En hyggetur i skoven

af Brian - fotomalia.dk

Der er næsten ikke noget bedre end at gå en tur i skoven – det skulle da lige være at gå en tur i skoven også have sit kamera med!

LÉ FROG

Forleden var min lille familie og jeg en tur i skoven og jeg havde selvfølgelig mit kamera med, ikke fordi det egentligt var meningen at jeg skulle fotografere – for det er som regel ikke den bedste kombination med familien, da jeg “tager alt for lang tid om det” og det gider resten af familien, forståeligt, ikke rigtig vente på!

Men… vi fandt en rigtig fin og ret stor frø, så jeg tog mig lige 3 min. til at se, om ikke der gemte sig et godt billede i den.

Og det gjorde der faktisk (synes jeg selv)!

Nikon D4 – 105mm – f/3.2 – 1/320sek – ISO3200

Det regnede, og det var derfor helt overskyet, men det gjorde bare, at den lille lysning, hvor jeg fotograferede frøen, virkede som en kæmpe stor softbox, som gav noget dejligt blødt og lækkert lys! Der er noget dejligt over bare at arbejde med de simple ting – et kamera, fast brændvidde og naturligt lys!

Nogen gange har er man (mig selv ihvertfald) en tendens til at overkomplicere tingene og tænke, at der skal store mængder af grej til for at lave gode billeder – men jeg må faktisk indrømme at de billeder jeg ofte selv er mest vild med er billeder der ikke har krævet de helt store mængder grej.

Hvad siger I, er grej den rigtige vej?? – hey det rimer jo…

 

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Mads - fotomalia september 2, 2012 - 10:28 am

Det er så lækkert det der! Er du sikker på at du ikke havde et “studio-transportable” med i lommen? Jeg synes nemlig at kunne fornemme op til flere flash, en rampe, paraplyer osv. i baggrunden 🙂 det kan umuligt være fra en plet i “skoven” hehe. Du er sgu dygtig til at spotte det der!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 2, 2012 - 11:11 am

Shh – Mads vi aftalt at vi ikke må afsløre når vi lyver herinde!
.
Tak 😉

Besvar
FotoHjorth september 2, 2012 - 7:31 pm

Noget af det bedste er at fotografere uden blitz. Fotograferingsmæssigt bruger jeg 90% af min tid i et atelier, så der er måske derfor jeg synes at den enkle form for fotografering er fedt.
Men er grej den rigtige vej, spørger du? Ja selvfølgelig er det det. Du må aldrig gå ned på grejet, så jo mere grej jo bedre. Men derfor er det stadigvæk fedt, når du med en fast 50mm får dagens billede! Men jeg vil nu også altid have alt mit ekstra udstyr med.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 3, 2012 - 8:17 am

Hej Hjorth..
.
Tak for din kommentar – ja hvis man er studiomand, så er der jo lidt grej der er nødvendig, og jeg må faktisk indrømme at jeg også som regel tager alt med, men jeg syntes faktisk nogen gange at det tager lidt fokus..
.
Tak for kommentaren

Besvar
Jon Detlefsen september 3, 2012 - 7:43 pm

Hvor er du nøjsom, Brian – du har kun for godt 50.000 kr. udstyr med på familietur i skoven;) Som super naturnørd er det netop sådan, jeg altid arbejder. Jo mindre grej, jo bedre – sådan da… For mig handler det om at lave naturbilleder ud fra stemninger og følelser – altså ret meget på naturens præmisser, og der, synes jeg, at fokus forsvinder, hvis det hele går for meget op i grej. Men jeg tossede også rundt i naturen længe før jeg begyndte at forografere den, så min indgangsvinkel er måske anderledes end så mange andres!? Og forøvrigt: FEDT billede! Cheers;)

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 3, 2012 - 10:01 pm

Tuché – Jeg erkender at det måske ikke var minimalt med grej jeg havde med, det var måske i virkeligheden ret meget…
.
Men jeg finder stadig noget smukt i, det for mig, simple setup!
.
Takker for komplimentet, selv om billedet er meget simpelt og læner sig op af det vi snakkede om som registrerende, syntes jeg det negative rum spiller godt sammen med frøens udtryk.. (okay det er lidt nørdet)

Besvar
Jon Detlefsen september 4, 2012 - 11:32 am

Jeg ved, hvad du mener;) Kamera og objektiv er helt klart et minimalt basis-setup!

Men simpelt er ofte godt – og det gælder også dit billede her, der er godt – ikke selvom – men fordi, det er simpelt.

En af de helt store udfordringer ved foto er kunsten at udelukke. Alt det uvæsentlige og forstyrrende skal væk, og man skal så at sige skære ind til benet – altså tolke sig frem til essensen af, hvad man vil opnå/fortælle med sit billede.

Ja ja, det bliver lidt nørdet, men diskussionen om, hvad der gør billeder gode, er super spændende og kan fortsætte i det uendelige;)

Besvar

Smid en kommentar til os