Kritik!!

af Brian - fotomalia.dk

Så kom tiden til lidt kritik.. Jeg har valgt to billeder mere ud, og kommer her med min ydmyg mening om hvad der virker og hvad der ikke virker!

“At fortælle en historie”

Jeg har kigge på billederne udfra emnet, og har altså primært kigget på om jeg syntes at billedet fortæller en klar historie.

Erik Pedersen – På vej til?

Ja det er lige et mere af Eriks billeder jeg har valgt at tage med, for jeg syntes faktisk at det er endnu et rigtig godt eksempel på hvordan man kan bruge fototeknik og komposition til at fortælle en historie.

Hvor kommer han fra, og hvor er han på vej hen..

De styrtende linjer der føre beskueren ind i billedet underbygger rigtig flot den historie der er i billedet, de føre nemlig beskueren med ud den vej hvor hovedmotivet er i billedet (manden med tasken). Billedet her fortæller klart og tydeligt at manden er på vej et eller anden sted hen, men hvor – det er helt op til beskueren, det kan være en billedelig rejse gennem et helt liv der ender i det lyse ukendte, hvor hoved motivet selv bærer på den bagage han har samlet igennem et langt liv. Okay det blev lige en tand corny, det kan jo også bare være en fyr der er på vej til lufthavnen, men det er en fyr der er på vej et eller andet sted hen!

Jeg syntes det er et rigtig stærkt billede, men jeg syntes det er så synd at Erik ikke lige gør det helt ordentligt!!! I dette billeder er der en tydelig ramme der klart og tydeligt skriger til hvordan man skal beskære billedet, så jeg  syntes det er noget sjusk at man ikke lige retter billedet op så søjlerne ikke står skævt. Erik – Stram op!!!

René Krogh-Hansen – Et Bad

Det her billede er lidt et snapshot, men det betyder jo ikke at det ikke kan fortælle en historie. Da jeg så dette billede var jeg ikke et øjeblik i tvivl om hvad historien var og det fik mig til at trække på smilebåndet.

Et bad er helt klat ikke for alle!

Generelt er jeg ikke meget for folks katte og hunde billeder – de syntes ofte selv at billederne er fantastiske, men det bunder i virkeligheden, i at de er meget glade for deres husdyr og glemmer at det ikke er alle der deler denne kærlighed, og at deres kærlighed for det dyr ikke er nok til at andre også syntes det er et spændende billede!

Dette er ikke et af de billeder! Der er en humoristisk historie bag dette billede og det ligger op til at man trækker på smilebåndet.

Valget af et vidvinklet objektiv til dette motiv er i mine øjne rigtig fornuftigt, og den forvrængning objektivet giver er med til at fremhæve at katten er lidt presset. jeg syntes det er rigtig fedt at bruseren er med i baggrunden, og det er jo i virkeligheden den og det meget flotte forhæng der fortælle os at katten har været i bad, og ikke står på dyre lægens bord. Ofte er baggrunden lige så vigtig som hovedmotivet, og det er noget man skal tage stilling til, når man gerne vil fortælle en historie.

Jeg ville ønske at der var mere kat med, om det er fordi billedet er et skud fra hoften, eller fordi René ikke ville have hånden bag kattens øre med, at han har valgt at komponere billedet på denne måde det ved jeg ikke, men jeg tror at lidt mere våd kat ville gøre historien stærkere..

Søren Skovgaard – Stolt nevø og hans nye fødselsdagsgave…

Søren har her indsendt et billede, hvor han på rigtig fin vis bruger simpel fototeknik til at fortælle en historie.

Der er fuld fart, på den nye cykel

Søren har lavet en rigtig fin panorering, hvor han udnytter en “lang” eksponeringstid til at give et indtryk af fart, dejligt – det kan vi godt lide. Der er også fint med luft i billedets venstre side så motivet har plads til at køre ind i billedet, også rigtig fint.

Meeeen, jeg tror måske at Søren har været lidt for opslugt i sin fototeknik og panorering, at han i skudøjeblikket har glemt hvilken historie han egentlig ville fortælle. I følge titlen så er det jo cyklen og nevøen der er historien, og derfor syntes jeg at det er synd at skære cyklen på denne måde..

Dejligt billede, og fantastisk udtryk din nevø har!!

Jeg håber alle kan tage kritikken… det er ment konstruktivt, og husk det er jo bare min mening!

Så er der ikke mere for den 25øre

Det var afslutningen på en rigtig spændende fotokonkurrence, men bare roligt, der er allerede en ny på vej. Men denne gang kan i godt forberede jer på en tur i ….

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Mads marts 7, 2011 - 7:19 pm

Brian – den ramme du punker Erik for ikke at bruge – kan du ikke linke til et billede, hvor du har optegnet, hvordan du ville beskære billedet.

Jeg synes nemlig ikke jeg kan se den åbenlyse ramme og kan egentlig godt lide beskæringen… just my humble opinion.

Besvar
michael Bunker marts 7, 2011 - 9:03 pm

Ja jeg er jo enig med Mads i at beskæringen ser rigtig godt ud og jeg kan godt lide den del med at manden tager en “skæv” placering i det hvide felt!.. hvis der skal smide kritik i retning af billedet så er det at det hælder mod venstre

godt billede!!

Besvar
Brian marts 7, 2011 - 9:44 pm

Hmm jeg kan godt se at jeg måske har formuleret mig lidt dårligt. Det jeg mener er faktisk bare at jeg syntes det er synd at man ikke har lavet de lodrette stolper lodrette. Jeg ville ikke lave om på selve beskæringen, for den ser fin ud, men bare rette billedet op.

Giver det mere mening… Jeg skal nok lige lave en beskæring!

Besvar
Michael Bunker marts 7, 2011 - 11:11 pm

NEJ BRIAN NEJ NEJ NEJ…. du har ikke MÅSKE formuleret dig lidt dårligt!!..du har leveret kommunikation i så ringe grad at guderne må sig forbarme :-)… for der er jo stor forskel på crop og straigthen (beskær og ret ud) ;-)….

Besvar
Brian marts 8, 2011 - 10:17 am

You say potato I say tomato – som man siger 😉

Besvar
Erik marts 7, 2011 - 10:07 pm

Det er fandme en fejl 40 fra min side af.. Det værste er at jeg har fåer det af vide. Hvilket også er 100% korrekt, og så har jec simpelthen bare glemt at gøre det. Men du har 100% ret.!! My bad 🙁

Besvar
Brian marts 8, 2011 - 8:37 pm

He he.. Ja sådan kan det gå, men intet går ubemærket hen her 😉

Besvar
Jesper Videbæk marts 8, 2011 - 1:25 pm

Hmm – når vi nu går i detalier så er det vel heller ikke styrtende linier men derimod konvergerende linier. Konvergerende linier = ledende linier mens styrtende linier er forvrængning af perspektivet oftest i forbindelse med brug af vidvinkel.

Så det er faktisk de styrtende linier du IKKE kan lide (selvom de hér nok styrter den forkerte vej til egentlig at blive kaldt styrtende)

Har jeg ret eller har jeg ret?

Besvar
Brian marts 8, 2011 - 8:29 pm

Ahhhva…? Du har ret Jesper – men det ligger jo også lidt op af refleksioner, så det er jo også i din boldgade..

Jeg kunne jo godt lide linjerne – eller det var det jeg mente ihvertfald.. Nu skal i jo høre efter hvad jeg mener, ikke hvad jeg skriver!

Besvar
Søren Skovsgaard marts 8, 2011 - 6:46 pm

Hej Brian

Takker for kommentaren. Jeg kan sagtens se din pointe. Ideen var helt sikkert på tidspunktet at vise den fart den 5-årige knægt havde på cyklen, og forsøgte nogle billeder tidligere på dagen fra anden position, men det kom ikke rigtig til at virke. Det sidste billede, som blev dette, blev taget mere eller mindre som et snapshot, da han kom kørende forbi, og udtrykket var bare som det skulle være, og derudover i crop som taget fra kameraet.

Det jeg synes der måske ville være problemet hvis jeg var kommet længere tilbage (hvilket ikke var muligt, da der var en bunke sten og en husmur i vejen), og dermed havde fået cyklen med i billedet, så var hans ansigt blevet en mindre del af billedet, og dermed ikke så tydeligt.

Tilgengæld er det lykkedes at få sløjfen med på bagagebæret som jo netop viser at det er en gave, som han er ude og prøvekøre.

Men tak for kritikken.

Besvar
Brian marts 8, 2011 - 8:35 pm

Jeg kan godt forstå din bekymring med at han ville blive for lille i billedet, men der er jo faktisk noget luft over den lille fyr – så jeg tror godt det kunne gå.

jeg syntes bestemt det er et vellykket billede, og syntes godt du kan være tilfreds.. jeg kommer også bare med min mening til hvad der kunne være bedre – jeg har selv fået rigtig meget ud af at få kritik på mine billeder, og det håber jeg også i får.

Besvar
Søren Skovsgaard marts 8, 2011 - 9:38 pm

Hej Brian

Jeg nyder altid at få kritik på mine billeder, og er glad for din præcisering af luften over hans hoved, for den er jeg enig i at den kunne være udnyttet bedre ved at vise mere af cyklen.

Besvar
Søren Skovsgaard marts 8, 2011 - 6:50 pm

Ps. Til fremtidige konkurrencer, og nu Mads ikke længere har noget at lave, nu jeres nye side er oppe at køre, så kunne i jo evt. overveje at lave upload af billeder, sådan er man under hvert billede kunne kommentere dem, men juryen for taget sig sammen til at komme med deres bedømmelse. Det kunne sikkert give nogle interessante kommentarer, specielt da man jo ofte kommer forbi og ser på billederne mens konkurrencen køre.

Besvar
Brian marts 8, 2011 - 8:36 pm

Jeg syntes det er en rigtig fed idé, og det vil vi klart arbejde på…

Men jeg tror måske gerne at Mads vil tilbage og rode lidt i Photoshop..

Men vi kigger på det.. Tak for idéen

Besvar
Bornholmeren marts 10, 2011 - 7:37 pm

Grundet til ikke mere vidvinkel på katten, er det forstyrrende i begge sider (WC’et (skyggen kan anes på badeforhænget) og radiator, hådklæder med videre til den anden side)

Billedet er et mindre gennemtænkt billede, situationen tilbød sig og ville afprøve om det ville virke.

Holden der holder er fordi, hun ikke er særlig stille og vil allerhelst væk fra det hele.
Der er dog croppet lidt af fingere (3mm), da jeg synes de ikke gav billedet noget andet end af forstyrre og på den måde fjerne noget af fokus væk fra fingerene.

Tak for kritik.. :p

Besvar

Smid en kommentar til os