En vinder er fundet!

af Brian - fotomalia.dk

Så er det blevet tid til at afsløre hvem vinderen er! Det har været en lang kamp ikke alene fordi det var rigtig svært at finde en vinder, men fordi Kasper endnu engang blev ved med at argumentere for at det var “Hans Hansen” der skulle vinde. Til sidst var han faktisk ude i om det ikke var ok fordi han havde fået en personlighedsspaltning og rent faktisk selv var overbevist om at han er to personer – den gik ikke!

Og vinderen er!

Vinder billedet er efter min mening et ret spændende billede, som ikke bare fortæller en historie, det sætter faktisk gang i et par tanker og på en eller anden måde provokere en lille smule. Jeg har personligt været rigtig meget i tvivl om hvem der skulle vinde, og faktisk havde jeg til at starte med bestemt mig for at det slet ikke skulle være dette billede, men det er dette billede jeg bliver ved med at vende tilbage til og da hele bloggen var væk, var dette det første billede jeg kom til at tænke på fra denne konkurrence – Vinderen er

Erik Pedersen – Hvad kan man få for en 20ér

Eriks billede sætter gang i flere historier, ikke bare den han selv hentyder til med sin titel: “Et blad eller en burger til en 20ér”, men for mig, måske mere hvem er den mand og tænk alle de historier han har. Jeg kommer også til at tænke på det overflodssamfund vi lever i, og de personer der som vores “hus forbi mand” her, lever en lidt skæv tilværelse.

Jeg syntes det er et meget lækkert billede, med noget lækkert lys, som jeg faktisk har lidt svært ved at placere (jeg håber Erik vil give lidt info??), efterbehandlingen understøtter flot historien, og alt i alt syntes jeg det er meget vellykket.

Meen der er et par ting der skær i mine øjne – Hvis burgeren og de 20kr er en central del af historien så kan jeg ikke forstå at man har valgt at skære dem over, det er efter min mening lidt synd, og det får i min øjne Eriks historie til at blive sekundær – det gør som sådan ikke noget for “hus forbi manden” rummer en masse, og sætter mine tanker igang. Jeg kunne fristes til at tro at Erik ikke selv havde set den historie da han tog billedet, men først har set den efterfølgende da han er kommet hjem til computeren. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men man kan nogen gange blive så opslugt af fototeknik og grej at man glemmer at se historien som står lige foran.. Måske Erik syntes det var sådan han fortalte historien bedst, og at han helt bevist skar billedet sådan – det er jo kun ham det ved det 😉

Erik der er en Lækker Lacie HD på vej til dig fra kamerakompagniet (når jeg får din adr.), du vil om kort tid kunne finde dit billede i det eftertragtede “Hall Of Fame” galleri og sidst men ikke mindst så sender jeg også det enestående diplom til dig..

Kritik?

Ja der plejer jo at være 3 billeder der får noget kritik, og det kommer også senere.. jeg skal bare lige til fastelavn!

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Catarina marts 6, 2011 - 1:12 pm

Stort tillykke til Erik og jeg må sige at det også var en af mine favoritter og også et af dem jeg kan huske fra den store samling af billeder der blev sendt ind. 🙂

Besvar
Erik marts 6, 2011 - 2:34 pm

Feeeeeddtt!!!!!! Jeg takker og bukker!!!
Der ligger en rigtig lang historie bag billedet både lys mæssigt og historie mæssigt!
Vi tager den lige heeeelt fra punkt et af!
Billedet er taget i forbindelse med det 24 timers fotomarathon der var i kbh.. Det pågældende emne vi fotograferede her var “et lyspunkt”.. Derfor spurgte vi den VIRKELIG flinke Alex (på billedet).. Derfor var der på originalbilledet en flash i hans krukke som man kunne ligge penge i. Altså at den var et lyspunkt i hans liv da hans afhænger så meget af den.. Derefter smed vi (min foto ven og jeg) en softboks over ham i en ca 45 graders vinkel.. Den nederste flash (flashen i kanden/krukken som jeg har klonet væk) spiller imø lidt for meget ind. De brænder hus forbi bladet ud og lægger noget hårdt lys ( som på samme tid passer meget godt ind)..
Vi spurgte efterfølgende om vi om vi ikke kunne printe billedet ud og give det til ham eller sende det til ham på en eller anden måde.. Jo, det kunne vi sagtens.. Vi kunne bare finde ham på facebook under Alex XXXXXXX… Det fik undrede os selvfølgelig meget.. Det resulterede i at vi endte med at have en lang og rigtig spændende samtale med ham!! Det viste sig så at han “frivilligt” var hjemløs.. Han havde intet alkohol eller stof forbrug… Så når han ikke ude og sælge husforbi blade boede han i thy lejren ( hvilket 25 år gamle billeder på facebook også viste)..
Med alle de ting og historier i mende, betyder det her billede rigti meget for mig!!!!!!!
Du har desuden 100% ret i alt det du siger.. Men emnet var nr 23 dvs vi var på 23’ende foto time. Så hovederne var lidt møre! 😀

Min adresse er desuden,
Erik Pedersen
Pedersborg huse 20
4180-sorø
Så hvis der er andre der har lyst til at sende mig gaver eller lign vil det blive påskønnet meget!! Ps. Miltbrand, nej tak!!

Håber det var svar nok til alle!! Og mange tak fordi at i kan lide billedet!
Pps, se venligst forbi type-o’s og stavefejl.. Det er skrevet på en iphone 🙂

Besvar
Brian marts 7, 2011 - 8:13 am

Hej Erik..

Tillykke igen, og det var en spændende historie der var bag billedet.. vi har faktisk også snakket om at deltage i en fotomarathon i år her på FM, tror det kunne være mega sjovt..

Tak for fotoinfo…

Besvar
Jesper Videbæk marts 6, 2011 - 3:03 pm

Tillykke med sejren Erik.
Efter min ydmyge mening også den korrekte vinder.

Besvar
Michael Bunker marts 6, 2011 - 3:25 pm

Rigtig stort tillykke Erik!! det er klart et af de bedre billeder i konkurrencen!

Det som konflikter for mig i dette billede er navnet på billedet (sorry Erik) for billedet har en meget bedre og større historie (set med mine øjne) der er lagt et spændende lys i mandens ansigt og det drager mig mod ham, og hans historie. Så med navnet på billedet så oplever jeg at min mulighed for at reflektere og fortolke bliver fjernet, hvilket også betyder at jeg bliver låst i den måde at jeg “skal” se på billedet… og hvis jeg “SKAL” se på billedet i henhold til billedets navn, så taler alt teori for at billedet har “fejlet” for det klare budskab bliver forstyrret af overbelysning i 20’tallet top samt en utydelig reflektion i vinduet hen over 20, derudover er der overbelyst i avisen så den er “uinteressant” i 1/3 af det som vises frem, og måler man den op imod den flotte salat og burgeren som står flot frem, så sendes der er signal om at burgeren er det mere interessante valg for en 20’er:-)

Jeg håber du tager min feedback positivt op, for som jeg startede med at skriver så er det et utrolig fedt billede, det har i min verden bare et forkert navn…. uden navnet ville billedet står markant stærkere i min verden, for så er overbelysning i avis og vindue ligegyldigt for det er ikke det som bære historien.. det gør det fantastiske menneske som sidder lige der!

Flot billede erik og igen! tillykke!

Besvar
Jesper Elgaard marts 6, 2011 - 8:15 pm

Tillykke!! 🙂 Det er dælme også et godt fotografi.
-Jesper

Besvar
Erik marts 6, 2011 - 8:23 pm

Hej michael..
Jamen al kritik og feedback bliver jeg altid glad for.. Det er den eneste måde nan lærer på 🙂
Mht titlen betyder den intet for mig.. Billedet burde kunne tale for sig selv, så hvis du får mere ud af billedet hvis det er uden titel er det helt i orden!!! 🙂
Og tak jesper og michael!!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 7, 2011 - 8:31 am

Hej Erik. Tillykke.!! 🙂

Jeg er enig med Michael i at, et billede som dette ikke behøver nogen titel, da det i sig selv er nok til at få tankerne til at flyve.

Rigtig mange tak for historien bag billedet, det er altid sjovt at høre baggrunden – især baggrunden til dette billede.

Besvar

Smid en kommentar til os