En fantastisk verden!

af Kasper - fotomalia.dk

Nogle gange kommer jeg til at tænke på hvor fantastisk verden er.

Da mine forældre var på min alder (er du gal jeg lyder som et gammelt fjols), var hvert land for sig og skulle man kommunikere med verdensdele der lå længere væk end Otto Duborg og Pötzch (det var den verden vi kendte til), så skulle der enten skrives et brev som var flere uger undervejs eller foretages et telefonopkald til 100kr. i sekundet.

En lille verden

Nu er det blevet sådan at det er komplet ligegyldigt om man handler en vare i Danmark, Tyskland, Usbekistan, Hongkong eller Smørumledøje på vestkysten, kommunikationen foregår med lynets hast og fragttiden er få dage.

Al den her snak leder mig hen til det som det hele egentlig drejer sig om.

Ventetiden

Jeg har bestilt noget kameragrej i Hong Kong. Jeg betalte med Paypal, så alt er sikret og straks jeg havde bestilt, væltede det ind i min mailboks med informationer om det jeg havde købt. Hvor varen er i systemet, hvornår den forventes at blive afskibet og til sidst et trackingnummer til Hong Kong Post, super service!
Dette trackingnummer kunne man i gamle dage ikke bruge til nogetsomhelst medmindre man kun sendte lokalt og ikke over landegrænser, men i vores imponerende informationssamfund, kan jeg nu følge pakken hele vejen til min dør! Fantastisk!

Nu er min dejlige lille pakke kommet til det lille yndige land med de brede bøge (Danmark) og det tog kun 5 dage!
Da jeg så at pakken var kommet frem, kunne jeg mærke de små sommerfugle i maven som alle vi grejnørder får når pakken er liiiige på trapperne.

Hva skete der lige?

Nå men min lille pakke blev ikke leveret til mig den dag den blev ankom til vores lille land… træls.. hmm, dagen efter stod jeg og trippede foran døren og ventede på at posten skulle komme forbi, jubii nu kommer den!… Nej… Det skulle heller ikke være den dag…
Jeg tøflede med mulen hængene, ind på kontoret og tastede trackingnummeret ind i Post Danmarks system for at se hvor mit grej befandt sig…

“Under toldbehandling hos Post Danmark”…..? Nå…? Jamen så må de må vel have fundet det halve tons kokain jeg samtidig har forsøgt at smugle ind… Eller mine Rolex kopier… eller…Nej det har de nok ikke, for det eneste der var i pakken var en lille f….! elektronik dims!

HVORDAN KAN DET VÆRE at man kan handle en vare på den anden side af kloden, få den sendt med et højtavanceret jetfly som lander i Europa 4 dage efter, for derefter at blive fragtet med lastbil til Danmark på kun 5 dage! For så bagefter at blive opholdt af et tåbeligt gammel system som stadig er gennemsyret af at have været offentligt ejet!?!?!?!?!

Hvordan F.biiiip!

Post Danmark tuder hele tiden over hvor hårdt de har det og hvor lidt de tjener! Hvad med at effektivisere lidt?!? Post Danamark  tror at det at effektivisere og spare i hårde tider, betyder at man skal skære i alt hvad der hedder kundeservice – for det koster jo penge og så samtidig ansætte de absolut mest inkompetente mennesker til at styre resterne af biksen! OG så samtidig give direktørerne et gyldent håndtryk på ligeså mange penge som det havde kostet at servicere deres vigtigste kunder! Hvorfor faen skal direktøren have en fratrædelsesløn når lortet er ved at gå konkurs?!?

Jeg håber af hele mit hjerte at Post Danmark snart får seriøs konkurrence på brevmarkedet – som snart er det sidste de har tilbage. Jeg vil fryde mig i mit lille sind den dag de må dreje nøglen om! Jeg vil personligt møde op til konkussalget!

Ahhhhhh så kom jeg af med det 🙂

 

Nåå ja. Jeg skrev følgende til Post Danmark –

Hej Postdanmark

Det har taget 5 dage at sende denne pakke fra den anden side af jordkloden og så har det indtil videre taget jer 5 dage at toldbehandle den!
Hvad sker der?
Hvornår kan jeg forvente at denne pakke bliver leveret?

Og de svarede  nu 6 dage efter! –

Kære Kasper

Tak for din mail.

Jeg kan nu se på Track & Trace, at pakken er færdigbehandlet i tolden. Og du vil modtage en afhentningsseddel, når pakken er klar til afhentning på posthuset. Afhentningssedlen skal medbringes til brug ved betaling af told og afgifter.

Med venlig hilsen

Post Danmark A/S

Var det, det jeg spurgte om? Jeg ved det ikke helt, men jeg synes ikke mit spørgsmål kunne misforstås!

 

OK nu stopper jeg!

Nej vent! Jeg bliver nød til at spørge… Er der nogen der har fundet en løsning på problemet? En smuglerbåd over det indiske ocean? Eller kender i nogle rockere som i forvejen smugler ting ind hvor man kunne få en lille plads i en container så man slipper for de håbløst forældede systemer? Eller måske skulle vi bare ro en jolle over til Kina og hente vores sager, jeg er sikker på jeg kunne gøre det hurtigere end Post Danmarks direktør kunne sige “expresspakke”!

Det helt igennem irriterende, er at postbudene som kommer både hjemme og på arbejde er de flinkeste mennesker. Ham der kommer hjemme hos os, ligner lidt julemanden og ham kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at skælde ud, så al det brok jeg er kommet med er henvendt til ledelsen – jeg tror bare ikke engang de kan læse….

NU stopper jeg!

Pakken er kommet!

I skrivende stund har jeg faktisk fået hentet min pakke på posthuset – 6 dage efter den “ankom”!

Jeg måtte betale Post Danmark 150 kroner for den “SERVICE” de har ydet + told! Det var den flinkeste ældre dame som udleverede pakken og jeg tror at de ansætter venlige folk til at have med kunderne at gøre, for man føler ikke hun har fortjent en skideballe… smart trick..

Hvad var der i pakken?

Ja det må i vente med at se til i morgen 😉

 

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Jacob Almtoft april 20, 2011 - 9:33 pm

Hehe pakken kunne være nået 1.5 gang rundt om jorden på den samlede tid… De er dygtige hos post DK og told og skat. Havde fornøjelsen i 2001 af at sende en Dijderedoo hjem fra Australien… nypris omkring 1600,-
Told og skal vælger at fortolde den som en kunstgenstand hvilket føjer 1000,- til prisen og Post DK tog også et beskeden gebyr, hvilket fik pris, forsendelse og “service” til at ryge op i… jep you guessed it… samme pris som dijderedooen i første omgang.

Til sammenligning leverede DHL 7 kg dykkerudstyr fra spanien (incl. 1m meter spyd til harpun) inden for 3 hverdage… uden ekstraomkostninger (tak EU).

Man får nu lidt lange og enormt grå løg af fragtregler priser og behandlingstider…

NU STOPPER JEG 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 21, 2011 - 10:19 am

Ha ha ha 🙂 Det er simpelthen fantastisk. God historie.
Der sidder virkelig nogle små underlødige bureaukratiske stempelpaver rundt om i postburene.

Besvar
Erik april 20, 2011 - 10:11 pm

Tjah, Posten er noget lang tid om sin toldbehandling. Der hvor jeg arbejde fik vi en til containere med meget forskelligt grej i hjem fra Kina. Toldbehandlingstid i DK ca. 1-2 dage. Men de gjorde jo også de smarte at de tog sig af toldbehandling så snart varen var afsendt. De fik nemlig papirerne med kurer efter skibet var sejlet. Reelt arbejdede de dog ikke på det mere end ca. 1 uge og det var kun når de ikke kunne finde ud af hvilken toldkode der skulle bruges.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 21, 2011 - 10:24 am

Ja det er også en måde at hjælpe de uhjælpelige med at gøre deres eget job for dem 🙂

Besvar
Jill april 21, 2011 - 9:54 am

Hvad havde du regnet med? det er jo PDK….
Hvis jeg kan vælge at få fragtet noget hjem så skal det være med dhl – ingen bøvl med dem, kun evig bøvl med post dk som sender en pakke hjem til os som hører til en anden person – i en anden by… og så står det sgu det er flytte brev… er bare glad for at vi kendte personen ellers havde det sgu ikke været fedt – skal lige siges han ikke havde ændret flytte adr eller noget, kun noget post dk mente der skulle ske.

så boycut post dk så godt i kan – og lad os få dem med med nakken 😉

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 21, 2011 - 10:34 am

Jeg kan kun være enig.
I en periode sendte vi alle breve der skulle til sjælland som pakkepost til 75kr pr. stk! Ellers blev de stjålet eller smidt i en container… Nu sender vi slet ikke til sjælland mere, det kan simpelthen ikke betale sig.
Vi forsøger også så vidt som muligt at undgå PDK, men i visse tilfælde kommer tingene automatisk gennem dem, desværre… og så går det næsten altid galt.

Når man så ringer til PDK og brokker sig, får man at vide at de ikke har registreret uregelmæssigheder på ruten… Hvordan dælen kan de vide det? Folk i Danmark ringer aldrig og brokker sig og de kan da være sikre på at postbudet som har stjålet posten, smidt den væk, eller har afleveret den forkert, selvfølgelig ikke melder sig selv! Fjolser!

Desværre dør PDK nok ikke. Som med alle pre-offentligt ejede virksomheder, så bliver de støttet helt til det sidste, så de kan spytte kunder i ansigtet alt det de vil!!!

Besvar
Jesper Elgaard april 21, 2011 - 11:02 am

Jeg har det ligeledes lidt svært med PostDanmark. Min postkasse sidder “inde” i carporten. Den skal flyttes så den vender ud mod vejen, hvilket er ca. 40 cm – Ellers får jeg ikke post. Der er garanteret rigtigt mange rare postbude, jeg kender ikke mit eget, men helt sikkert er det, at de er ca. lige så forkælede som skraldemænd. Jeg tænker, hvis man tager et job, som postbud, må man jo forvente der er store mængder bevægelse indblandet, ikke?
-Jesper

Besvar
kim april 22, 2011 - 1:11 pm

Kære Kasper 🙂
Du lovede!
Nu har jeg ventet, og ventet i 2 stive dage – og vi ved stadig ikke hvad der var i din box fra kinas land…

Mon vi nogensinde får det at vide 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard april 22, 2011 - 6:11 pm

Ja, Kasper har næsten en leveringstid som PostDanmark 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk april 23, 2011 - 10:05 am

HA HA HA 🙂 Det er simpelthen for langt ude! Jeg er jo blevet helt sløv på mine gamle dage.
.
Jeg beklager meget, jeg skal nok tage mig sammen 🙂
.
Tænk sig at blive sammenlignet med Post Danmark.. Det er dog det værste jeg er blevet kaldt. 😉

Besvar
Henrik Adelborg april 23, 2011 - 8:39 am

Ha Ha det er sku nok det forkerte der er komme,t eller så er det slet ikke foto gear,og nu kan han ikke få sig til at vise det.

Besvar

Smid en kommentar til os