også kan man tænde og slukke for dem..

Simpelt og nemt.

Ville jeg så købe en Yongno Speedlite YN460 – Ja det tror jeg faktisk godt at jeg kunne finde på, bare for at have en ekstra flash liggende, eller til et lille hjemmestudie hvor de kunne sidde fast monteret, f.eks hvis man skulle lave produkt billeder til en webshop eller lignende.

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Jesper Videbæk april 6, 2010 - 8:38 pm

He – det lyder som de samme erfaringer jeg har med NISSIN DI622. Uanvendelig som off-shoe men acceptabel direkte på kameraet. Den koster så 3 gange så meget. Den virker ikke med Cactus V4 triggere. Gør Yongnoen det?

Besvar
Brian april 6, 2010 - 9:19 pm

Hej Jesper..
– og velkommen til..

Hehe sjovt at høre at der er andre der har forsøgt sig med Kinas fine, fine fotogrej..

Jeg har ingen erfaringer med Cactus triggere, jeg køre altid med Nikon CLS.

Som jeg skrev i indlægget er Yongnuo rækkevidde meget begrænset udendørs men acceptabel indendørs.

ps. Flot side du har

Besvar
Test- JJC FC-N3! | Fotomalia.dk maj 31, 2010 - 6:06 am

[…] kan man flytte sin flash rundt alt det man vil og det virker med alle flash – også med min billige kineserflash, så man behøver slet ikke de fancy smarte dyre wireless […]

Besvar
Hans E. Kratholm Rasmussen august 23, 2010 - 11:14 pm

Jeg har lige købt en 540 – hedder den vist, men desværre ikke testet den endnu. Umiddelbart virker den faktisk som ok til formålet, som er det samme som dit. Hvis den ellers kan holde til at blive brugt, er jeg egentlig godt tilfreds med den, set i forhold til prisen.

Besvar

Smid en kommentar til os